Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ахтунг!!! (Авторски права)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ахтунг!!! (Авторски права)

    http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=883677

  • #2
    Администратора на арената пуска списък кое министерство какво и колко е сваляло от въпросния тракер.
    0-----------------------------------------------------------------------------
    Предварителна справка за нанесените щети, на прит. на авт.права от бг ведомствата

    Министерство на Финансиите - 411 ТБ
    Бившето НОИ - 873 ТБ
    МВР - 544 ТБ - предимно порно и хитови филми
    ...
    ...
    ...
    ...
    списъка ще се допълва

    Моля, някой набързо да пресметне нанесените щети на притежателите на авторски права от българските ведомства (за всяко поотделно) . http://www.bloodys.com/blog/comments...y060505-090322

    Коментар


    • #3
      Пълни глупости на търкалета.
      Тия операции се правят по инициатива на разпространителите на филми в БГ.
      Факта е че досега няма осъден, поне не и от тия които уж пиратствали. Няма и да има, поне с този НК и закон за авторското право. Още по малко пък с това ценообразуване на софтуер и медия за България.

      Коментар


      • #4
        RB Patrol Team

        Коментар


        • #5
          още по темата





          и малко текст от http://www.standartnews.com/bg/artic...article=145669
          ..................................................

          Конкуренти предали интернет пиратите
          вторник, май 9, 2006, 11:07
          Затвориха сайта bubu.to заради предстояща атака
          Конкуренти предали интернет пиратите
          Аrenabg.com пусна "Мисията невъзможна 3" в отговор на полицейския удар

          Четиримата арестувани от ГДБОП "пирати" на филми, музика и софтуер в петък били "предадени" от конкуренцията. За това алармира в неделя късния следобед администраторът на сайта arenabg.com Илиян с потребителско име payforfree. Според вътрешното разследване на сайта, в който битуват стотици хиляди каталози на пиратски филми и музика, IP адресът на задържания Александър бил даден на антимафиотите от доставчика му Homelan. Той пък е собственост на група съдружници начело с Росен Коларов, които държат другия голям портал data.bg, показва проверка в системата ДАКСИ. Сайтът продължава да работи с пълна мощност, като само вчера бяха пуснати нови 29 заглавия на порното "Аз обичам Джина", албум на Деспина Ванди, мартенския брой на Пентхаус. За разлика от data.bg третият подобен сайт bubu.to, в който според твърденията на хора в бизнеса участие имат и действащи полицаи от СДВР, затвори врати. При опитите да влезете в торентите на екрана се изписва "Сайтът ще е недостъпен в следващите няколко дни поради профилактика".
          Според осведомени това било заради предстоящата нова акция на антимафиотите. Тя обаче не стартира вчера за изненада на интернет пиратите.
          "Интернет провайдърите са задължени вече и по закон да предоставят при поискване цялата налична информация за потребители. Така че няма как да откажат", заявиха от МВР вчера.
          Уникалната антимафиотска операция срещу интернет пиратите на филми, музика и софтуер, в която бяха арестувани четирима пирати, разбуни интернет пространството у нас. Според постинги в сайта антимафиотите набелязали общо 11 жертви за задържане, но интернет доставчиците "предали" IP адресите само на 4-мата арестувани жертвени агнета.
          В сайта на arenabg.com се появи изследване на администратора payforfree, което беше бързо изтрито, след като медии проявиха интерес към данните в него. Вчера се оказа, че никой не разполага с копие на оригиналния текст. В постинга все пак се твърди, че администраторът е анализирал откъде е влизано най-често и колко информация е свалена от сайта. МВР е на второ място с 544 терабайта информация, Министерството на финансите е изтеглило 411 терабайта, а най-активни са потребителите от Националния осигурителен институт, които са "даунлодвали" 873 терабайта, най-вече порно филми. Arenabg.com реагира по подобаващ начин на полицейската операция и вчера, като пусна в каталога си и с перфектно качество филма "Мисията невъзможна 3". За разлика от друг път човекът, който осигуряваше достъп до филма от собствения си компютър, старателно бе заличил потребителското си име.
          "Администраторите и потребителите започнаха да се държат като членове на организирана престъпна група, която старателно чисти всички следи, които биха могли да ги уличат в погазване на закона", коментира вчера антимафиот. Първо от сайта изчезна списъкът на най-големите ъплоъдъри - т. нар. топ 100. След това изчезна и статистиката на потребителите - кой колко е качил и свалил.
          "Операцията на МВР срещу пиратството продължава, беше в София, днес ще тръгне и в други градове", коментираха от МВР.
          no signature no problems

