Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телевизия "България 24"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телевизия "България 24"

Първото което ми прави впечатление е че формата 4:3, а вече няма такива телевизори и монитори.
    Успех и от мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
      Първото което ми прави впечатление е че формата 4:3, а вече няма такива телевизори и монитори.
      Успех и от мен.
      4:3 е само на сайта. Скоро ще го променим и там, но преди това има да чистим други неща по стрийма (стари версии на Андроид не го отварят...). По телевизиите е 16:9.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
        Как се издържа медията или който и да е бизнес, е въпрос на "фирмена тайна" и не подлежи на публична дискусия, освен в случаите в които не се нарушава закона! Тази тема е за съдържанието на медията, и съдържанието е, и трябва да остане единствения фактор за обективността не само на "България 24", а и на всяка медия... Всяка медия се финансира от "някого", или от "нещо" (дори и този форум)! Доказано - с фотосинтеза не се получават нещата.
        Марто, когато е ясно от кого и какво се финансира една медия, знаем какво може да се очаква като "наклон на балкона". Когато финансирането е от "нещо" и от "някого", естествената реакция на хората е да си кажат "ахаа, щом е тайна, значи не може да им се вярва" и в 100 % от случаите, тази реакция е адекватна, вярна и правилна. До колкото виждам как се движи медията, липсва индивидуалност и оригиналност, за сметка на внушения .. за съжаление не ми харесва избора на новините, които пускате. Не бих се върнал на канала. Знам, че отговора ти би бил "ами въпрос на вкус!", но се опитвам да ти дам обратна връзка, която може да ти е полезна. Трябва за себе си да решите кое е уникалното във вашия канал и да стъпите на него, като рекламна стратегия. Ако няма нещо уникално в идеята Ви, няма да има и нищо уникално като зрителски интерес. Това пък ви обрича на потъване в БОЗАТА от сиво съществуване. Та, конкретния въпрос - кое е уникалното във ваща телевизия - това, което ще ви направи различни (уникалното може да е дори краварката в левия долен ъгъл, но трябва да го има).
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Последните постове, а именно този за положителните новини, за анонимността на капитала и за индивидуалността на телевизията много ме накараха да се замисля. Как трябва да се направи, кой е печелившия модел за налагането на телевизията сред зрителите и какво трябва да направят Марто и собствениците на капитала, за да са на гребена на вълната.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Как се издържа медията или който и да е бизнес, е въпрос на "фирмена тайна" и не подлежи на публична дискусия, освен в случаите в които не се нарушава закона! Тази тема е за съдържанието на медията, и съдържанието е, и трябва да остане единствения фактор за обективността не само на "България 24", а и на всяка медия... Всяка медия се финансира от "някого", или от "нещо" (дори и този форум)! Доказано - с фотосинтеза не се получават нещата.
            Като отида в Плод-зеленчука знам ,че се издържа от продажба на плодове и зеленчуци ! Като отида в Хранителните стоки също . Обаче търговията с информация е друга бира и веднага започва да ми досажда един Конспираций , когато телевизия се реализира от ЕООД с капитал 20 лева !?! Не се съмнявам в честността и почтенноста ти , но съм крайно съмнителен към доставчика ми на информация в частност и към целия медиен пазар в България общо ! Когато се информирам от медии , които "не са" на 10, ТИМ и прочие винаги си имам едно наум ! За да бъдеш обективен трябва да си независим ! Как ще ме убедиш си е вече твоя работа !
            Другото е ,че според мен претендираща за истинска информационна телевизия трябва да се стреми да покрие по-голяма част от населението на страната и не само ! Това ще рече задължително ефирно разпространение т.е. още около 16 % от населението , което също има право на обективна информация ! В ефира конкуренция са ви Нюз 7 на Борат и БОЕ на Тим като на 64 канал за региона на София също присъства и Европа на Емил Стоянов ! При ограничено разпространение и ясно изразена целева насоченост разговора придобива съвсем друга насока ! Спирам да коментирам до момента , в който ще имам възможност да гледам и оценявам крайния продукт !

