Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За "Let's Duet" !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За "Let's Duet" !

Колеги, музиканти и любители на музиката !
    Тъй като на този етап няма с кого да споделя това, което мисля за тази пародия, го правя в тази тема.
    По принцип нямам време да гледам новоизфабрикуваното певческо "реалити" шоу по телевизията, снощи случайно попаднах на него и го изгледах.
    Не знаех след това да се смея ли или да плача, но щом съм се навил да го споделя тук, по-скоро явно клоня към второто ...
    1. Явно продуцентите гледат да изострят напрежението и на всяка цена да консумират възможно повече SMS-и, като изравняват точките, получени от гласуванията. Чудя се как такова бездарно изпълнение на такава блудкава италиаска песен, каквато изпяха Софи Маринова и нейната "половинка" (не, всъщност четвъртинка) взе толкова гласове. То нищо да не разбираш от музика и дори да си глух , ще ти стане ясно, че дуета пее фалшиво на умиране през цялото време !
    Още повече, че двете се мъчеха да пеят в унисон, при което фалша най-много се набива и дразни !
    2. Изфабрикуван беше някакъв скандал между двама изпълнители и беше разчовъркан от водещите целенасочено с цел по-голям интерес от страна на зрителската аудитория и разбира се от там увеличаване броя на SMS-те !
    Знам, че обикновеният консуматор не разсъждава над тези неща, пуска си SMS-ите и тайно се надява да спечели ония заветни 1000 лв. от томболата, ама нека имат милост към не малката част от зрителите, които все пак са музикални и се дразнят от такива неща ! По този начин телевизията, организирала такъв фарс губи зрителска аудитория и уважение, ама на кой ли му пука за това щом SMS-ите валят !
    Няма да се очудя, ако скоро някой "талант" направи свирка на ортака си на сцената, при положение, че продуценти и режисьори решат, че така шоуто ще е още-повече "реалити" !

Винаги съм бил фен на по-раздвижените предавания, освободени от каноните на сухата телевизия, но мисля, че простотията и стремежа към печалби не бива да вземат връх над естетиката, особено когато става въпрос за музика !

Е, споделих го, сега вярвам ще ми поолекне !
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

До: За "Let's Duet" !

И аз преди пуснах подобна тема.Но както каза alex markov:Но хората правят пари!

Коментар

Дано ти е олекнало поне, защото и ти сега (неволно надявам се) му правиш реклама на това... нещо. Ето, аз например дори не знам за какво става дума и ако бях достатъчно шаранизиран щях да налапам въдицата и да го търся по телевизията. Ама не съм и такива ще ме хванат за SMS-a...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
        Колеги, музиканти и любители на музиката !
        Тъй като на този етап няма с кого да споделя това, което мисля за тази пародия, го правя в тази тема.
        ...........................
        Е, споделих го, сега вярвам ще ми поолекне !
        ....................................
        Жоро, толкова си прав
        , че не искам да ти го доказвам!
        Целта на тези предавания е да се родят "спонтанно" избрани нови кумири: Митьо Крика, Митьо Пищова, Дим Дуков, сестричиките от Благоевград, нещастното циганче от Айтос...които с важен вид да ни поучават после от екрана. Ти може и да не поддадеш, но децата, внуците?
        Тъй се оглупява един цял народ! И целта е ясна и прозрачна!

Коментар

Напълно съм съгласен. Така нареченото "шоу" от самото си начало е отвъд границата на кича и простотията.

Водещите са жалки и понякога дори ми напомнят на Къци Вапцаров през "Невадските" му времена... За "Кацко" беше отдавна известно, че е пълен бездарник и като актьор, и като певец, да не говорим като водещ, но Светльо досега явно умело е успявал да прикрива посредствения си интелект, защото имаше някакви проблясъци с Хиподил, които явно са били плод на останалите от групата - най-вече на Венци.

А за самите изпълнители... или лошо, или нищо...

Като цяло не харесвам подобни "реалити" формати заради ужасно манипулативния им характер и рядко ги гледам, но за съжаление публиката им е огромна и тепърва ще се развиват към все по-дълбоки низини във душевното воайорство.

