Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Златни рибки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Златни рибки

Не знам тука ли е мястото на темата но днес за пореден път родната бюрокрация ми обърка всички представи за животинския свят . Днес след работа влизам при един приятел собственик на малко кафе и го гледам човека с угрижен вид с един календар се опитва да скрие един малък аквариум в който плуват три златни рибки и една малка декоративна водна костенурка. През лятото понеже има шадраванче в двора на кафето рибките си плуват там а през зимата седят на топло вътре в малко аквариумче. Днес дошли от ДВСК или там както се казва санитарния контрол и понеже не намерили нищо нередно в документите и реалното състояние на обекта накрая ядосани явно че не са искарали някой лев му заявили че му налагат устно последно предупреждение да махне рибките защото не можело да отглежда животни в такъв търговски обект. Та на въпроса рибките водят ли се животни ? Според библията не са ама според наще чиновници нищо не е сигурно.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

До: Златни рибки

Царство животни и Царство растения, рибите животни ли са или растения? Трябвало е да види по кой член го предупреждават, ако не забравя ще се огледам утре какъв е закона относно отглеждането на животинки в търговски обект. Макар че доста ресторанти имат аквариум или папагали за домашни любимци.

Коментар

Баба им трънкина! Златната рибка като начало не съществува в естествена среда, т.е. това е хибрид, получен за отглеждане в изкуствени езерца и аквариуми. Не знам как се погаждат с костенурката, т.к. последната би могла да ги нарани и даже изяде.

Както и да е, не виждам причина да може да си ги гледа вкъщи, а да не може на работното място! Аз също имам аквариум в офиса си - да заповядат да ме глобят значи, така ли?
      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
      СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

ако офиса ти е заведение за обществено хранене, може...

а иначе във водата, която пиеме живеят доста "златни рибки" и това не я прави негодна за пиене... /визирам язовир Искър/
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Поразпитах хората, които се занимават с правене на аквариуми по заведения - не са чували да има някакви законови ограничения.
          ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

И аз съм виждал аквариуми в много заведения може и просто да са искали за нещо да се заядат чиновниците та да искарат някой лев януари е тежък месец след празниците. За сега аквариумчето си седи скрито с един календар.

Коментар

Във форума за акваристика поставих въпроса. Оказва се, че никой не е чувал за подобни законови ограничения.

Ето дискусията, ако представлява интерес:
              http://www.aquaportal.bg/forum/lafch...nie/?topicseen
              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Не е 100% достоверно, но поразгледах закона за ветеринарно-медицинската дейност, единственното за което ако бях аз бих се хванал е отглеждане на животните при неподходящи условия:малък аквариум, липса на достъп до светлина и т.н.

Коментар

Да, именно. Това е единственото и съществено нещо за което биха могли да се хванат. Разбира се това е въпрос на преценка от компетентно лице.
                  ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Имат си всичко рибките и достатъчно място и помпичка за въздух естествено и искуствено осветление човека гледа рибки от много години и знае как . Явно нещата са субективни не са намерили нищо нередно в обекта му за което да се заядат и са се хванали за рибките. Дословно са му казали че не може да отглежда животни в търговски обект за обществено хранене . Заведението е кафе и магазин за кафе и чай предлагания асортимент храни не е по голям и различен от на всички останали .

Коментар

Не знам, аз прегледах закона за ветеринарно-медицинската дейност, той се контролира от Националната ветеринарно-медицинска служба, но в такъв обект те едва ли биха проверявали, щом е кафене едва ли има продукти от животински продукти. Ако са го проверявали от РИОКОС, не знам може да има нещо за гледането на животни в търговски обект, но се съмнявам.

Коментар

Абе рибите не са животни в този смисъл - вероятно не може да гледа кучета, котки, лъвове, слонове... ей такива. Рибите са друго. Даже и вегетарианците ядат риба, защото не било животинско.
                        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

В ресторанта на хотел "Виктори палас" Слънчев бряг на партера под стъкления под пълзят няколко костенурки и десетина отровни змии...

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
                            В ресторанта на хотел "Виктори палас" Слънчев бряг на партера под стъкления под пълзят няколко костенурки и десетина отровни змии...
                            Ти па сега... Да не искаш да вземат да проверяват според закона,( в смисъл както си трябва) големите хотели ресторанти и т.н. които са собственост обикновено на добре облечени бизнесмени с немалко влияние. Та нали на иснпектора направил някаква забележка още утре ще му връчат предизвестието. Те обикновено се "изхранват" от малки обекти с честни собсвтеници, които не смогват да са изрядни по поредните излезли законови изисквания за нещо си, свързани с влагането на огромни суми.
                            Е те в такова завение като влезнат испекторите, празни не излизат. Абе може химикал или запалка да е, ама празно НЕМА. Поне в Разлог е така.
                            Don't hunt IF you can't kill
                            първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X