Коментар

Сега, като чета заглавията и няколкото статии ... ами Марто, не ме кефи, че това е поредната медия, която ме лъже грубо и безотговорно. Няма шанс да прокопсате с такава журналистика - копи/пейст с помпозантаментни заглавия, нямащи нищо общо с действителността.
              Пример:
              СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗАПЛАШИ САЩ С ЯДРЕНИ УДАРИ

А в статията се вижда, че северна Корея ще отговори реципрочно, АКО има атака от страна на САЩ. Реалната информацията е точно обратна на заглавието.
              Как ще коментираш?

П.П. Ако претендирате да сте новинарска медия, редно е съдържанието да е новини, а не сензационни заглавия без покритие. Ако пък смятате да сте жълтина някаква, то перфектно се справяте - скрит екип и спонсор, необосновани и неясни заглавия, противоречащи на съдържанието, липса на оригиналните източници (естествено, ако въобще има източник на информацията и тя не е ей-тъй-на скалъпена)... Не знам човек, ти кажи
              Последно редактирано от upi; 05-02-15, 08:54.
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                Марто, когато е ясно от кого и какво се финансира една медия, знаем какво може да се очаква като "наклон на балкона". Когато финансирането е от "нещо" и от "някого", естествената реакция на хората е да си кажат "ахаа, щом е тайна, значи не може да им се вярва" и в 100 % от случаите, тази реакция е адекватна, вярна и правилна. До колкото виждам как се движи медията, липсва индивидуалност и оригиналност, за сметка на внушения .. за съжаление не ми харесва избора на новините, които пускате. Не бих се върнал на канала. Знам, че отговора ти би бил "ами въпрос на вкус!", но се опитвам да ти дам обратна връзка, която може да ти е полезна. Трябва за себе си да решите кое е уникалното във вашия канал и да стъпите на него, като рекламна стратегия. Ако няма нещо уникално в идеята Ви, няма да има и нищо уникално като зрителски интерес. Това пък ви обрича на потъване в БОЗАТА от сиво съществуване. Та, конкретния въпрос - кое е уникалното във ваща телевизия - това, което ще ви направи различни (уникалното може да е дори краварката в левия долен ъгъл, но трябва да го има).
                Въобще не може да става дума за сърдене! Напротив - искам да си колкото се може по-конкретен - какво не ти хареса в избора на новини!?! За мен подобна обратна връзка е безценна...
                Благодаря за доброто отношение на всички, но по-скоро тази тема не е за поздравления и хвалби, а за обратното!
                Това което върви в момента е малък процент от програмната схема.
                От другата седмица започваме да пускаме едно, по-едно специализирани коментарни предавания, документалните филми тръгват до края на месеца... Имаме доста готови разработени идеи, но ресурса ни е доста ограничен и нещата стават бавно и едно по едно...

Който иска информация за това - кой е собственик и как се финансира "България 24" и т.н., по смисъла на закона за достъп до публична информация, може да се обърне към СЕМ, Министерство на културата, Патентно ведомство и т.н. - на всички тези места са подавани комплекти документи, вкл. пълна финансова обосновка и, съответното и обезпечение с налични средства, банкови референции, вече сключени договори на юридическото лице и т.н.. Към момента телевизията разчита на предварително предвиден капитал, за развитието и налагането на програмната си схема. Изключително скромна сума - в десетки пъти по-малка от тези с които разполагат големите телевизии на месечна база. Това ни дава време, но не влязат ли пари от реклама или други стопански дейности, които телевизията може да извършва, от един момент нататък - ще пускаме кепенците! Повече от това, нямам никакво намерение да коментирам! Аз нямам вина нито за наложените от родната действителност стереотипи на мислене, нито за имиджа на медийният бранш до момента... За незнанието къде е границата между здравото и нездравото любопитство въобще не искам да отварям приказка

Ще ти отговоря персонално, кое би трябвало да е уникалното за теб в "България 24" поне на този етап - друг собственик на телевизия познаваш ли лично? Ако познаваш и други - ще се радвам, да ми покажеш как и къде обсъждат бизнеса си на всеослушание, както го правя аз в момента тук, вкл. и пред хора които ме познават лично и няма как да го играя "някакъв виртуален герой"...

