Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Братя Грим Приказка - Залъгалка ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Братя Грим Приказка - Залъгалка ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ!!!

Всяка вечер чета приказки на Дъщеря ми, сега сме на един Голям том на Братя Грим - повечето приказки ми се виждат Ужасни и Сурови (някак недовършени, заготовки за Известните ни приказки), НО Вчера попаднах на тази Приказка-Залъгалка и се СМЯХ половин час!!!!

Прочетете я Непременно и не непременно на детето си

http://www.znam.bg/com/action/showBo...24&sectionID=5

От: Братя Грим Приказка - Залъгалка ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ!!!

Приказката хубава ама краят много трагичен, по-скоро ще се разплаче детето за въшчицата, бълхицата и всички останали жертви на цунамито от кладенеца...

Коментар

Е, не е тайна че повечето хора които пищят срещу изобилстващото насилие във филми, електронни игри и прочее, просто са забравили приказките които са им чели бабите едно време

Като почнеш от Малечко Палечко който изработва човекоядеца да пререже гърлата на щерките си в тъмното (направо да се просълзи човек от умиление пред такова тържество на справедливостта ), през злата царица в Снежанка, на която в притъпените версии само се пръсва сърцето на края на приказката, до Дядовата Ръкавичка, в която всичко беше цветя и рози докато не се появи дядото...
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Гоблин, Макс и Мориц е Апотеоза на Насилието и извращенията в приказките, но и Грим си ги бива
        Тази приказка ме изкефи защото е като Виц, при това от модерните... (и дойде горският и ....)

Коментар

Поуката каква е - не варете бира в домашни условия, това неминуемо води от сакатлъци до масови убийства!

Коментар

А "Том Сойер" го пренаписаха, щото съдържал думата "негър".....
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

На времето любимият ми писател Георги Данаилов беше написал една книга - " Деца играят вън ", и " Убийството на Моцарт ".
              Хвърлете им по едно око - там тези неща са много точно описани, и с перфектния му хумор.

Много ценни неща..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X