Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против катализаторите

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • За и против катализаторите

    Как си мислите, нужни ли са?

  • #2
    )) Зависи на кого...)) На производителите на еди какви си двигатели - жизнено. На производителите на паладий - също, макар че там и електрониката гълта.
    Поредната изгъзица на потребителската философия. Удобно е и за унищожаване на дребни конкуренти. За сравнение - парниковите емисии на всички ДВГ в света са също толкова, колкото и само от овцете, без другите преживни животни. Независимо от това, само в Австралия ги имунизират. Един старт на американската совалка прави толкова беля в озоновия слой, колкото всички автомобили за една година.

    Коментар


    • #3
      Принципно НЕ ! Освен ако не искаш да си "удошиш" мотора собственноръчно.
      А ако си ЕКО отвсякъде, но и джоба ти е ... ЕКО тънък, иди при някой СО "майстор" и си купи катализатор Втора ръка ЕКО - продухай го на една пароструйка, ама много яко и същия този майстор дати го монтира! Те това е пробвано - гаранция.
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

      Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

      Коментар


      • #4
        Хммм от една страна е хубаво да си помислиш, 4е ще дишашмалко по-чист въдух, ама от друга пък, че двигателяти ще отслабне с 5-6 конски сили...не звучи добре нали?

        Коментар


        • #5
          Работата не е в 5-6 конски сили. А в това да се убият заводите на закъснелите конкуренти. По цял свят подобни заводи са градообразуващи, така че трагедията от унищожаването на такъв завод е къде-къде по-голяма от пушека на ауспусите. Който толкова се е загрижил за тая работа, да вземе малко да озапти собствената си алчност, и да види гладните очета на дечицата от тия градове. И после да ми пее за изчезването на три вида мухи в час... Или да научи някого пак да строи и да се вози в трамвай, а не всеки получовек, който никога няма да се научи да чете собственото си име, като стане на 16 да получава пет литрова таратайка, щото така е гъзарско. И да изтърва бомбите си върху мойта столица, щото имал право да има. 5% от населението на света генерират 60% от вонята в него. Кенефа не е в празният ми ауспух.
          А пушещите като броненосна ескадра Икаруси и Газки не са въпрос на катализатори, а просто на счупени мотори. Които всичко на всичко трябва да се поддържат адекватно.

          Коментар


          • #6
            Re: За и против катализаторите

            Първоначално публикуван от andreikata
            Как си мислите, нужни ли са?
            ако става въпрос за средностатистическата БГ таратайка "нов внос" на 10-15 години - определено е излишен... така или иначе вече се е скапал...

            друг е въпроса в една богата западна държава с 20-30млн коли със средна възраст 5-6 години... там определено има смисъл - освен положителния ефект за екологията, се дава тласък и на икономиката...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X