          Коментар


          • #6
            По повод тая работа, а и за другата с не/легалния софт. Копирано от друг авто форум.
            "От утре започва акция срещу производителите на дрехи-ментета. Потърпевши ще бъдат тези, които са ги закупили. Специално обучени екипи ще проверяват облеклата (включително и бельото). Набелязани са 3 000 000 човека, които подкрепят нелегалната индустрия.

            Пресъпниците ще бъдат събличани на улицата, а дрехите изземани като доказателство. В подкрепа на следствието, ще се правят снимки преди и след събличането. След проверка (между 2 и 5 години) ако се установи, че са маркови и няма нарушение, ще бъдат връщани на собствениците им."

            Коментар


            • #7
              Първоначално публикуван от Ц. Кръстев
              По повод тая работа, а и за другата с не/легалния софт. Копирано от друг авто форум.
              "От утре започва акция срещу производителите на дрехи-ментета. Потърпевши ще бъдат тези, които са ги закупили. Специално обучени екипи ще проверяват облеклата (включително и бельото). Набелязани са 3 000 000 човека, които подкрепят нелегалната индустрия.

              Пресъпниците ще бъдат събличани на улицата, а дрехите изземани като доказателство. В подкрепа на следствието, ще се правят снимки преди и след събличането. След проверка (между 2 и 5 години) ако се установи, че са маркови и няма нарушение, ще бъдат връщани на собствениците им."
              това е някаъв базик според мен, това и по комунистическо го е нямало в такъв мащаб 3 милиона представяте ли си да е истина.... някой си прави майтап
              no signature no problems

              Коментар


              • #8
                Да де, майтап е. Засега!

                Коментар


                • #9
                  Майтап, майтап, ама за опарилите се си е живо е...е
                  А схемата е проста, за да съществува "мрежата"/"интернета" в БГ и за да си плащат хората на кабеларките и другита оператори трябва да има някакво "морковче" и това е "съдържанието" предлагано от същите тези оператори (обикновенно без да се соменава името им директно), дали като "съдържание" или като връзка (опростенчество, за торентите) към него, те всъщност продават това съдържание. И какво се получава - клиентът пак виновен - той си плаща на доставчика за да ползва съдържанието (за какво иначе би му била 2,5 че и 10Мб/с връзка???? зада разглежда offroad.bg и значително по-бавна му върши идеална работа) и се оказва виновен? А народа е казал "не е луд тоя дето изяда зелника, а тоя дето му го дава". Има обаче светлина в тунела - Главният прокурор забеляза "разминаването" и каза "Това е прехвърляне на отговорност..." (цитирам по-памет).

                  Какво всъщност искам да кажа ако операторите си плащат за "съдържанието" и ми го продават/отдават под наем както е във Видеотеките всичко би било Прекрасно - хората пак ще си плащат (може би малко повече - ама Малко) защото ако се замислите сметката ви във видеотеката е максимум 20-30 лв на месец - точно толкова колкото и сметката за "бърз интернет" - това което се чака е вярната технология, а такива саитове започнаха да се появяват на запад от миналият месец и не ще закъснеят да се появят и у нас (дано по-скоро). Убеден съм че никой не иска да е пират, никой не иска да е "виновен", всеки иска да получава смислена (ценово) и удобна за ползване услуга при това 100% легална, защото сега хем хората си плащат, хем авторите не виждат нищо, а това най-лесно се вижда по състоянието на нащите изпълнители (ще цитирам по памет "Ъпсурт" "...да е...а тея МПтроики") особено ако ги сравним със западните им колеги.