Един писател беше каза, че да гледаш подобни телевизионни формати е като да минеш бавно покрай особено брутална автомобилна катастрофа - става ти неприятно, но една особено тъмна и низка частица от теб следи всеки детайл и тайно се надява на колкото се може повече кървища...
          "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Еми като не ми харесва нещо просто не го гледам , ако трябва да се
            ядосвам за всяка мега простотия по телевизията ще психясам .... Просто
            като им падне рейтинга и като не пращат Смс-си няма да направят
            втори път такова " шоу " .

Коментар

Абе хора, моля Ви, стегнете се!
              Напоследък като чета си мисля, че трябва да се направи един подфорум и да се коментират там тъпи(те) телевизионни предавания!

п.п.Еее Ачо бива ли така за Къци да говориш?!
              - Изберете карта на късмета...
              - Средно.
              - Мое средно или ваше средно???
              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
              A2 (+)

Коментар

Е, аз подчертах, че не става въпрос за "средното" на Къци, което и мен хич не ме вълнува, а все пак за изкуство и то музика.
                С музиката уж трябва да се възпитава обществото, а то стана обратното !

Засрамих се направо на невежеството си !
                Така е като зарежеш ученичките и се занимаваш само с 25-30 годишни дъртаци... ставаш старомоден !

Боже, гледам, че и Алекс Марков е пристигнал !
                Свършено е с мен !
                -------------

Коментар

Аз гледах няколко пъти "Пей с мен", след което гледах няколко пъти и "Music Idol". Извода ми е, че вече и други, освен Славчо могат да правят шоу-програми и то се справят далеч по-добре от него.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                    1. Явно продуцентите гледат да изострят напрежението и на всяка цена да консумират възможно повече SMS-и, като изравняват точките, получени от гласуванията. Чудя се как такова бездарно изпълнение на такава блудкава италиаска песен, каквато изпяха Софи Маринова и нейната "половинка" (не, всъщност четвъртинка) взе толкова гласове. То нищо да не разбираш от музика и дори да си глух , ще ти стане ясно, че дуета пее фалшиво на умиране през цялото време !
                    Още повече, че двете се мъчеха да пеят в унисон, при което фалша най-много се набива и дразни !
                    Мнението ми всъщност е много близо до твоето. И аз не ги гледам. В началото проявявах някакъв интерес (още на "Пей с мен" 1), но от тогава смятам че тия "шоута" се поизтъркаха, да не кажа нещо по-силно че може да отнеса картон. А за "водещите" хептем нямам думи. "ДЪРВЕТА" е много мека дума.

Манипулации със сигурност се правят - че нали това е не малко перо от приходите им. Обаче нали се сещаш че специално Софи Маринова (твърде много пробутвана от Слави къде ли не, но по мое мнение не е нищо повече от певица по цигански сватби), е от една малко по-мургава част от "българските граждани". Та сещай се кой пуска за тях. И десеторно да се изложи, пак ще е същото.

Като се прибирах днес към 21 часа, пред блока имаше мургавичък субект, ровещ по кофите, обаче си слушаше музика на GSM-а, чиито дисплей междувременно ползваше и като фенерче, за да оглежда какво има из кофата. НЯМАМ ДУМИ!!!

Та мисълта ми беше че такива като тоя със сигурност пускат. И то предостатъчно.

От всичко в момента гледам единствено "Форт Бояр". И честно казано много му се кефя. Но хората си държат на концепцията от години и не се занимават с простотии.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от prascho Преглед на мнение
                      Напълно съм съгласен.

Като цяло не харесвам подобни "реалити" формати заради ужасно манипулативния им характер и рядко ги гледам, но за съжаление публиката им е огромна и тепърва ще се развиват към все по-дълбоки низини във душевното воайорство.

Един писател беше каза, че да гледаш подобни телевизионни формати е като да минеш бавно покрай особено брутална автомобилна катастрофа - става ти неприятно, но една особено тъмна и низка частица от теб следи всеки детайл и тайно се надява на колкото се може повече кървища...

