Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЛАПСУСИ В КИНОТО

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ЛАПСУСИ В КИНОТО

    След като гледахме първия български (следвоенен) филм "Калин орела", много се смяхме, и предупреждавахме следващите да обърнат внимание на кецовете на човек от миманса, обут в...китайски кецове.

    Чета книгата на американския автор Грегъри Дъглас "Генерал Мюлер" и, тъй като помня всеобщото признание за точното възпроизвеждане на ръководителите на Райха в "17мига от пролетта", повъртях кадри от филма в Youtube. И попаднах на ляпсусите от филма.

    Не ми се удаде да пействам линка,а има такива неточности:
    -Гьобелс, Гьоринг, Химлер са представени като хора със средно образование, докато до един са висшисти и доктори на науките.

    -Барбара и Хелмут (женско име) не са могли да бъдат членове на СС. Просто е нямало жени там.

    -Щирлиц ползва съветски диктофон, като връща лентата за прослушване. Въпросните диктофони е можело да се слушат само през слушалки.

    -Съучастниците на Щирлиц запълват телеграми на съветски бланки "международная" руб. коп.)

    -Разузнавачката Кет току що излязла от родилното отделение с две бебета на ръце повдига тежкия чугунен люк на канализацията и влиза вътре и го затваря след себе си. Как?

    Сценарият се е писал в кратки срокове и Юлиан Симеонов едва ли е знаел всичко за немските порядки. Още по-малко Татяна Лиознова - режисьор на филма.

    За избягването на подобни неточности, в Мосфилм има огромни складове с военни униформи, въоръжение, отличителни знаци. А сред авторите на филма има много военни консултанти.

    http://www.youtube.com/watch?v=vrSaNkdUt9s - най-после

    И все пак.
    Последно редактирано от Симеон; 09-11-10, 14:56. Причина: видеоклип

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X