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                  Сега, като чета заглавията и няколкото статии ... ами Марто, не ме кефи, че това е поредната медия, която ме лъже грубо и безотговорно. Няма шанс да прокопсате с такава журналистика - копи/пейст с помпозантаментни заглавия, нямащи нищо общо с действителността.
                  Пример:
                  СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗАПЛАШИ САЩ С ЯДРЕНИ УДАРИ

А в статията се вижда, че северна Корея ще отговори реципрочно, АКО има атака от страна на САЩ. Реалната информацията е точно обратна на заглавието.
                  Как ще коментираш?

П.П. Ако претендирате да сте новинарска медия, редно е съдържанието да е новини, а не сензационни заглавия без покритие. Ако пък смятате да сте жълтина някаква, то перфектно се справяте - скрит екип и спонсор, необосновани и неясни заглавия, противоречащи на съдържанието, липса на оригиналните източници (естествено, ако въобще има източник на информацията и тя не е ей-тъй-на скалъпена)... Не знам човек, ти кажи
                  Обещавам да публикувам отговора на главния редактор тук...

Коментар

Сигурно има логична и нормална причина да не се обсъжда в подробности кой дава парите, но аз съм станал доста подозрителен с времето и ми светва червената лампичка. Поради възможноста на една масова медия да влияе на масовото мнение (себе си изключвам от бройката) би трябвало първата и работа да бъде изчистистване въпросите около собственоста си, според мен. Ясно е че човек прави един бизнес за да печели от него, включително и разпространението на новини, в това няма лошо.
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                      Като отида в Плод-зеленчука знам ,че се издържа от продажба на плодове и зеленчуци ! Като отида в Хранителните стоки също . Обаче търговията с информация е друга бира и веднага започва да ми досажда един Конспираций , когато телевизия се реализира от ЕООД с капитал 20 лева !?! Не се съмнявам в честността и почтенноста ти , но съм крайно съмнителен към доставчика ми на информация в частност и към целия медиен пазар в България общо ! Когато се информирам от медии , които "не са" на 10, ТИМ и прочие винаги си имам едно наум ! За да бъдеш обективен трябва да си независим ! Как ще ме убедиш си е вече твоя работа !
                      Как кореспондират помежду си първата и втората част от този цитат, ми обясни..?!! Какво общо има уставния капитал на дружеството и това дали е "ЕООД", "ООД" или "АД", със финансирането на една от дейностите му, т.е. - със счетоводните и финансови баланси (нещо което явно държиш да публикувам)? Нямам нищо против - имай колкото си искаш на ум, но не вменявай съмненията си и на останалите без да можеш да ги обосновеш! Когато човек поставя въпроси които нямат нищо общо с отговорите които иска да получи, а просто иска да засили тезата си чрез тях, търсейки одобрението на аудиторията, рискува да бъде наречен "манипулатор"...

Знаеш ли колко струва на месец националния или регионален (населени места над 500 000 души) ефир през мултиплексите, че си тръгнал да ми обясняваш на какво имали право 16% от хората..?!! Ако знаеш, ми разкажи ти колко месеца/години си плащал този ефир, и как си се финансирал, та да мога да се възползвам от твоя опит (може и да ми обясниш защо мултплексите стоят празни)..?!! Наистина ли си мислиш и, че съм тръгнал да правя медия, без поне да знам кои са преките ми конкуренти и какво покритие имат..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                        Сигурно има логична и нормална причина да не се обсъжда в подробности кой дава парите, но аз съм станал доста подозрителен с времето и ми светва червената лампичка. Поради възможноста на една масова медия да влияе на масовото мнение (себе си изключвам от бройката) би трябвало първата и работа да бъде изчистистване въпросите около собственоста си, според мен. Ясно е че човек прави един бизнес за да печели от него, включително и разпространението на новини, в това няма лошо.
                        Ми в сайта на медията си пише съвсем конкретно, чия собственост е медията! Бърза справка показва, че едноличния собственик съм аз! Аз съм собственик и на марката, и на регистрационният лиценз. Основната част от техниката е на 15-20 години и я купих "на килограм" в насипен вид - два месеца фирмата на човек от този форум се бори с реставрацията и! През телевизията се изредиха двама инженера, докато я съберем физически и я пуснем, и поради липсата на пари се наложи всичко да ми мине през ръцете (и на още едно момче, което го взех да работи при мен после) - от-до! В къщи единственото което не съм изнесъл по посока на телевизията е таблета на детето... Та какви въпроси има за изясняване около собствеността?! Апропо - човек от този форум е и главен оператор на телевизията от скоро...

