Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Музей на социалистическия бит
Свий
X
-
От: Музей на социалистическия бит
До кога е социализъм?Доста от банкнотите и монетите са след преврата 1989г.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение[ATTACH=CONFIG]333130[/ATTACH]Ето кинти малко: [ATTACH=CONFIG]333129[/ATTACH]Дизелов Jeep, не е Jeep.
Коментар
-
Първите 5 банкноти и 6 монети са от соца. С тях си изкарахме до 1991г. После пък долара стигна 3000 за лев и имаше банкноти от 50000лв, ама не ги откривам.Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнениеДо кога е социализъм?Доста от банкнотите и монетите са след преврата 1989г.
Коментар
-
Имам приятел от Търговище който първите си дънки ги е взел от виетнамците срещу едно улично куче. Разправя, че на момента го разфасовали във ваната.Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеДънки, made in "Виетнамските общежития" на цена колкото два ученически костюма.
Коментар
-
Я кажи един убит без съд и присъда по времето на царска България. Комунистите и нелегалните не ги брой, тях точно така е трябвало да ги избиват, ама въпреки това са ги съдили. А тези, дето не успяха да ги разстрелят, доведоха България до тук. А сега ни затриват техните внуци.Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнениеА какво се е случвало по времето на царска България. Сякаш не са умирали хора без съд и присъда, сякаш не е имало метежи. Сякаш не са се клали като животни. Приеми че това се дължи на времето в което се е случвало, както и поради други обективни причини. Комунизма не е една от тях.
"клаха народа така както и турчин не го е клал"
Иначе по темата - ми той музеят беше по улиците и домовете до преди 10 години. Аз като отида на вилата и се потапям в историята
.
Коментар
-
Поименно ли
.
Просто тия които са били на власт са убивали конкурентите си /комунистите в частност, но не само/. Метежи е имало както тия след 9-ти. Само че ти както и козеца виждате единствено урудливост в комунизма. Факта е че по тия времена ВСИЧКИ така са постъпвали. И тогава е нямало банани дори по Коледа и други подобни глупости които си спомняте с умиление?!. Възползвай се от това, че можем да погледнем от далече върху историята, а не ни промиват главите за великите партизани, или дядо ти фашист ти промива мозъка с неговите глупости.
Аз смятам, че са постъпвали така защото управниците ни са били така възпитани. Политическите убеждения нямат никакво значение в случая.
А като ти гледам мнението как е трябвало да се постъпи с комунистите, разбирам че и ти си един от тях и ако беше на власт и ти щеше да колиш и бесиш. Не сме го надживели, няма и да го надживеем сигурно, щото сме си такива. Хищни някак си, злобни, комплексирани. И аз съм такъв. Много мразя политици.
Коментар
-
Да, трябва. А също по малко да събираме експонати от времето на прехода. Нека имената на нелюбещите родната Кирилица висят по стените на този музей:Първоначално публикуван от Kozzzec Преглед на мнениеТрябва музей. Трябва да се показва мизерията, гадостта и жестокостта на това време. Да се помни. За да не се повтаря.
-KRISTO SVISHTOV, bobiper, Kozzzec,November Charlie...
Господа, всезнайковци, цитирайте Гьоте, Хайне, Шилер, Пушкин. Научете нас, да знаем освен кирилица и други азбуки, но си оставайте българи. Колко е просто.
Коментар
-
Това изказване е в стил:Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение...Нека имената на нелюбещите родната Кирилица висят по стените на този музей:
Господа, всезнайковци, цитирайте Гьоте, Хайне, Шилер, Пушкин. Научете нас, да знаем освен кирилица и други азбуки, но си оставайте българи. Колко е просто.
На международен панаир руски специалист обяснява предимствата на волгата:
- Вижте каква красива и луксозна кола!
- А колко гори?
Руснакът го поглежда и продължава:
- Изключително меко вози! Можете да пътувате 1000км и нищо да не усетите!
- А колко гори?
Руснакът си знае своето:
- Елегантен външен вид...
- А колко гори?
- А вие защо биете негрите?
Коментар
-
Не е ли нормално, ползващите кирилица да ползват и граматиката й, както и да си преглеждат публикациите за грешно изписани думи, преди да публикуват поста си?Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнениеДа, трябва. А също по малко да събираме експонати от времето на прехода. Нека имената на нелюбещите родната Кирилица висят по стените на този музей:
Сдъвкано/предъвкано и написано на български език пак изглежда нелицеприятно за прочит, особено когато е дело на публичен радетел и обвинител, за същите чужди правописни грехове.
Да, теб имам предвид.
Коментар
-
Времето на комунизма е оставило белези, трайни и нетрайни у всеки от нас, който е живял по онова време. Гадно или хубаво, това време съществува и всеки го помни с добро или лошо.
Сега по темата.
Имаше едни стабилизатори за телевизорите Опера(също и за останалото изобилие от предлаганите на пазара по онова време
), мисля че имам някъде такъв.
Също и култовите червени пионерски връзки, сини за чавдарчетата.
Коментар
-
Мда. Няколко модела. С общата черта че всички грееха и бръмчаха.Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнениеИмаше едни стабилизатори за телевизорите Опера(също и за останалото изобилие от предлаганите на пазара по онова време
), мисля че имам някъде такъв.
И тежаха, пущините.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ето защоПървоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнениеПрезервативи Латекс - Бяла - 3 броя в кутийка с талк .
Колкото пъти го разказвам сега все ме питат; - А защо три ?
Коментар
-
Спомени бе БожичПървоначално публикуван от bojitch Преглед на мнениеЕ то друго не останА.
Нали нямаше други забавления та бехме денонощни ездачи
Сега интернет и игрите изместиха наще игри

Кво да правиш ама аз не разбирам млад мъж да седи на компютъра до 3-4 сабале а жена му сама в леглото

Не братко това не е естествено

Да играеш компютърни игри вместо естествените
те това не го разбирам
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар