Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Голямото четене" - безсмислена глупост!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: "Голямото четене" - безсмислена глупост!

Ако бях учен, щях да си направя труда да прочета нещо за Айнщайн, но съм го направил просто от любопитство..

Покрай Винету и граф Монте Кристо, явно нашия учен не е наясно с това, как е живял гения на 20 ти век!

Нищо лично...

Коментар

Спокойно, ХХ-ти век има и други гении, не бързай да трупаш всички яйца в една кошница (казано на твой език).
      Е да де, ти знаеш само за Айнщайн, щото за него е пишело в оня брой на "Паралели", който си стискал дорде патлакът ти аха да се изниже в черната яма.

На тоя етап се усещам, че нивото ми таман спадна до нивото на цялостната дискусия, поради което последната ще продължи без скромната ми особа. И не, от моя страна също няма нищо лично (ни се знаем, ни сме се виждали, та да се "личностим").
      За протокола - книгите с индианци никога не са ме привличали. Украсяват с прекалено много героизъм една група от племена, характеризиращи се предимно с колосалния си мързел и липса на цивилизационен напредък. Дори и по твоите критерии са нефелни паразити - не отглеждат свине и картофи, а само чат-пат закарфичат некой болнав бизон.

Знаеш ли кое е най-хубавото на художествената литература ? Показва ти, че всяко нещо вече е било измислено от някой друг, някога преди тебе. Остави настрана откритията и изобретенията от научно-популярните писания, говоря ти за най-обикновени, голи идеи. Всичко, което ще си помислиш през живота си, някой вече си го е помислил. Хубаво е да се попрочита туй-онуй, за да ти се нагнетява тази мисъл и да "вдигаш мишената" на твоите си пък мисления. Инак сутрин ще ставаш винаги с мисълта, че твоите картофи са най-дълбоко, а вимето на кравата ти - най-голямото в света.
      Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Това ми хареса!

"Паралели" беше хубаво издание, както и "Космос"!

Коментар

Ама вие сериозно ли?
          Аз си мислех, че темата е шеговита и по-скоро провокация от господин Волк...
          А тя каква стана...
          "Татко, татко, ще ми прочетеш ли приказка? Не мога да заспя..."
          "Приказките, татковото, са за заблудените. Аз ще ти прочета последния брой на списание 'Земеделец'... Слушай сега за колорадския бръмбар, който дошъл от Америка и загризал нашите картофи..."

Както и да го въртиш художествен елемент има във всичко сътворено от човека, дори в статиите на "Паралели"... Художествен елемент няма в една Екселска таблица с цифри, но в статия базирана на тях има художествено. От там до романа пътя е кратък.
          Дали си заслужава заради една камара булевардна литература да кажем с лека ръка, че прочитането на "Под Игото" е било загуба на време?
          А Данте, Сервантес, Маркес... Сигурно звуча като тия префърцунените дето се чудят с кой да говорят за книги, не е ли да се заровиш до ушите в свински изпражнения...

ПС: Само за да подчертая нелепостта на противопоставянето м/у литература и земеделие ще споделя, че когато бях учених ходех лятото на село при баба и дядо и всеки следобед поливах зеленчуците в градината. Страшно скучно заниманиее е да чакаш да се напълни вадата с вода за да преместиш маркуча. Добре че бяха книгите, които четях... На страниците на някои все още личат капки от сока на доматите, откъснати директно от корена и само позабърсани в анцунга...
          Съжалявам за художественото отклонение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X