От жители в района научих ,че започвало изграждането на ВЕЦове по поречието на река Пробойница и вятърни централи по билото на Понор планина,за второто все още се говори ,по първото ВЕЧЕ се работи за което не знаел даже и кмета на гр.Своге!Хора които живеят на 1км. от х.Пробойница потвърдиха,долу в Лакаткник също!За бедствия говорим ,а по голямо бедствие от някои хора няма,народа събира подписка,говорих и с колега който живее там директно да се действа със сигнали към Евроцентралата в София,защото явно някой е решил да си дерибейства над нашата природа,това трябва да спре,ако трябва с твърд преход ,не с мек ,щото с мек няма май да стане!Другата събота или неделя ще ходя натам ще видя на място,подписвам се и с ръцете и с краката ,ако трябва и ке се тепаме.Река Пробойница през лятото почти пресъхва понякога и ми е чуден тоя малоумен проект на какви изледвания се базира,познавам района корена ми е от там ,тия планини ги знам наизуст,да не говориме ,че това е туристически маршрут Атлантически океан -нос Емине,пътя минава през Петрохан ,хижа Пробойница,Лакатник,хижа Тръстеная и продължава по билото,а най важният фактор са хората които живеят около реката и под планираното "съоръжение",цяла махала на ГАРА Лакатник,колеги тук от сайта също знаят за каква природа става въпрос!Това трябва да спре,ние заедно можем всичко,дали ще спасиш човек ,хора или природата, не мисля че е различно, ние сме едно и никой няма право да си играе с живота нито на ХОРАТА ,нито на ПРИРОДАТА!
П.С."Даваш ли даваш Балканджи Йово хубава Яна на чужда вяра".........хубавата ЯНА в подобни случаи е природата ни ,тези планини зелени да не бъдат с бетон укрепени!NO FEAR,NO FORGIVENESS! -да не доад с чуковете!

Коментар