Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не препоръчвам този филм

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Не препоръчвам този филм

    От кината все по-често ни заливат с все по-тъпи филми.

    Ако искаме да не прекараме петък вечер в киното, гледайки тъп до болка филм и слушайки как цялата зала хрупа монотонно, нека записваме най-тъпите филми, които сме гледали напоследък с идеята да предпазим други от нашата грешка.

    Започвам с два филма напълно лишени от всякакъв смисъл:

    1. Crank 2: High Voltage / Огън в кръвта 2: Висок волтаж (2009)



    "В екшън хита от 2006 "Огън в кръвта" наемният убиец Чев Челиос прекара 24 часа в луда надпревара с времето, убивайки десетки хора и всявайки хаос и разруха в Лос Анджелис с единствената цел да поддържа нивото на адреналина си достатъчно високо, за да се пребори със смъртоносна отрова, инжектирана в тялото му. В още по-зашеметяващото продължение "Огън в кръвта: Високо напрежение" Чев е все така жив и готов да се сблъска с нови, още по-брутални изпитания.
    Филмът започва веднага след като Чев пада от хеликоптер в края на първата серия. Оживелият като по чудо убиец е отвлечен от мистериозен китайски гангстер, който иска да вземе органите му. Три месеца по-късно Челиос се събужда и открива, че сърцето му е изтръгнато и заменено с изкуствено, подобно на батерия, която се нуждае от постоянно презареждане, за да поддържа тялото живо.
    След бягство от своите пазачи, Чев се оказва отново на свобода, но по петите му са тайнственият мексикански мафиот Ел Хурон (Клифтън Колинс-мл.) и китайските триади, водени от опасния старейшина Пуун Донг (Дейвид Карадайн). Отново на помощ на Чев се притичват Док Майлс (Дуайт Йокам) с вещата си лекарска експертиза, братът близнак на Кайло – Винъс (Ефрен Рамирез), и приятелката на Чев, Ив, която вече е напълно наясно с какво работи гаджето й.
    Чев Челиос отново е готов да отмъсти на отговорните за състоянието му и да всее хаос и разруха по улиците на града, защото всичко е позволено, когато трябва да се бориш за живота си."

    Всъщност през цялото време въпросния Чев Челиос се разхожда и се стреля с разни мацки по цици. Филмът остава с отворен край...демек нищо не се случва през целия филм! Сюжет - няма.


    2.Terminator Salvation: The Future Begins / Терминатор: Спасение


    "Денят на Страшният съд е настъпил и отминал, унищожавайки цивилизацията. Армия от терминатори обикаля след-апокалиптичния пейзаж, като убива или залавя хора в разрушените градове и пустини. Малка група от оцелели организират Съпротива и се укриват в подземни бункери. Те нападат при всяка възможност превъзхождащия ги противник.

    Терминаторите са под контрола на Скайнет – мрежа, управлявана от изкуствен интелект, който става независим 14 години по-рано и скоро подтиква създателите си да подложат нищо неподозиращия свят на ядрено унищожение.

    Само един човек предвижда идването на Страшния съд. Човек, чиято съдба винаги е била преплетена с участта на човечеството: Джон Конър. Сега светът е на път към бъдещето, за което Конър предупреждава през целия си живот. Появява се нещо обаче, което разклаща вярата му че хората имат шанс да спечелят тази война: появата на Маркъс Райт, непознат от миналото, чийто последен спомен е как чака екзекуцията си, преди да се озове в този странен нов свят."

    Отново нищо не се случва. Този път стреблите са между хора и машини. Явно режисьорът на Терминатор е решил филмовата поредица да стане сериал, защото краят й не се вижда, поне не и в Терминатор:Спасение.
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

  • #2
    До: Не гледайте!

    Мдааа, първият е наистина уникално тъп. Панаир на низките страсти и на животинското в човека. Подкрепям мнението ти и ще се възползвам от него за да не гледам втория...
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

    Коментар


    • #3
      До: Не гледайте!

      Неможете да прецените кое е тъпо и кое не. Имал съм случаи в които споделям с приятел за някой филм, че е доста глупав, а той ми отговаря, че това е страшен филм. В други случаи са ми хвалили филми, които все едно са режисирани от Къци Вапцаров. За всеки влак си има пътници. Вкус другар няма.

      Коментар


      • #4
        До: Не гледайте!

