Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Силният дух български на една Чийшийка - Донка Минковска!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Силният дух български на една Чийшийка - Донка Минковска!

    Моята любима Бессарабия!

    отново се върнах в родното ми село Голица на 23 ноември 2008. Нито Коледа, нито Великден, по време на които си ходим ние, студентите в България. А просто семеен повод свързан с цифрата 5 и производните от нея . Майка ми навърши 50 години. Дойдохме си всички ние 5 нейни деца, освен това събра се и нейното семейство с баба ми, която също има 5 деца .
    Освен гостуването ми в родната ни къща, посетих и Одеса. Видях повечето всички свои познати, също така се срещнах и с Антонина Иванова! (води ме във студиото на Одеската телевизия ) .

    Тъй като и аз имам увлечението да се занимавам с журналистика, решихме да идем с Тоня в две български села Хасан-Батър (Виноградное) и Чийшия (Огородное) в Болградски район.

    В Чийшия бяхме на гости при Донка Минковская. Тя твори картини от чували, стари дрехи, лозови пръчки.

    (Донка има здравословни проблеми, но какви точно, не питахме, защото, когато виждаш еден такъв човек, който е силен и е вярващ и живее с големи надежди, и се бори..... мълчиш, учудваш се и си казваш - Ами ние, здравите, какво се оплакваме непрекъснато!?)







    всичко, което ми е необходимо да създавам моите картини - това са чувал, дрехи от сандъците на нашите баби, лозови пръчки, използвам и метал - тиникия за бъкърите. Бащами ми помага да изрязва необходимите елементи от метал.







    "Всички идеи са свързани с българското - традиции, обичаи - всичко това, което ние сме запазили в Чийшия и когато го гледаш чрез картина става по-интересно )) Не очаквах че и на другите ще им хареса, а това повече ме радва и ми дава нови идеи, повече сили и сигурност за мене самата да творя за хората. Картини още не съм продавала, раздавам на роднини, подарявам на приятели....."
    Донка Минковская

    как се създава картината ...









    Семейството на Донка





    Имам една мечта - да творя и създавам, и най-важното за мен тези картини да радват хората! Като за цел - искам да отворя салон, в който да са изложени моите творби, и тези, които ще бъдат най-харесани - да ги продавам.
    Засега още не съм правила изложби никъде.










    Последно редактирано от cveti; 18-12-08, 12:09.
    [I][B][FONT=Georgia][COLOR=blue]Максим ДИМИТРОВ - Българин от Голица[/COLOR][/FONT][/B][/I]

  • #2
    До: Силният дух български на една Чийшийка - Донка Минковска!

    Ех,Максим, разбирам те и знам че ти трудно, трудно, когато човек има не една, а две Родини.Искам да ти пожелая да намериш себе си и Родината в себе си, щото най важното не където си родил, а къде си чувстваш най добре и на мястото си.

    Моите адмирации за Донка Минковска, аз като човек който се има хоби и се занимава с ръкоделия я разбирам напълно.Винаги е приятно да доставиш радост на хора.Успехи за нея.



    Бог мой, как я стара - я еще помню порядочных людей!

    (Ф.Раневская)
    _________________
    [url]http://aset.medipharmwiki.com/index.php[/url]

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X