Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телевизията и нейното влияние.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Телевизията и нейното влияние.

    Като пледирах в разни компании за тленното, развратно влияние на повечето наши ТВ канали за престъпността между учениците, например, ме "опровергаваха", с доводи - коя телевизия учи децата да бият учителката, да се стрелят с пистолети, да се боцкат.

    Трябвало да има примери за ДИРЕКТНО подтикване към престъпление!

    Миналата седмица и това се случи. Момченце от Козлодуй се самообеси по напълно КОНКРЕТНО предаване по НОВА ТВ."Страх".

    Вчера в "Сеизмограф" продуцентът "блестящо" се защитаваше, че и премина в атака, стоварвайки всичката отговорност върху родители и семейство.

    Водещата подхвана рефрена "Наистина, защо в училище не ни учеха как да възпитаваме децата си, а ни тъпчеха с разни синуси и косинуси (sic!!) И досега никога не са ми потрябвали!!" (Цитирам по памет)

    Едната чужда телевизия - бТВ - с кошмарния Слави, "Сделки, или не", "Сървайвър"-и и прочее, с все сили защитаваше другата чужда и антибългарска и античовешка НОВА ТВ с "Биг Брадъра", "Страх"-а и други SMS-ни "шедьоври".

    Един благоразумен участник си позволи да вметне, че за слободията трябва да има някаква полезна цензура, но не го оставиха да се доизкаже.

    Беззъбият импотентен Съвет за Електронни Медии пак ще каже, че не може да контролира съдържанието на предаванията.
    Продуцентите весело ще се аргументират, че "навсякъде по света има подобни предавания" и на нас ни остава да дачакаме показно отрязване на крак, ръка в двора на някое училище.

    Със съответно заснет клип, разбира се.

  • #2
    До: Телевизията и нейното влияние.

    Много е прав човекът, че цялата отговорност е на тъпите родители.

    Първо - гледането на телевизия не е задължение и второ - защо все цензуратна трябва да е центарлизирана? Ако някой се е заинтересувал какво гледа детето му, да е прегледал кои канали ще настрои и кои ще пропусне. Знам, че с auto tune става най-лесно и най-мързеливо, та барем не отделим 5 минути на саморасляка вкъщи. Пък ако някой вземе, та се заинтересува от развитието на децата си и изобщо разкара телевизията, като компенсира "празнината" от нея с личен ангажимент, ще е направо нечувано. Така, де - що да се занимаваш с някви досадни дребосъци, вместо да ги пратиш да гледат телевизия или да играят на улицата и по катерушките...

    Телевизията, чалгата и простотията не е задължителна. Въпрос на избор е, на занижен критерии и на невъзможност да им "устоиш".

    За твое успокоение, телевизията като цяло и "преди" за нищо не ставаше.
    Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 29-03-09, 11:09.

    Коментар


    • #3
      До: Телевизията и нейното влияние.

      Отговорността е преди всичко на родителите!
      Пример - Като деца играехме една игра - "Приспиване". Замотава се дреха около нечий врат и двама опъват краищата в противоположни посоки, докато краката на омотания "омекнат". После врата се освобождава и се събуждаш с пресен спомен от "блестящия тунел". Тогава нямаше подобни налудни ТВ игри, които да ни подтикват.
      Темата сме я дъвкали многократно. Родителите трябва да показват границата между реалното и виртуалното. Иначе после много е лесно да търсим вината другаде .
      Поздрави.

      Коментар


      • #4
        До: Телевизията и нейното влияние.

