Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Индиана Джоунс 4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Индиана Джоунс 4

Гледах го за трети път и вече си затвърдих мнението.

Съшита с бели конци история, абсолютно не логични моменти, декори, които според спомената преди минути история, няма никакъв начин да се намират там... и шапката, която остава на главата на героя, каквото и да се случва .

Въпреки наколкото слаби момента, типичен Индиана Джоус . В никакъв случай не трябва да си порастнал, за да може ти хареса . Погледнеш ли обаче по особен начин на него... просто от всеки кадър си личи, че това е филм направен единствено и само за старите истински фенове . Ако някой твърди противното ще му отговоря, че сигурно просто не е гледал всяка серия поне по над 200 пъти или най-малкото не го е гледал внимателно поне 196 от тях, така че мнението му не се брои за такова на хард фен . Още от първите кадри започват закачки и заигравки със старите серии, а за да е още по-интересно има и с много други филми, например Междузвездни войни . Предполагам, че доста от кадрите ще се сторят скучни на повечето хора, но всъщност както се казва - дяволът е в детайлите . Например привидно тъпа клиширана сцена, всъщност се развива на фона на детайл, който се е мярнал в предишна серия отново като фон и то за части от секундата... и действието на преден фон избледнява пред кефа, който изпитва човек, когато го осъзнае .

Радвам се, че Спълбърг и Лукас са направили филм за старите хард фенове, без да мислят какво ще кажат критиците. Това е едно продължение, което наистина ми хареса! Само предупреждавам, че който не може да затвори очи и с лекота да си спомни всички детайли от фона на например седмия кадър, от 52-а секунда, на 38-а минута, на всяка една от сериите, може би ще остане разочарован... не е за толкова софт фенове . Също така трябва да се помни и, че това е Индиана Джоунс, а не Дискавъри или Нешънъл Джеографик .
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

До: Индиана Джоунс 4

+100
    Върл фен съм му...

Коментар

Ще изчакам да се поуталожат нещата и съм в АРЕНА.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не така,ще се караме!
        За батко Индиана,или добро-или нищо!
        Връъъл фен съм му!
        Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Първоначално публикуван от Blacksmith Преглед на мнение
          Не така,ще се караме!
          За батко Индиана,или добро-или нищо!
          Връъъл фен съм му!
          И къде точно видя някой до тук да е писал нещо негативно?!
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Заарине, чета ти първите три реда и си викам "Евала!", не само аз не харесвам
            филми, дето да се чудиш кой идиот и мислил сцените, толкова смешно изкуствени...
            И бях решила да кажа нещо против филма, ама...ти дочетох поста

п.п.Всъщност го казах!
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
              Заарине, чета ти първите три реда и си викам "Евала!", не само аз не харесвам
              филми, дето да се чудиш кой идиот и мислил сцените, толкова смешно изкуствени...
              И бях решила да кажа нещо против филма, ама...ти дочетох поста

п.п.Всъщност го казах!
              Еми, както казах, това е филма за старите хард фенове . Който не е ходил началото на 80те всеки ден по няколко пъти в продължение на седмици, да гледа в киното предишните серии, трудно ще разбере за какво става дума .

Коментар

Добро беше филмчето, но не бих го гледал втори път... Просто "Последният кръстоносен поход" е по-добър... В 4-ката липсата на Шон Конъри е осезаема... И все пак го бива - 2-я или 3-я най-добър Инди-филм
                "That is not dead which can eternal lie,
                And with strange aeons even death may die."
                ~H. P. Lovecraft

Коментар

Мога да дам един пример защо ми харесва.

Ще има много лек спойлер, само за първите секунди на филма, така че който не го е гледал, може да не иска да го прочете!!!

В началото повечето хора ще видят една проста сцена с коли, която ще им се стори най-вероятно скучна и въобще не на място. Да, ама аз например виждам кадри от един от първите филми на Спилбърг - "Дуел", после ми напомня и на Лукасовия "Американски графити", после забелязвам и че стойката на войничито в колата е характерната за главния герой от него...

И от там до края все такива детайли, които радват ухото и слуха

Коментар

Аз мисля да го гледам този петък или уикенда. Сигурен съм, че ще ми хареса, в края на краищата това е Индиана Джоунс !
                    VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Тъй като няколко познати които бяха гледали филма преди мен, дадоха не много добри отзиви, отидох да го гледам с не особено големи очаквания. Филмът много ми хареса. Ще го гледам още поне 3456347850946845 пъти.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Даите нещо от където може да се дръпне ,ама по най-мързеливия начин.
                        Ще почерпя.

Коментар

Здравейте!

Преди малко го гледах и определено ми хареса.

Същевременно мисля, че рецензията на Zaarin е много-много точна. А кусури могат да се намерят множество. Например: какво общо има с нашия Индиана Джоунс бягането от атомен взрив посредством хладилник (направо "кръпка" в историята); к'ви са тия невъзможни мравки, докато няма поне една пирана; не е ли вече твърде изтъркан номерът с някакъв предмет, който трябва да сложиш някъде и става голямата работа, после следите изчезват (т.е. не остават) и големи съкровища са погребани за всеобщо наше съжаление...

Но просто, когато искаш да гледаш нещо - знаеш с какъв вид и степен взискателност го гледаш. В случая аз исках приказка с познати герои, сюжетна линия и ефекти, и получих даже повече, отколкото исках.

"Кристалният череп" е много по-верен на стилистиката "Индиана Джоунс", отколкото "Умирай трудно - 4" - на предишните филми от серията, на които също съм върл фен.

Поздрави!
                          Искам България чиста!

Коментар

Най-после и аз успях да го гледам.

Гледах го с малката дъщеря /13г./ точно за да усетя и тя как го възприема.
                            Филма ми хареса, но аз съм му фен и винаги с удоволствие го гледам.
                            Имаше заигравки с много филми, даже и със "Сибирският бръснар"

На дъщеря ми също И хареса, което говори че Индиана още не е за изхвърляне

Коментар

Гледах го днес. Малко съм хъм хъм. Хареса ми, но според мен не беше на нивото на кръстоносния поход. Иначе става, хубаво филмче. Не знам защо в някои моменти ми напомняше на новите (и куци) междузвездни войни, само костюмите се разминаваха.
                              VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X