Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хаим Оливер - Федерация на Династронавтите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хаим Оливер - Федерация на Династронавтите?

Днес Изглупях и ми се причете нещо което да ме развесели, сетих се за отдавна забравеното си детство и в главата ми изникна Хаим Оливер http://bg.wikipedia.org/wiki/Хаим_Оливер и Федерация на Династронавтите, Великият поход на Династронавтите, Рицарят на бялата дама....
    Разтърсих се и с ужас установих, че тези книги са издавани преди 50-60 години (1964-а) и ги няма никъде, дори така модерните сканирани варианти в мрежата???
    Някой чел ли ги е? Има ли ги?
    Май безвъзвратно си губим културното наследство

От: Хаим Оливер - Федерация на Династронавтите?

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
    Днес Изглупях и ми се причете нещо което да ме развесели, сетих се за отдавна забравеното си детство и в главата ми изникна Хаим Оливер и Федерация на Династронавтите, Великият поход на Династронавтите, Рицарят на бялата дама....
    Разтърсих се и с ужас установих, че тези книги са издавани преди 50-60 години (1964-а) и ги няма никъде, дори така модерните сканирани варианти в мрежата???
    Някой чел ли ги е? Има ли ги?
    Май безвъзвратно си губим културното наследство
    Вероятно я имам на втория етаж на гаража. Както и доста други. А на руски имам поне тон. Ако имаш път наоколо - обади се да ровим, а може и да хелпнеш, да наснимаме кориците. Може и на други да им е интересно.
    п.с. Щерката ме им е фен а не ща да ги слагам до кофите.

п.п.с. офертата за хелпа е към всеки заинтересован.

Коментар

Чел съм двете части за династронавтите.
      Бяха от училищната библиотека.
      Дано не бъркам, но оттам ми беше любимия робот Пецо.
      Сега като се замисля ... било е сигурно 1969-та.

Апропо, оттам ли беше влизането по "тунелите" на Перловската река?
      В махалата беше станало много популярно това "занимание", че и военни чинове си бяхме дали.

Хубава тема, ама ... що ни трябваше да се сещаме колко сме дърти?!
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Едни от най-любимите ми книги. И аз не знам къде са ми.
        Влизането в тунелите си е от там, мисля от втория том - Великият поход на династронавтите. Но тунелите май си бяха на Редута, където са си и в момента.
        А като казах Редута се сетих за Гол от засада, нещо като трети том. Някой спомня ли си какво беше ННФК
        www.offnews.bg

Коментар

Жалко, че никой не ги намира. Аз бих ги взел за ден два.

Коментар

Имам приятел който се занимава с издирването на стари книжки. Ще му поръчам. Ще струва някакви пари, но обикновено е едноцифрено число на томче.
            www.offnews.bg

Коментар

Алекс, от Хаим Оливер вече са намерени "Гол от засада", "Часът на невидимите" и "Оперната война". Казах му да ги купи, това ще стане в понеделник. Ако искаш ги вземи ти, защото от тебе тръгна темата, ако не аз ще ги взема с удоволствие. Търсенето на Династронавтите и Карликания продължава.
              www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
                Алекс, от Хаим Оливер вече са намерени "Гол от засада", "Часът на невидимите" и "Оперната война". Казах му да ги купи, това ще стане в понеделник. Ако искаш ги вземи ти, защото от тебе тръгна темата, ако не аз ще ги взема с удоволствие. Търсенето на Династронавтите и Карликания продължава.
                Бих взел "Гол от засада", а ми намериха "...Похода на династронавтите" и "Рицарят на Бялата дама" Утре ще ги взема, ако има мераклии, другата седмица мога да ги дам на някой желаещ

Коментар

ОК, запазвам ти "Гол от засада" другите 2 аз ще ги взема.
                  www.offnews.bg

Коментар

Искам и аз, каквото се намери/остане.
                    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Благодаря за темата.
                      Аз пък си спомням неговата книга "Енерган 22".
                      Няколко пъти съм я чел и винаги ми е харесвала.
                      Дори разбрах че е Българин едва преди няколко години и бях приятно изненадан.

Бях направил някакви опити да я намеря някъде в интернет, но безуспешни.
                      Ако някой някъде я намери в електронен вариант ще бъда много благодарен.
                      Последно редактирано от darkrose; 13-01-12, 21:19.
                      .

Коментар

Никой ли не е намерил още Федерацията? Че сега четем с детето похода, но беше по-добре да са подред

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          ... да наснимаме кориците.
                          ...
                          А защо само кориците? Ако някой има възножност (и желание) да насканира страниците, бих могъл да поема по-нататъшната обработка - разпоанаване, корекция на грешки (поради различни причини скенерът понякога дава неясно избражение на някой знак и разпознаващата програма се обърква) и т. н. и ето я книгата в електронен вариант...
                          А за "Федерация на династронавтите" и "Великият поход на династронавтите" бих поработил с удоволствие, тъй като и мен ще върнат в детството. Разбира се, това се отнася и за други книги.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X