        Е, Цвети, последният "Терминатор" е като шедьовър на фона на тоя "Кранк", бе За феновете на сагата ще си заслужава, още повече че са му барнали ефектите както трябва. Поне не е по-тъп от предния (трети) филм, макар че типично се размива и изпростява като всяко нещо с над повече от две серии. За който не знае, това се нарича "Синдромът Батман" )) Поне актьорите са подбрани по-кадърно и Крисчън Бейл е роден за такъв тип роли*, за разлика от третия филм, където двете "млади надежди" в главните роли ми бяха много досадни и нереалистични, не на място някакси, пък това винаги е дразнещо.

        "Кранк 1" беше интересен като идея, ставащ за разпускане и семпъл като всеки празноглав екшън, обаче Джейсън Стейтъм е имал и по-тъпи филми (ако това е оправдание) Двойката обаче наистина е мноо зле. Не само, че не допринася с нищо ново, ами и старото е излишно преекспонирано и става досадно. В общи линии, крах в поредицата, която не се подчини на "Синдрома Батман" и изпростя още на втората си серия. Това пък се казва "Синдромът Звездни рейнджъри". Поне не беше ултрапрост още в първия филм, защото тогава щеше да е "Синдромът Рамбо".

        * За феновете на Крисчън Бейл и интересните идеи в утопичната фантастика - гледайте "Равновесие" ("Equilibrium").
        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

        Коментар


        • #5
          До: Не гледайте!

          Терминатор без терминатор не е терминатор ,това мога да кажа аз ,смятам изобщо да не го гледам !
          JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
          JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
          JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
          JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

          Коментар


          • #6
            До: Не гледайте!

            Абе Терминаторът не е толкова лош. Става да убиеш една вечер.

            Коментар


            • #7
              До: Не гледайте!

              Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнение
              Терминатор без терминатор не е терминатор ,това мога да кажа аз ,смятам изобщо да не го гледам !
              Аaaaa наистина Бате Арни го няма, но към края се появява един "робот" с досущ неговите черти.... Филма е Болезнено Тъп и елементарен...

              Но виж за Кранк смея да кажа, че повече ми мяза на Пародия на "Героичният жанр" , Хиперболизираща Всеоживяващия, Неунищожим и Прекрасен Положителен Герой, аз лично се забавлявах от сърце след първоначалният Шок. И като се досетих да не търся Сериозен Елемент във Филмчето. Виж ако погледнеш на него, като на класически екшън, можеш да Умреш от Ужас и със сигурност ще се разочароваш, но ако погледнеш от другата страна, ще можеш да прекараш някакво време надсмивайки се над все по често заливащите ни Простотии в Киното. Е естествено може и да не съм прав тъй като на скоро видях Джеисън Статъм да играе в поредният Тъпизъм "In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale"

              Коментар


              • #8
                До: Не гледайте!

                Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                нека записваме най-тъпите филми, които сме гледали напоследък с идеята да предпазим други от нашата грешка.
                Почти всички американски филми,казано накратко

                Коментар


                • #9
                  До: Не гледайте!

                  Доста...сложна тема Трудно е да се направи стандарт за каквото и да е било, макар че съм съгласен за безсмислието на повечето съвременни кинотворби.
                  Постоянно си припомням един цитат от братя Стругацки, от Пикник край пътя-"Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат" В смисъл-щастието за едни може да се окаже нещастие за други...абе " на вкусом и цветом товарищей нетом"
                  Кранка-овете ме забавляваха много.Заснети в стилистиката на видео-клип, безумни, агресивни, арогантни...но някак ти се иска още, просто за да видиш докъде може да се стигне дивотията
                  Нвремето, когато Баз Лурман направи своята трактовка на "Ромео и Жулиета' бях очарован от стила, та по някакъв начин и Кранк-овете ми напомнят за него
                  А Т4......мдааа.Кратко и ясно-НЕ! Няма я тръпката от 1 и 2, сценария някак кърпен от клишета, дори и екшънмоментите бяха едни такива....ялови и статични.Компромис само заради Крисчън Бейл, макар и да е бледо свое копие, но и филма не е Американски психар или Шафт, да не говорим за Машиниста.
                  Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Не гледайте!

                    Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
                    Неможете да прецените кое е тъпо и кое не. Имал съм случаи в които споделям с приятел за някой филм, че е доста глупав, а той ми отговаря, че това е страшен филм. В други случаи са ми хвалили филми, които все едно са режисирани от Къци Вапцаров. За всеки влак си има пътници. Вкус другар няма.
                    Това е и моето мнение
                    Кръвна група 0+

                    Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

                    Коментар


                    • #11
                      До: Не гледайте!

