Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скулптури

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скулптури

В годините 1975-1981 в парк Росенец край Бургас се провеждаше биенале на скулптори от Европа. Общината предоставяше блокове гранит, андезит, мрамор и инструменти. Изработените скулптури оставаха за града. Около 50-60 броя са пръснати из крайморския парк.
    Ще се учудите на свободата за творчество, която са имали. Никакъв соцреализъм.

Последно редактирано от cveti; 27-11-08, 21:35.

До: Скулптори

Дааа, парка изглежда някак одухотворен по този начин. На мен специално ми харесва присъствието на скулптори в парка. Може би, защото когато бях малка ме водеха в градинката с Народния театър (София) и там ми правеха огромно впечатление каменните хора. Днес за съжаление ги забелязвам по-рядко, защото обикновено бързам...

Коментар

До: Скулптори

Първоначално публикуван от Viki Преглед на мнение
      Дааа, парка изглежда някак одухотворен по този начин. На мен специално ми харесва присъствието на скулптори в парка. Може би, защото когато бях малка ме водеха в градинката с Народния театър (София) и там ми правеха огромно впечатление каменните хора. Днес за съжаление ги забелязвам по-рядко, защото обикновено бързам...
      Моля за извинение. Един колега ми помогна да пусна снимките и текста и е допусната непростителна грешка. Скулптор е човекът, който прави скулпТури.
      Ех аз, аз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X