Коментар

Марто, за съжаление не са достатъчно хората, които те познават лично (поне не достатъчно, за да можеш да си издържаш телевизията). Трябва да измислиш нещо друго - по приятно за останалите хора, които не те познават. Аз например мога да ти кажа нещо, което го нямат другите медии и хората отдавна го търсят. Дисциплина, грамотност и коректност. За сега това е нещо, което липсва във всичките ни "медии". Ако вземе да се появи такава медия, тя ще е посещавана от двайсетте процента население, което знае за значението и употребата на буквите и е наясно, че книгата се отваря само от едната страна, а не отгоре, като кутия бомбони.
                          Относно отговора на редактора ... направо ми е жал, че има човек на който казваш редактор и който допуска такива новини ... По-правилния отговор би бил обява във вестник Трета възраст с текст "търси се грамотен редактор, който да цени коректността повече от сензацията". Знам, че сега това не е модерно, но класиката винаги има своите верни почитатели. Честно, това последното е съвет. Намери си редактор, който е от старата школа и му сложи чирак. Така ще си осигуриш поне някаква идентичност.
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Ми в сайта на медията си пише съвсем конкретно, чия собственост е медията! Бърза справка показва, че едноличния собственик съм аз! Аз съм собственик и на марката, и на регистрационният лиценз. Основната част от техниката е на 15-20 години и я купих "на килограм" в насипен вид - два месеца фирмата на човек от този форум се бори с реставрацията и! През телевизията се изредиха двама инженера, докато я съберем физически и я пуснем, и поради липсата на пари се наложи всичко да ми мине през ръцете (и на още едно момче, което го взех да работи при мен после) - от-до! В къщи единственото което не съм изнесъл по посока на телевизията е таблета на детето... Та какви въпроси има за изясняване около собствеността?! Апропо - човек от този форум е и главен оператор на телевизията от скоро...

Това е приказка вече, браво и успех! Ако не залитнеш да обслужваш "НЯКОЙ" и ти е чиста съвеста, каквото и да стане поне си опитал.

Може да не съм видял добре, но освен собственоста би трябвало да има и имената на редакторите.
                            Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Нека послушаме все пак, де!
                              Има време за коментари.
                              Нали никой не очаква чудеса за един ден.

Коментар

Как кореспондират помежду си първата и втората част от този цитат, ми обясни..?!! Какво общо има уставния капитал на дружеството и това дали е "ЕООД", "ООД" или "АД", със финансирането на една от дейностите му, т.е. - със счетоводните и финансови баланси (нещо което явно държиш да публикувам)? Нямам нищо против - имай колкото си искаш на ум, но не вменявай съмненията си и на останалите без да можеш да ги обосновеш! Когато човек поставя въпроси които нямат нищо общо с отговорите които иска да получи, а просто иска да засили тезата си чрез тях, търсейки одобрението на аудиторията, рискува да бъде наречен "манипулатор"...

Знаеш ли колко струва на месец националния или регионален (населени места над 500 000 души) ефир през мултиплексите, че си тръгнал да ми обясняваш на какво имали право 16% от хората..?!! Ако знаеш, ми разкажи ти колко месеца/години си плащал този ефир, и как си се финансирал, та да мога да се възползвам от твоя опит (може и да ми обясниш защо мултплексите стоят празни)..?!! Наистина ли си мислиш и, че съм тръгнал да правя медия, без поне да знам кои са преките ми конкуренти и какво покритие имат..?!!
                                Защо подскачаш като ощипана мома ? Щом си се хванал на хорото трябва да си подготвен и за такива въпроси ! Не съм ти искал договори за реклама ,спонсори или за излъчване ! Не ме интересуват ! Относно счетоводните ти отчети вече съм се запознал с тях и нямам претенции за публикуването им ! Останалите форумци имат достатъчно акъл за да им давам аз наклон на оная работа !

Празният цифров ефир е съвсем друга тема , но млада и амбициозна телевизия не трябва така категорично да го задрасква от бъдещите си планове ! Надявам се скоро там да се случи промяна в положителна посока ,но бъдещето ще покаже !
                                Не се заблуждавай нямам никакви лоши чувства и намерения спрямо теб и проекта ,с които си се захванал !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X