Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варненският бряг през зимата!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Варненският бряг през зимата!

Преди няколко години Варна пак беше обхваната от един свиреп студ, тогава като слязохме да нахраним лебедите си бях забравил фотоапарата и не успях да направя снимки на "замръзналите водопади" - така си ги кръстих. Всъщност това са подпочвени води, които рушат Варненския бряг. Тия дни пак застудя и реших да отида да видя дали пак не са се образували. Имаше ги, не бяха като другите преди, тогава бяха просто огромни.
    Та ето Алея първа: тънък фин лед на пътя, замръзнали камъни край морето, лебедите, водопадите и образувалото се свалчище.
    Ако някой иска да види снимките в по-голям размер ще му ги дам. Макар да са с любителски апарат, станаха прилични.
    Прикачени файлове
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Варненският бряг през зимата!

Аз доста се чудя как точно ще успеят да укрепят брега там че да строят хотели отгоре.. или смятат да го изровят изцяло... така и не можах да разбера проекта за "алея първа" - отгоре ли ще развлекателната ивица или долу на плажния път? Би трябвало да е долу за да стига накрая до планирания развлекателен парк на мястото на сегашните докове...

Да не стане накрая като плаващите вили между Траката и Златни пясъци - един ден имаш басейн, на другия ден басейна се преместил при съседите.

Коментар

Идеята за "Алея първа" е да се вземе терена, на база някакви идеи, подкупни областни и т.н. управители и всякаква друга "сволач", след което ще се направи нов план, съобразен с новите идеи за развитие на града, новите световни тенденций и куп други измишльотини. Накрая ще си построят някой друг хотел, а другото ще разпродадем на "видни" инвеститори.А, там земята е от 1000 евро/м. кв. нагоре. Тая супа вече сме я сърбали - стадиона и.... В края на краищата това е демокрацията, тя е посестрима на к....цията,и всичко друго е утопия.

Коментар

+1
        Жалко, че не можем да се организираме поне да си кажем мнението за цялата тази "велика инвеститорска сделка". За този проект се проведе дебат. Аз за първи път виждам дебат, при който само едната страна се изказва. За такива дебати само съм чувал от дядовците ми за времето на комунизма. Тогава не вярвах, но сега виждам за какво става въпрос. Все пак нито комунистите, нито царете преди това (които сега си вземат Мусала и гори...), нито Османските поробители са строяли нещо в морската. Сега явно инвеститорът Клас А е по-способен.

П.С. А иначе нашият бряг си много красив. Поздравявам колегата който е сложил снимки. Аз прилагам снимки от преди 3 години. Пак зимата.
        Прикачени файлове
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
        Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
        In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Върнах се от ски малко болен, дано не съм закъснял за още по-силни снимки. Тия дни със студовете ледените водопади са били грандиозни, предполагам. Гледах по новините как се бяха обледенили всички камъни, студа си е бил доста як.
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ето и Одеският бряг преди два дни. Така започва замръзването на морето. После като се откъснат ледени блокове и запълнят Бургаския залив, замръзваме и ние.

http://forum.od.ua/showthread.php?p=9578222#post9578222
            Последно редактирано от Симеон; 31-01-10, 08:32.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X