        Аз също мисля, че отговорността пада върху родителите. Не може да се очаква по телевизията да дават само образователни програми, наша е задачата да подберем какво гледат децата ни. За съжаление повечето родители са се пуснали по течението и никой не се замисля за тези неща. Всеки се е вкопчил в мисли за насъщния и, честно казано, голяма част от хората доста са "извратили" моралните си устои. Битието определя съзнанието.....А най-новата поговорка е: Който не краде, няма да яде.
        Давам пример от моето семейство- в къщи чалга не слушаме, особено с децата. По купони се пуска и се забавляваме, но определено не това определя мирогледа ни. Когато момичетата са достатъчно големи, сами ще решат каква музика да слушат, но засега грижата е наша- на родителите.
        По същия начин можем да определим какви игри ще играят на компютъра и какви канали, филми и предавания ще гледат. Радвам се,че дъщеря ми е на 5 год, а вече ми изброява планетите от Слънчевата система(а не "звездите" на чалгата), знае кой е нарисувал "Мона Лиза"(а не "красавицата"Азис).....
        Мога много да изброявам, но в крайна сметка за мен родителите са тези,които дават пример.
        КОГАТО ИСКАШ ДА НАПРАВИШ НЕЩО,НАМИРАШ НАЧИН.КОГАТО НЕ ИСКАШ-НАМИРАШ ПРИЧИНА.

        Коментар


        • #5
          До: Телевизията и нейното влияние.

          ХОРАТА СПРЯХА ДА ОБЩУВАТ ..С ХОРА!
          Всички обаче все повече общуват с виртуалното..с телевизията.
          Очуждаването , озлобяването, усамотяването и затварянето в собствен свят...това е животът днес за много същества.
          Какво им остава...освен телевизията.!?
          Тя е най-достъпното и евтино забавление и развлечение...
          Тя е новата религия ...нещо като наркотик...

          Така е , когато има ужасна празнина в общуването ни...
          Деформацията на съзнанието и моделирането на виртуално такова...разболява!!!Човек имитира...и се стреми да подражава...
          ....особено когато не е на ясно какъв е , като стойност!!!
          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

          Коментар


          • #6
            До: Телевизията и нейното влияние.

            Напълно подкрепям, но да не забравяме все пак, че изборът е наш

            Аз днес заведох детето на село при баб му и при дядо му и цял ден сме им помагали да чистят градината вместо да седи пред телевизора и да гледа детски филми

            Предният ден угасихме осветлението като част от инициативата
            Какво забелязах
            Няма телевизия, няма интернет, седнали сме на масата заедно и общуваме и си говорим за нормални човешки неща и играем "не се сърди човече"
            Можело значи

            Коментар


            • #7
              До: Телевизията и нейното влияние.

              Че телевизиите, като цяло, са препълнени с гнусни предавания, няма спор. Че гледат с гнусотиите си само да изкарат някой лев от СМСи и рекламодатели, също е вярно. Но, въпреки всичко вината да се гледат тия предавания си е изцяло на родителите. Ами то има и телевизия XXL. Трябва ли да им позволяваме да я гледат. /Не, че не гледат, де/.
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              -----------------------------------------------
              Питието определя съзнанието....
              -----------------------------------------------
              0887770735

              Коментар


              • #8
                До: Телевизията и нейното влияние.

                Аз, какво точно влияние има телевизията, нямам как да преценя. Защото съм се отървал от нейното влияние откакто съм напуснал родителите си. Та само косвени преценки:

                За тези, които вършат простотии (дори фатални) под въздействието на тъпокуба, имам двояко отношение.
                - От една страна, това е лесен начин за почти естествен отбор
                - От друга страна, в близък план страда общественият климат и косвените жертви

                Да се отглеждат деца никога не е било просто. Пък за здрави в тяло, ум и дух деца - хич. Телевизията е просто една от многото досади в този процес. Телевизии има всякакви -
                едни (деца и големи) гледат дисковери, други - подбрани игрални филми, трети - анимация, четвърти - биг каквото там. Определено има избор.

                Коментар


                • #9
                  До: Телевизията и нейното влияние.