                      Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      Но виж за Кранк смея да кажа, че повече ми мяза на Пародия на "Героичният жанр" , Хиперболизираща Всеоживяващия, Неунищожим и Прекрасен Положителен Герой, аз лично се забавлявах от сърце след първоначалният Шок. И като се досетих да не търся Сериозен Елемент във Филмчето. Виж ако погледнеш на него, като на класически екшън, можеш да Умреш от Ужас и със сигурност ще се разочароваш, но ако погледнеш от другата страна, ще можеш да прекараш някакво време надсмивайки се над все по често заливащите ни Простотии в Киното. Е естествено може и да не съм прав тъй като на скоро видях Джеисън Статъм да играе в поредният Тъпизъм "In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale"

                      Отзад напред - In the name of the king - него успях да го изгледам с идеята, че очевидно не е смислен филм и го ударихме на коментари и простотии в киносалона (тъй като другите 5 човека на прожекцията си тръгнаха 20 мин. след началото на филма), до към първия 1 час, след което си излезнахме и ние.

                      А за Кранк - е, не можах да влезна в идеята за това, че е несериозен филм и съм крайно втрещен от "сюжетната линия", въпреки че съм си говорил с хора, които са на противното мнение.
                      Per aspera ad astra.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Не гледайте!

                        Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                        А за Кранк - е, не можах да влезна в идеята за това, че е несериозен филм...
                        Точно там му е и проблемът на КРАНК. Не създава усещане за нормална комедия и, естествено, автоматично заприличва на гавра с камера. Често се наблюдава този феномен - филми, чието смотано изпълнение с лекота би превърнало нещото в сносна пародия, се пънат да бъдат изкарани сериозни и дълбоки. Резултатът не закъснява и вместо приличен майтап се получава грандиозен резил. Както и да е, КРАНК не е нито първият, нито последният филм дето попада в капана на собствената си глупост.
                        Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

                        Коментар


                        • #13
                          До: Не гледайте!

                          I Am Legend (2007)



                          "Робърт Невил е последният останал жив човек на планетата, всички останали се трансформират в кръвожадни вампири и той трябва да се изправи срещу тях в една последна нощна битка от която зависи оцеляването на човешкият род."

                          Всъщност единственият герой е Уил Смит, а и едно куче... Сюжетът подобен като на поне още 7 филма - хората са заразени от нещо си и започват да се изяждат един друг, накрая остават 2-3 здрави герой, коитто се опитват да спят света.
                          През целия филм Смит обикаля с кучето и се гони с някви изроди. Даже не помня дали го издържах до края или и този филм свършваше в нищото...

                          С две (три) думи - не го гледайте!
                          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                          A2 (+)

                          Коментар


                          • #14
                            До: Не гледайте!

                            Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                            I Am Legend (2007)



                            "Робърт Невил е последният останал жив човек на планетата, всички останали се трансформират в кръвожадни вампири и той трябва да се изправи срещу тях в една последна нощна битка от която зависи оцеляването на човешкият род."

                            Всъщност единственият герой е Уил Смит, а и едно куче... Сюжетът подобен като на поне още 7 филма - хората са заразени от нещо си и започват да се изяждат един друг, накрая остават 2-3 здрави герой, коитто се опитват да спят света.
                            През целия филм Смит обикаля с кучето и се гони с някви изроди. Даже не помня дали го издържах до края или и този филм свършваше в нищото...

                            С две (три) думи - не го гледайте!

                            Пак не съм съгласен! Не е Върхът в кариерата на Уил Смит, но е приличен филм, да не кажа нещо повече

                            Коментар


                            • #15
                              До: Не гледайте!

                              Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                              Пак не съм съгласен! Не е Върхът в кариерата на Уил Смит, но е приличен филм, да не кажа нещо повече
                              Марков, ти какви филми гледаш бре? Не го очаквах от теб!

                              Честно казано, гледах го "задълбочено" първите 20 минути и после го гледах на "бързо" и тук-таме спирах, ако щеше да става нещо интересно, което така и не се случваше.
                              Може пък да не съм го разбрала. Кажи моля те какъв му беше смисъла и край най-вече ме интересува)
                              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                              A2 (+)

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X