Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странно...Няма впечатляващ немски филм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странно...Няма впечатляващ немски филм

за Втората Световна Война...
    Може би немските продуценти и режисъори нямат мнение по въпроса...
    Или не им позволяват..Или имат някакви комплекси...
    Или просто са некадърни...
    Не мога да повярвам ...
    Всички други нации увековечиха СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДСТАВИ за ВС Война
    а немците мълчат.Или аз не съм ги чул ... и видял...Странно...

До: Странно...Няма впечатляващ немски филм

Там имаше някви филми. Не съм гледал. Повече имаше книги. Но у всички беше насадено ужасно чувство за вина. В това число у хората, родени много след войната. До почти пълна невъзможност да се говори на тая тема. Успявал съм само с много възрастни хора, и то след като се убедят че съм именно българин. Никой няма да каже нищо за войната. Пред всички.
    Какво всъщност става в немското общество не знам. Официалното твърдение е: Това беше отдавна, забравете. Подозирам обаче че нищо не е забравено. Когато започна войната в Югославия, после в Залива, тяхната младеж прояви крайно силна омраза към американците. Без всякакво предварително предупреждение. Като беше световното първенство по футбол, всички телевизии с такъв бях разправяха как немското общество е единно, понеже всички, и новите емигранти ходят с немски флагове, че явно работата беше поръчкова и нищо не е в ред.

Коментар

Филми не съм гледал, но имат много добри книги, особено на Ремарк.

Коментар

Прав е Стефан,почти невъзможно е да разприказваш германец за войната.Трябва да сте много,наистина много близки.Аз успях само веднъж да поговоря с хазяина ми(инвалид от войната с прострелян и лошо излекуван крак).Едно от нещата,които много ме впечатлиха беше,че той не изпитваше лоши чувства към руснаците(за разлика от отношението му към англичани и американци),въпреки че,точно на Източния фронт го бяха ранили.Накрая останах с впечатление,че съм говорил с много добър боксьор,който е загубил двубой,но не мрази противника.По-скоро го уважава.
        Изобщо,оставаш с впечатлението,че те някак приемат жертвите,които са дали на фронта,но пазят много лоши спомени от англоамериканските бомбардировки над цивилното население.Оттук и съответното отношение.
        А по темата-наистина почти нямат филми за ВСВ.При тях това е държавна политика-да не се ровят стари рани,да не се възпитава следващото поколение в омраза и реваншизъм.И са прави според мен,друг е въпросът колко успяват.
        Лично аз най-много харесвам филма "Das Boot" - "Лодката",с Юрген Прохнов в главната роля.(пълната версия).Въпрос на вкус,разбира се.
        Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
        имат право да гласуват на избори.

Коментар

Das Boot е страхотен филм, идеалният пример за филм в който всеки артист, реплика и събитие си е на мястото.

Немците си имат доста добри филми за втората световна война, просто не са толкова известни у нас.

Stalingrad (1993)

http://us.imdb.com/title/tt0108211/

А и не са чакали до 1993та за да направят филм за войната - още през 1959та са изкарали "Hunde, wollt ihr ewig leben!" (вариация на прословутото "Свине, вечно ли искате да живеете ?!?" на Фридрих Велики)
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да, Сталинград си е доста впечатляващ филм, наистина.
            А след Das Boot, всички останали подводничарски филми са му жалки копия.

Също така, ви препоръчвам Untergang, Der (2004)

Коментар

Има и един на по-лична основа, от 1990 година. Hitlerjunge Salomon / Соломон от Хитлеровата младеж (1990)

Свалил съм го, но още не съм го гледал:
              http://zamunda.net/details.php?id=114587

Също така ви препоръчвам и един филм с българско участие, от 2003 година, сниман изцяло в България:
              I am David (2003)
              http://www.imdb.com/title/tt0327919/

Но май те са малко встрани от темата, тъй като не касаят представянето битки, а обръщат внимание на т.нар. лична драма. Все пак...
              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Данчо,въобще не са встрани от темата.Защото,вярно е,да пресъздадеш битка (реалистично) на филм не е лесно,скъпо е и впечатлява.Но в крайна сметка битката след години остава като един исторически факт,понякога бележка под черта.Докато милионите лични драми и трагедии семействата ги помнят с поколения.Само че,такива филми не са комерсиални и съответно - слабо популярни.Друго си е "Индиана Джоунс и ..."
                Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
                имат право да гласуват на избори.

Коментар

Няма филм, няма и да има. Според съвременната кино история, втората световна война се води между американците и хитлеристите.
                  Участва ли са и там някакви дребни нацийки, французи, руснаци, англичани май, и немци вероятно, ама едно е сигурно, войната се води от край до край от СМЕЛИТЕ И БЛАГОРОДНИ АМЕРИКАНЦИ, които побеждават, де що видят. ))))
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

И все пак изкуството си е изкуство.То може да живее и без политика...
                    Или ВЪПРЕКИ политиката...
                    Те обаче ,германците, се държат като бит педе...аст- мълчат си в ъгъла.
                    А също биха могли да разкажат за свои герои,въпреки, че загубиха войната.Като героя на Хемингуей от "За кого бие камбаната".
                    Робърт Джордан- губи битката ,губи живота си, губи всичко,но
                    историята му е интересна....може би точно заради това.
                    Та и германците....(Ние се чудим как да съхраним историческата си памет
                    а те се мъчат зорлан да я затрият...)
                    PS
                    Благодаря за линковете- ще намеря тези филми.

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
                      ...Благодаря за линковете- ще намеря тези филми.
                      Точно така. Първо ги изгледайте и после елате и напишете, впечатляващи ли са или не.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        Сталинград е доста смешен от към фактология филм, да не говорим че приписват на немците действия и постъпки които са правили именно руснаците. Ама нейсе, нали трябва да са герои
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Фактите в случая нямат значение, защото не става въпрос за документален филм. Виж заглавието.

Коментар

Е да, то пренаписването на историята наобратно няма значение да...
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Историята се пише от победителите ...

Колкото до американците - за тях WWII е доста повече драма с японците, отколкото с "хитлеристите" - кой от когото е ял бой
                              Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X