Колега, че това е реалният живот, какво очакваш да видиш! И има ли по добро предаване от "реалити"-то или трябва да се правим, че такива неща и такива хора няма в милата ни родина!
                      Друго си е всичко да е режисирано, снимано само с 2-3 дубъла, хубаво напудрено и гримирано, а?
                      И кое му е низкото на реалния живот? Не чети такива писатели, те си живеят в измислени светове или са от тези преди 1989 г., когато всичко беше розово и спокойно, и равно, и тихо /всеки си мълчи и спазва максимата "Наведена главица сабя не я сече"/.
                      Благодаря за такива предавания, хем искренни, хем лични!
                      Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

Първоначално публикуван от box1 Преглед на мнение
                        Колега, че това е реалният живот, какво очакваш да видиш! И има ли по добро предаване от "реалити"-то или трябва да се правим, че такива неща и такива хора няма в милата ни родина!
                        Друго си е всичко да е режисирано, снимано само с 2-3 дубъла, хубаво напудрено и гримирано, а?
                        И кое му е низкото на реалния живот? Не чети такива писатели, те си живеят в измислени светове или са от тези преди 1989 г., когато всичко беше розово и спокойно, и равно, и тихо /всеки си мълчи и спазва максимата "Наведена главица сабя не я сече"/.
                        Благодаря за такива предавания, хем искренни, хем лични!

Че повечето хора са такива съм напълно съгласен - но че реалният живот е такъв - тук много може да се спори. Над 80% от хората в момента не осъзнават къде и кога живеят. Помисли как например пенсионерите (а те са сериозна част от обществото) възприемат действителността - те си живеят с 20 години назад.
                        Според мен истината е, че болшинството от "масовите потребители" живеят в заблуда и никога не го разбират. Механизмите за поддържане на това са много: Използва се стремежът към богатство, стремежът към власт, сексуалният нагон... При това, тези страсти не само се използват, а и се разпалват по всякакви начини.
                        Ето някои методи и форми: възпитаване в консумативност, натрапване на фалшив избор, култивиране на модни внушения, създаване и използване на пристрастия към спортисти и спортни отбори, към политици и политически отбори (партии), към определени певци и музикални "отбори", пускане в обръщение на телевизионни игри с печалби (при тях организаторите “деликатно” пропускат да говорят за печалбите си, но все повтарят, че печелещите са “между нас”; а странно, не казват нищо относно това: къде са губещите). Ако трябва да продължа с изреждането – инфилтрират се суеверия, разиграват се религиозни спекулации, пуска се на пълни обороти жълтата преса, пускат се клюките, инспирират се масови психози. Това са част от различните декори. А иначе на дъното на всички тях стоят: стремежът към богатство, стремежът към власт, стремежът към удоволствия.

Друг разпространен метод да ни манипулират е представянето на възможност за фалшив избор: да избираме между няколко спортни отбора, между две тези (“Сблъсък” по БиТиВи), между музикални групи, сред различни телевизионни програми, предавания, радиостанции, политици, партии. И така нататък. Метод да ни въвлекат в подобни избори е активното ни участие – класиране на песни, клипове, филми, личности...

Манипулират ни като ни натрапват “идоли”, създавани чрез телевизията (посредством "реалити", забавни и други предавания), както и чрез всички други средства за масова информация. Така създадените публични личности – шоумени, политици и прочие се използват, за да ни внушават идеи, изгодни на стоящите зад тях хора. Стигна се дотам, мнозина да смятат, че успелите (известните) в определена област могат да дават ценни мнения в друга област: телевизионни говорители да ни учат на политика, случайно заелите ръководни длъжности – на управление. И така нататък.

Стана малко като теория на конспирацията , но съм писал реферат по темата и не издържах на изкушението
                        "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Да взема да напиша (+ 100) ли ?
                          Няма да го направя, че е твърде манипулативно.
                          -------------

Коментар

Жоре,каквото и да ти говорят в един момент ти става ясно,че става дума за пари.
                            Колко жалко ,че всичко в тази държава се комерсиализира в най лошия му вариант.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X