                  Май се размечтах за "всеобща справедливост и световен мир", но мечтите са безплатни...

                  Коментар


                  • #10
                    Съгласен съм, и да си плащам "отгоре", обаче! Понеже живеем "ТУК" ли, защо ли? Несъм сигурен, как и дали моето "отгоре" ще стигне до създателя на нещото /филм, музика и прочие/. Прочетох това онова за тази кампания и все повече ми прилича на поредната ситуация, дето всички сме равни ама някои са по равни

                    Коментар


                    • #11
                      Ми ти както си се разчел ще вземеш да си помислиш , че скоро се откриват две големи кина (инвестиция за милиони) и ще вземеш да правиш едни връзки, не е истина. Пък то не е така

                      А дали реално стигат всички пари който плащаме до "създателя" на изделието (филм, песен, книга, пиеса.....) е съвсем друг и при това много сложен въпрос, тук говорим за крминализиране на масите (за щастие малки маси). И в моя хипотетичен случай, човека платил си и гледал е невинен (докато не започнат да преследват за гледане на филми, ама пък това е един съвсем трети случай), за разлика от днешният младеж който хем си плаща, хем е виновен

                      Коментар


                      • #12
                        Е, да де! пък и не само това!
                        Доколкото съм учил разни икономики, то си е така по цял свят /инвестирането/! Част от нашите си особености са, че за да се събудят някои хора, трябва инвеститор!
                        И заради платилия виновен младеж цитирах горното. Щото май от начало, "събудените" незнаеха кого и как и защо да гонят.

                        Коментар


                        • #13
                          С извинение ама тая логика която се прокрадва - "Плащам, следователно живея" се е доказала като несъстоятелна още много отдавна.
                          Освен, че тоя престъпник стана за смях и на лапетата с глупостите си, истината е че никоя от агенциите които уж защитават авторски права не им стигат кинтите да платят 4% от стойността на евентуалния иск срещу още по-евентуалния нарушител при пък съвсем, ама съвсем евентуален, да не кажа невъзможен положителен за тях изход от гражанско съдебно производство.
                          Затова използват просто наказателното чрез подобни акции, като се конституират като страни по делата за нарушения на закона за авторското и сродните му права в последствие.
                          Интересно ми е защо НСБОП не тараши къщите примерно на колекционерите на антики като Димитър Иванов и Черепа на същото основание на което иска да ровичка в компютрите на хората за МП-тройки.
                          Отделен е върпоса, че дори и да имаш парите огромна част от музика, филми и софтуер дори просто не можеш да си ги купиш от Бг защото дистрибутора решил, че е по-на сметка да продава Гергана, Цеца и Азис.
                          Лично моето мнение е че някой тряя си оди.

                          Коментар


                          • #14
                            И изобщо, цялата тая история с авторските права смърди извънредно силно. От де накъде неква певачица трябва да взема кинти цял живот, задето е изпяла нещо веднъж. Ми нали и е платено за това. Тогава строителите що да не вземат пари всеки път, когато някой си влезе в къщи? Или докторите - за всеки ден в който някой живее?
                            Или творчество, а? Къде са тогава учените - милиардери? Инженерите - милиардери? Защо авторските права са на архитектите, при положение че е тяхна 12% от работата?
                            Аз поне по никакъв начин не приемам правото на тия хора да прибират такива пари. Поведението на куките няма кво и да се обсъжда, пагоните не пречат на помиярството.

                            Коментар


                            • #15
                              Значи излиза, че акцията е по евтина от тия 4%?

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X