Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вижте какво животинче намерих

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вижте какво животинче намерих

Отивам днес на митницата в Орлеан и на една от рампите тъкмо да вляза в склада и замръзнах на място ........... то не за друго, ами нали казват, че на страха очите са големи, та и аз така . В първия момент ми се стори, че е скорпион. Не смеех да помръдна, и аз, и мотокариста до мене. Чак след няколко секунди напрегнато взиране в хайванчето ми поолекна и разбрах - Рогач, французите му викат Скарабей. Беше истински колос, някъде към 10 см. Пристъпваше бавно и сигурно, излъчваше сила и спокойствие и хич и не обърна внимание на тези двамата серсеми дето го зяпаха като заковани.
    Сложих си ръкавиците и го взех в ръка, мигновено почувствах силна хватка, толкова силна, че се зачудих откъде има тази енергия малкия борец. Внимателно го откачих от ръкавицата, все пак неисках да го нараня, нищо не ми беше направило, а и изпитвах някакъв особен респект. Пуснах го на замята, а той рязко се завъртя към мен с разтворени челюсти /поразгледах в нета, оказа се, че при тях ''рогата'' всъщност са челюсти /. И при най-малкото движение от моя страна този герой реагираше светкавично и все същата стойка - изправен на задните си крачета и готов да ''удари''. Няма да повярвате, но посегнех ли към него посягаше и той към ръката ми, честна дума . В един момент не издържах и избухнах в луд смях . Поведението му беше толкова невероятно, че чак неможех да повярвам на очите си! Kак само посягаше към ръката ми, когато и аз посегнех към него! Ето го.

ПП - На последната снимка се вижда как е застанал като борец, готов да заклещи противника, в случая - мене.
    ПП2 - Само да добавя, че след като приключихме с ''борбата'' оставих на спокойствие малкия храбрец, разделихме се по живо, по здраво и всеки от нас продължи по пътя си.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от мишоци; 15-06-10, 00:41. Причина: допълнение
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

От: Вижте какво животинче намерих

Убавец е !
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Едно време като ходихме на море по Камчия имаше много такива. Малки и големи. Чак 10-сантиметрови не помня да е имало, но над 5 имаше. До колкото знам са защитен вид.

Коментар

Тоя наистина е хапвал повечко, бая е пораснал!

Коментар

Добре че си го пуснал да си живееБръмбар рогач им викат по нашенско но няма по големи от пет шест сантима.Има ги из старите дъбови гори тоя там какво е търсил на открито незнам.
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Не съм виждал такива от 15-на години. Последно си играх с такива в Хисаря. Имаше ги в изобилие. Имаше и едни подобни с един рог на гърба. Викахме им рогачи. Много интересни животинки. Помня че ги привличахме с домати. Като го видиш следващия път, дай му домат ако имаш наоколо и гледай шоу. Също така ако се затъжиш, остави един обелен домат през нощта и на сутринта ще се срешнете пак :-)

Коментар

Много расов бе, Мишо! От два такива казан чорба става...
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Май си непушач?
                Иначе щеше да се сетиш да сложиш една кутийка до него за сравнение.
                Голям е!
                SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                0878299791

Коментар

Те това е! Френски бръмбар. Рогач. Явно женската му доста се е постарала. Той направо е като елен лопатар. Добре, че си го пуснал. Той явно и без това си има доста ядове в семейството.
                  ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                  LZ1YBB

Коментар

Ами то понеже нали е митница и там има палети от цял свят, вероятно е ''прелетял'' половината Земно кълбо за да стигне дотук. Иначе просто нямам никакво обяснение откъде се е взел тук в Европа такъв голям бръмбар. Беше не по-малък от мобилния ми телефон и ужасно силен като го взех в ръка. И през ум не ми е минавало да му причиня нещо лошо, такъв екземпляр си е направо чудо на Природата по тези географски ширини.
                    Само DIESEL !!!

Коментар

Колега от това не тръпки ме побиха като го видях на вратата ами за тебе незнам , наистина големичък екземпляр едва ли и с ръкавици бих посмял да го хвана ... като знам как се извъртат и хапят тези гадини ...
                      Няма кал - Няма кеф !!!
                      Suzuki Samurai LJ410 1984
                      Suzuki LTZ400 2008
                      Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Ами той не ме захапа, обаче ме стисна много яко. Всъщност, понеже рогата му са челюсти ............ кой знае, може и захапване да беше. А и не само с рогата, то и с крачетата ме стегна, буквално се впи в ръката ми.
                        Само DIESEL !!!

Коментар

Като деца с братовчед ми намерихме един такъв, но малко по-дребен и братовчеда се опита да го хване. Гадината така го защипа, че кръв му пусна. От тогава не съм виждал подобни.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Ето ви малко инфо по темата имаше много такива разбира се по-малки по южното черноморие преди 15тина години, ама май вече няма...

Коментар

Наистина удивителна гадинка . Миналата година хвщах един рогач, но от тея с рогца на главата (като носорог) и са много силни, държиш го уж здраво, а той ти се измъква от ръцете . Пуснах го в една голяма саксия до която го намерих да си доживее (за съжаление) краткия живот.

Като гледам тоя екземпляр си е доста внушителен, бе ръкавици и аз не бих го пипал. Отноно челюстите/щипките му, както си мислех, не му служат за да се храни, а за борби. Сериозен съперник си е .
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X