Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Музей на социалистическия бит

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Музей на социалистическия бит

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 076.jpg
Прегледи:1
Размер:268.6 КБ
ID:5279067Ето и монети: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 077.jpg
Прегледи:1
Размер:294.1 КБ
ID:5279066

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      [ATTACH=CONFIG]333130[/ATTACH]Ето кинти малко: [ATTACH=CONFIG]333129[/ATTACH]
      До кога е социализъм?Доста от банкнотите и монетите са след преврата 1989г.
      Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
        До кога е социализъм?Доста от банкнотите и монетите са след преврата 1989г.
        Първите 5 банкноти и 6 монети са от соца. С тях си изкарахме до 1991г. После пък долара стигна 3000 за лев и имаше банкноти от 50000лв, ама не ги откривам.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
          Дънки, made in "Виетнамските общежития" на цена колкото два ученически костюма.
          Имам приятел от Търговище който първите си дънки ги е взел от виетнамците срещу едно улично куче. Разправя, че на момента го разфасовали във ваната.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
            А какво се е случвало по времето на царска България. Сякаш не са умирали хора без съд и присъда, сякаш не е имало метежи. Сякаш не са се клали като животни. Приеми че това се дължи на времето в което се е случвало, както и поради други обективни причини. Комунизма не е една от тях.
            "клаха народа така както и турчин не го е клал"

Иначе по темата - ми той музеят беше по улиците и домовете до преди 10 години. Аз като отида на вилата и се потапям в историята .
            Я кажи един убит без съд и присъда по времето на царска България. Комунистите и нелегалните не ги брой, тях точно така е трябвало да ги избиват, ама въпреки това са ги съдили. А тези, дето не успяха да ги разстрелят, доведоха България до тук. А сега ни затриват техните внуци.

Коментар

Поименно ли .
              Просто тия които са били на власт са убивали конкурентите си /комунистите в частност, но не само/. Метежи е имало както тия след 9-ти. Само че ти както и козеца виждате единствено урудливост в комунизма. Факта е че по тия времена ВСИЧКИ така са постъпвали. И тогава е нямало банани дори по Коледа и други подобни глупости които си спомняте с умиление?!. Възползвай се от това, че можем да погледнем от далече върху историята, а не ни промиват главите за великите партизани, или дядо ти фашист ти промива мозъка с неговите глупости.
              Аз смятам, че са постъпвали така защото управниците ни са били така възпитани. Политическите убеждения нямат никакво значение в случая.
              А като ти гледам мнението как е трябвало да се постъпи с комунистите, разбирам че и ти си един от тях и ако беше на власт и ти щеше да колиш и бесиш. Не сме го надживели, няма и да го надживеем сигурно, щото сме си такива. Хищни някак си, злобни, комплексирани. И аз съм такъв. Много мразя политици.

Коментар

Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнение
                Трябва музей. Трябва да се показва мизерията, гадостта и жестокостта на това време. Да се помни. За да не се повтаря.
                Да, трябва. А също по малко да събираме експонати от времето на прехода. Нека имената на нелюбещите родната Кирилица висят по стените на този музей:
                -KRISTO SVISHTOV, bobiper, Kozzzec,November Charlie...
                Господа, всезнайковци, цитирайте Гьоте, Хайне, Шилер, Пушкин. Научете нас, да знаем освен кирилица и други азбуки, но си оставайте българи. Колко е просто.

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                  ...Нека имената на нелюбещите родната Кирилица висят по стените на този музей:
                  Господа, всезнайковци, цитирайте Гьоте, Хайне, Шилер, Пушкин. Научете нас, да знаем освен кирилица и други азбуки, но си оставайте българи. Колко е просто.
                  Това изказване е в стил:

На международен панаир руски специалист обяснява предимствата на волгата:
                  - Вижте каква красива и луксозна кола!
                  - А колко гори?
                  Руснакът го поглежда и продължава:
                  - Изключително меко вози! Можете да пътувате 1000км и нищо да не усетите!
                  - А колко гори?
                  Руснакът си знае своето:
                  - Елегантен външен вид...
                  - А колко гори?
                  - А вие защо биете негрите?

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                    Да, трябва. А също по малко да събираме експонати от времето на прехода. Нека имената на нелюбещите родната Кирилица висят по стените на този музей:
                    Не е ли нормално, ползващите кирилица да ползват и граматиката й, както и да си преглеждат публикациите за грешно изписани думи, преди да публикуват поста си?
                    Сдъвкано/предъвкано и написано на български език пак изглежда нелицеприятно за прочит, особено когато е дело на публичен радетел и обвинител, за същите чужди правописни грехове.
                    Да, теб имам предвид.

Коментар

Времето на комунизма е оставило белези, трайни и нетрайни у всеки от нас, който е живял по онова време. Гадно или хубаво, това време съществува и всеки го помни с добро или лошо.

Сега по темата.
                      Имаше едни стабилизатори за телевизорите Опера(също и за останалото изобилие от предлаганите на пазара по онова време), мисля че имам някъде такъв.
                      Също и култовите червени пионерски връзки, сини за чавдарчетата.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
                        Имаше едни стабилизатори за телевизорите Опера(също и за останалото изобилие от предлаганите на пазара по онова време), мисля че имам някъде такъв.
                        Мда. Няколко модела. С общата черта че всички грееха и бръмчаха. И тежаха, пущините.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да бе ха ха ха.........еййй като се сетя и..............ама какво приключение беше, докъто загрее, пък докъто се поизправи образа и то предаването свършило ха ха ха.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                            Презервативи Латекс - Бяла - 3 броя в кутийка с талк .
                            Колкото пъти го разказвам сега все ме питат; - А защо три ?
                            Ето защо

Коментар

Никой не спомена чушкопека.Това нашенско изобретение не знам да има аналог по света.Между другото все още се продават по железариите,но и те са претърпели развитие,вече са с три дупки.
                              Тома Томов
                              Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                                Е то друго не останА.
                                Спомени бе БожичНали нямаше други забавления та бехме денонощни ездачиСега интернет и игрите изместиха наще игри Кво да правиш ама аз не разбирам млад мъж да седи на компютъра до 3-4 сабале а жена му сама в леглотоНе братко това не е естественоДа играеш компютърни игри вместо естественитете това не го разбирам
                                К мирной жизни не пригоден.
                                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X