                  Телевизията е изключително вредна! Не сама по себе си, а по начина по който се употребява и по крайния резултат от това. Бедата е, че не само развращава и вреди на децата, но прави това и с възрастните и те все по-малко противостоят и все по-малко защитават децата си. Например: по мои наблюдения, преди десетина години появяването на педерасти и пр.извратени личности по телевизията предизвикваше подчертано негодувание. След съответната обработка от страна на медиите и то на първо място от телевизията, недоволството започна да затихва. Хората (о,ужас!) свикнаха! И все повече ще бъдат свиквани..
                  А при възрастния човек има все пак някаква защита заложена в основите на личността - те, основите, вече трудно могат да бъдат променени. Основно промените стават в"надстройката". Уви, не е така с децата! При тях цялата тази гадост сега влиза в изграждането на техните основи на личността. Заложат ли се там, това ще остане за цял живот. В детската душа отпечатъците са много дълбоки и трайни, защото тя е нежна, непорочна и впечатлителна. Впрочем, това добре се е знаело и практикувало навремето при еничарите. Телевизията е и много силно средство за внушение и приучава да не се мисли критично, в крайна сметка и въобще да не се мисли. След това човеците лесно могат да бъдат "форматирани". При това те ще са убедени, че са свободни, независими и мислят самостоятелно.
                  Сега пък, от няколко години, усилено се насаждат т.нар."реалити". Една от важните цели при това е, зрителите да свикнат, че е нормално да наблюдават чуждия живот, а също и да бъдат наблюдавани. Усещате ли какви са тези повеи? Да не говорим за всички други отвратителни неща - пошлост, разврат, цинизъм, "закон на джунглата" и мн.др., които се насаждат. Те биха изпълнили много страници.

                  Коментар


                  • #10
                    До: Телевизията и нейното влияние.

                    Аз съм на мнение, че до голяма степен телевизията би могла да вреди - като насажда определена нагласа у зрителите, като създава изкуствено спокойствие или безпокойство и т.н.
                    Но от друга страна смятам, че родителите са тези, които трябва да преценяват какво и до колко да гледат децата им. Има толкова интересни филми и предавания - образователни или развлекателни, на които малките деца много се радват, учат се от тях и се развиват. Има интересни поредици (например за животни) за какво ли не, в които информация, суха в учебниците, се представя по начин лесен за асимилация. А съгласете се, че ние-родителите, не можем да разбираме от всичко и да ги научим на всичко, което е полезно да знаят. В този смисъл телевизията си има и добрите страни...
                    Но, пак, много зависи какво точно се гледа. Реалитита, чалга, голи новини и подобен род простотии за съжаление са доста разпространени в съвременната телевизия и за още по-голямо съжаление се следят с огромен интерес от БГ зрителите... И определено телевизията "помага" на родителите, "възпитавайки" децата си, да им разкрият кой точно е Азис, за да го знаят дребните преди да са научили собственото си име
                    Кръвна група 0+

                    Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

                    Коментар


                    • #11
                      До: Телевизията и нейното влияние.

                      И тук е валиден въпроса с мярката.Темата с избора и влиянието е ясна - има всякакъв, съответно всякакво влияние според количеството възприета информация. Но не това е най важното. Страшното според мен е, че на все повече хора телевизията се явява заместител на РЕАЛНИЯТ ЖИВОТ, и това се получава неусетно , като дрогирането.Не разбирам смисъла да обсъждаш измислени чужди преживявания и емоции, вместо да имаш собствени такива.Трябва всеки да си изгради критерий какво и по колко да гледа-и до там.

                      Коментар


                      • #12
                        До: Телевизията и нейното влияние.

                        Някой да насилва другиго да гледа телевизия? Не.
                        Зрелища с насилие винаги е имало на публични места - бесилки, клади, изтезания, екзекуции, бичуване... И все на площада. Веселие за мало и голямо. Искаш /кефи те/ - гледаш, не искаш /не те кефи/ - не гледаш.
                        Сега - в телевизора, но на друго ниво. И пак - искаш /кефи те/ - гледаш, не искаш /не те кефи/ - не гледаш. Като се съмняваш за децата - клъц кабела и готово. Ама в такъв случай масовата електорална единица усеща "непосилната лекота на битието" и смасващата тежест на свободата. И пак отвърта кранчето на лайновоза, ама вече в цифров вид, та да е по-качествено и с по-голям дебит /канали/.
                        Не е виновна телевизията. Бунаците са много.

                        Коментар

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X