Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя е причината за това?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Коя е причината за това?

Това е едно от местата, които посещаваме като караме АТВ-та.

Готина полянка с едни такива дребни височинки, оградена от всички страни с възвишения и гори. През нея минава рекичка, която лятото изчезва.

В началото на април отново минахме през полянката.

Какво ми направи впечатление:

Много интересни и правилни кръгове от по-високо поникнали треви.

снимах с телефона, беше привечер

Това са три от по-ясно изразените кръгове. Имаше още доста много, но тези които бяха по-големи не влизаха в "обектива" на телефона ми, за да ги снимам трябваше да се издигна по-високо.

Дайте идеи как се е получило това. Има ли намеса човек, има ли такива геометрични фигури и на други места?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

До: Коя е причината за това?

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    има ли такива геометрични фигури и на други места?
    НАСКА - Перу
    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Колко големи са кръговете? Възможно е да е имало купи сено там.
      LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
        Колко големи са кръговете? Възможно е да е имало купи сено там.
        Първия само е с размер като на купа сено, другите са доста по-малки, а имаше и други големи с радиус 10 и повече метра, които не можах да снимам, обяснил съм по-горе.
        Независимо от радиуса им дебелината на линията е приблизително еднаква. Относително правилни окръжности са всички, не са концентрични и не се застъпват.

А купи сено никога не е имало, или поне последните 3 години, от както минавам от там.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

По тези неща пещерняците се ориентират къде да копаят, за да имат шанс да открият вход към нова пещера . Другият, по-мързелив вариант е да изрежеш внимателно чим, да заровиш под него няколко капачки от бира, внимателно да го поставиш, така че да не си личи, че е разравяно и да изчакаш иманярите да свършат по-голямата част от черната работа .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Това за иманярите е жестока идея. Ще го използвам.

Иначе, това вероятно са нещо като самодивските кръгове (ама тях ги правят гъби). Определен вид трева/гъба се заселва в средата и изчерпва някакъв вид трудно подвижно вещество, затова се пренася настрани. Може гъбата, която прави тоя фокус да е изцяло подземна, а отгоре да си личи по тревата, с която тя има симбиоза.

Коментар

Вариант едно-специфични локви.
              Вариант две,вързани за колче животни.
              Вариант три,специфично наторяване и задържане на влага в резултат на човешка дейност,свързана с животновъдството(как го казАх,'се едно,че съм виждАл добитък само на картинка,а па не е баш така...)
              Извънземен разум е вариант...сигурно последен,поне за мен(не че отричам съществуването му,но не мисля че е много разумно да се занимава с такива щуротий,особено където се карат атв-та,с подчертана липса на здрав разум)
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

супер . това е именно за раздел таласъми !

Коментар

Това от дядо ми го знам на такива поляни има гьба челединка мицела и се развива в полу идеални крьгове и там тревата е по зелена ама не всяка година излизат. Тьрсихме ги по точно тия по тьмно зелени крьгове-и други неща си спомням за тия гьби дето ми е говорил ама беше одавна много одавна накьсано ми е вече бил сьм мальк но за тия крьгове ясно си спомнам .А и колегата е прав за локвите --засича се с мисела от гьбите

Коментар

Тия кръгове са от гъби, виждал съм ги нееднократно. А ако е ливадна печурка, в края на май или началото на юни след някой дъжд, иди там в слънчев ден. Ще ги видиш как растат и ако не познаваш гъбите, води опитен гъбар. 2-3 топли слънчеви дни след обилен дъжд най-добре, и носи торби и ножче да ги режете. дано някой не Ви изпревари.
                    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                      Тия кръгове са от гъби, виждал съм ги нееднократно. А ако е ливадна печурка, в края на май или началото на юни след някой дъжд, иди там в слънчев ден. Ще ги видиш как растат и ако не познаваш гъбите, води опитен гъбар. 2-3 топли слънчеви дни след обилен дъжд най-добре, и носи торби и ножче да ги режете. дано някой не Ви изпревари.
                      Е така е аз си мислих за челединки , но не споря за името ---на колегите обаче теорията е по- интересна нищо че е фентази

Коментар

От: Коя е причината за това?

И по нашия край има такива места,но са като полукръгове или дъги.По тях расте предимно ливадната печурка.

Коментар

От: До: Коя е причината за това?

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                          Ходя редовно там, но не съм видял гъби. Тревата вече е висока, пасат добитък, но откъде да знам, може животинките да пасат гъбките.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X