Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рекламо Sapiens*

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Рекламо Sapiens*

    А скоро ми попадна това:


    Рекламо Sapiens*
    Какво ни втълпяват телевизионните реклами


    Мразя реклами. Ти също, нали? Когато прекъснат филма, бързаш да смениш канала.

    Признай обаче, че някои от рекламите те кефят. Смееш се на остроумните скечове и даже ги цитираш в приятелския си кръг. Поне веднъж си се обръщал закачливо към колежката с онова „о-о-о, Пепи“ от рекламата на кренвирши.

    Вярно е, че повечето са инфантилни. Вярно е, че преувеличават. Но не е нужно да вярваш на рекламите, за да ги гледаш. Както не си длъжен да вярваш в извънземни, за да ходиш на „Междузвездни войни“, нали? Човечеството все още не е измислило по-масово средство за развлечение от телевизията. Затова просто се отпусни и се опитай да погледнеш с усмивка на хилядите безумни послания, с които те бомбардират всяка вечер. Добре дошъл в епохата на Рекламо Sapiens.
    Мобилен от пръв поглед - Рекламният човек говори непрекъснато по мобилния си телефон, защото е безплатно. Праща постоянно много SMS-и, събира бонус точки за подаръци от „Била“ и „Шел“, участва във всякакъв вид томболи за пърдящи възглавнички, фотьойли за пълен релакс, велосипеди, плазмени телевизори, аудиосистеми, джипове и други предметни награди. Маркира идеите си, като рисува по пода и стените. Пари никога не му липсват, защото постоянно тегли кредити при все по-ниски лихви, с които пазарува винаги изгодно. По природа рекламният човек е оптимист.

    За сметка на това здравето му е силно разклатено. Симптомите, които тялото му издава, биха могли да попълнят цял учебник по медицина. Той страда често ту от запек, ту от диария. Принуден е да се бори с хемороидите.

    Дробовете му са задръстени и се налага да ги прочиства с „Муколизин“, болката в ставите и мускулите атакува с „Ибудолор“, а за постоянно възпаленото си гърло е принуден да се тъпче с „Трахизан“. Храносмилането подобрява с две таблетки „Мезим форте“, а за високото кръвно взема „Шлемник байкалски“.

    Рекламо Sapiens живее в мръсна къща, пълна с бактерии, а децата му се въргалят в калта като прасета. Това обаче не го притеснява, защото не му се налага да чисти. Всеки път, когато подсвирква с уста, отнякъде се появява мускулест блондин с обица на ухото и изчиства жилището до блясък. С едно движение и без изплакване! Така е „хем по-чисто, хем по-лесно“.

    Неприятните миризми пък преборва с микроспрейове. Така след всяко ходене до тоалетната из къщата се разнася аромат на канела и горски плодове.
    Любимата храна в семейството са кренвиршите. Същите като едно време. Понякога пращат дядото до бакалията за „нещо сухо“, защото са дошли гостите от Павликени. Хубави хора!

    Нека си го кажем направо - рекламният човек е мъж под чехъл. Той слуша Шампионската лига по телефона защото жена му и тъщата гледат по същото време латиноамерикански сериал на собствения му телевизор. Добре, че поне разговорите са безплатни. Горкият Любо - не смее даже да извика на глас, когато неговият отбор вкара гол. Вместо това тихичко се радва в коридора, за да не смущава двете жени в хола, докато те следят блудкавия сюжет.

    Женският Рекламо Sapiens страда от комплекси заради външния си вид. Косата и непрекъснато губи блясъка си. Тя или е много суха, или е много мазна. Или е слепнала и няма обем, или е много бухнала и трябва да се смачка. Дрехите и винаги са целите в пърхут. За да се справи с всичко това, тя редува цяла дузина от шампоани за коса, които и докарват до 54% повече къдрици отпреди.

    Друг набор от хидратиращи кремове, балсами и лосиони и помагат да се бори с отпуснатата кожа. Казва „стоп“ на бръчките с новия крем „кю тен“ от „Нивеа визаж“ с високо ефикасен енергиен комплекс. Ползва нова спирала за турбоефект, която не слепва и не напластява миглите и, а им придава пет пъти повече обем. Акнето премахва с „Лептен“. Маже се с антицелулитен гел, който топи мазнините и намалява обиколката на бедрата и.

    В устата и е ужас. Езикът и гъмжи от бактерии, които трябва да се стържат, никога няма свеж дъх, венците и са постоянно възпалени, а по зъбите често се появяват микропукнатини. След всяко хранене Ph-то в устата и скача. В офиса непрекъснато цъка с език и чисти зъбите си с тиксо.
    Бебето им пишка в синьо - Сигурно е от сухото мляко „Нестле джуниър“, съдържащо желязо, с което го тъпчат, за да укрепва имунната му система. По-големият му брат пък закусва с калций, за да расте.
    Хлапето няма никакви хигиенни навици - също като баща си. То има вредния навик да прави футболни топки от чорапите си и хвърчила от ризите. От това се образуват огромни петна, които интелигентната пералня на майка му премахва даже без накисване.

    Доскоро семейството използваше обикновен прах за пране, поради което стопанката се страхуваше от петната. Благодарение на новия прах за петзвездно изпиране обаче петната вече се страхуват от нея, а в семейството най-после се научиха да различават бялото от… още по-бялото.
    Рекламо Sapiens има доста отмъстителна тъща. След като преди време не успя да се вреди за фамилните програми на „Глобул“, тя разплеска телефона на зет си с трошачката за орехи. Тази Коледа обаче дъртата отмъкна едната SIM карта и така за останалите членове на семейството останаха само три. Някой ще остане на сухо…

    Изглежда, рекламният човек е пълен неудачник. Всяка сутрин кучето на съседите опикава задната му гума. Колегата му Данчо пък изтегли най-изгодния жилищен кредит. В офиса всички го мислят за мухльо, но взе, че се уреди с огромен нов мезонет. „Ех, този Данчо, добре се е подредил… Да, да!“, завижда му нашият Рекламо Sapiens.

    Добре, че има празнични промоции. За Коледа цялото ви семейство не пътува ли до Париж, Лондон или Рим на цената на един SMS? И то с 200 евро джобни - ей така?!

  • #2
    От: Рекламо Sapiens*

    А синът ми който е на 8м. направо се зомбира от тях! Как ги правят и какво остава скрито .....?
    Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
    :D

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X