Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джон Лоутън

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джон Лоутън

Джон Лоутън създаде дълбоко не българския Юли Сутринта.

Нhttp://pravda.bg/%D0%B4%D0%B6%D0%BE%...82%D1%8A%D0%BD

направи повече от 20 документални филми за градове и райони за природата, историята фолклора и кухнята на българите.

От: Джон Лоутън

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Джон Лоутън създаде дълбоко не българския Юли Сутринта.
    Темата е интересна но горното изречение леко ме озадачава. Има объркване с линка или подтекста е твърде дълбок за да го схвана ?
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Поредната деменциално-алкохолична тема на бай Симо.
      Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Той вече няколко години го прави.
        Живее в България и показва на нас, българите, това, което масово се отрича - това, че сме сърцати хора, с богати души, широки сърца, красива природа и прекрасни традиции и фолклор. И го прави от сърце и с пълната лична вяра в това.
        Филмите му са направени с и за телевизия СКАТ, която, за мен лично, е телевизия с доста националистична нагласа. Което е двуяко, ма тва е друга тема...
        Ако може да си ги изтеглите или купите отнякъде - заслужава си.
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

А и Юлско Утро ни шъ да е па ча толко дълбоко небългарска, след като толкова добре е уйдасала на душевността и темперамента ни.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            А и Юлско Утро ни шъ да е па ча толко дълбоко небългарска, след като толкова добре е уйдасала на душевността и темперамента ни.
            Баф гу ! Чак сега разбрах, че за джулай става въпрос. Въпреки всичко словореда леко продължава да ми бяга а и смисъла до нейде.
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Резултат от автоматичен преводач и рускоезична постройка на мисълта.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Крелиончо, имало едно време такъв случай.
                Художествен съвет обсъждал постановката на Отело. Последен се изказал пожарникарят:
                -Я тоа Отело не съм го видвал. Но глеам, че на хцената нема табло с лопати, кофпомпа, нема песък... Язе съм против!
                Така е и с тебе. Неуверен - не изпреварвай!..

Виж как, въпреки деменцията си спомних този виц от късния палеозой. Това е, защото се алкохолизирам предимно с айрян.

Джон Лоутън се опитва да говори нашия език и пише името си на кирилица. А пък аз се чудя как да преведа американското ти име...

Де го дедо Паисий да те подбере с камшика, О - юроде.

СКАТ може и да не е най-добрата телевизия, но дава ефир на Лоутън, който прави безплатна реклама на Родината ни. А филмите му се излъчват и във Великобритания.

В знаменитата си реч Джон Кенеди учи такива, като теб. "Не мислете какво може да ви даде държавата.Помислете какво вие можете да й дадете".

Е, ти й даде красиво име на чужда азбука.

Take care...

Коментар

Тоя не е никакъв Джон! Той си е Иван и си е чист БЪЛГАРИН! С големи букви. И песничката си е българска. Вече няколко години ходя да го гледам на живо по изгрев. Човека се кефи неистово и заразява всички ни със своя кеф. БЛАГОДАРЯ ВАНЬО!
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

И е невероятно земен и скромен като човек. И аз съм възхитен от това което прави за България. Колега Нешев, ако и тази година идваш насам обади се, ако имаш възможност, да почерпя една бира.

Коментар

Първоначално публикуван от symphony Преглед на мнение
                      И е невероятно земен и скромен като човек. И аз съм възхитен от това което прави за България. Колега Нешев, ако и тази година идваш насам обади се, ако имаш възможност, да почерпя една бира.
                      От вторник нататък съм при Митко с Голдуинга в Шабла. Намини да пием по една. Ако не видиш триколката с бъчонките от бира значи нещо не е наред :-)
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

... с айрAн.

А пък аз се чудя как да преведа американското ти име...
                        По-добре не опитвай, една боза на тема - стига.

Коментар

А пък аз се чудя как да преведа американското ти име...

Take care...
                          Вай вай вай вай .

Коментар

Имам късмета да познавам Джон Лоутън и десетки пъти да съм говорил с него в неформална обстановка. Той е прекрасен човек, много земен и много сърдечен. Много добре си дава сметка, че никога не е бил звезда от първа величина и е трогнат, че в България още го оценяват. Обича страната ни не само заради това, а и защото я намира за нормална (тук не съм съгласен с него, но той така смята). Не можете да си представите колко различен е от Кен Хенсли. Кен знае, че е бил голяма звезда, знае, че вече не е и много достойно приема това. Но самочувствието му струи от него и никога не ти позволява да забравиш с кого говориш.
                            Колкото за Джулая и песента July Morning - Кен 2 дни ме разпитва как така точно тази песен е добила такъв култов статут в България. Казва: Това е обикновена любовна песен. Да, хубава, но в нея няма никакъв бунт. Защо не стана Сънрайз - в нея има много повече идея за нов ден, за нова ера? Имам чувството, че Кен никога няма да може да приеме новият живот, който неговата песен е получила. С Джон е точно обратното. Той е толкова толерантен, че му е все едно дали сме разбрали песента правилно. Толкова много уважава оценката на българите за песента, странният религиозно-музикален култ, който сме създали около Джулая, че никога не би поставил под съмнение преценката на този народ. И ми се струва, че една от причините да обича толкова България и да живее тук, е защото е влюбен в магическото тълкувание, което ние българите обичаме да влагаме в обикновени за западняците неща.
                            www.offnews.bg

Коментар

...Take care...
                              Той, монаха хилендарски ако беше жив, трябваше и за теб една сопа на промоция да е заделил.
                              Дето неговият/нашият език го изнасилваш и се гавриш с него,само за да си начешеш някаква твоя краста на обидена примадона, руското писмо е преобладаващо или равно при теб/както и ти трия руските псувни/вулгаризми в "мемоарите"/, отделно цитата, в който няма само български език, а назидаваш по въпроса друг.
                              Харесва ли ти, или ти може, другите равнис?
                              Що?
                              Хайде научи се на преклонна възраст/никога не е късно, желание е разковничето/ да пишеш грамотно и без грешки, после гледай сламката в чуждото око, невиждайки кОла в твоето.
                              Последно редактирано от maxxx; 23-06-11, 15:53.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X