Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Невидими ефекти-видим резултат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Невидими ефекти-видим резултат

Това четиво е адресирано специално за планинарите, почитателите на офроуд пътуване и зарибяване на останалите, които по-рядко излизат сред Природата.
    Тук ще разкажа за някой невидими ефекти с видими резултати, които не са мистика или измислици, а чиста наука.
    Всички обичаме и се възхищаваме от водопадите и престоя край тях, описваме ги с най-хубавите речови излияния и суперлативи. Това е така, защото край водопад се случват явления недоловими за нашите сетива, но ни карат да се чувстваме в състояние на надкомфорт.
    Какво се случва край водопадите.
    Обикновено възприемаме картината визуално и ни се струва, че това е причината да се чувстваме чудесно.
    Но реалността, чисто научно е съвсем друга.
    Отдавна е доказано, че там където се разбива сладка вода, пространството наоколо се насища с леки отрицателни йони, в пъти повече от количеството им в градовете където живеем.
    Именно:
    В градска среда леките йони са приблизително 500бр. в 1 куб.см.
    Край водопада са 50 хил. в куб.см.
    Ако наоколо има много скали и иглолистна растителност те стават 100хил.в 1 куб.см.
    Именно тези йони въздействат невидимо и имат благотворно влияние върху организма на човека.
    Другото благоприятно въздействие върху нас са камъните.
    По състав всяка скала съдържа различен брой метали. Седящи милиарди години в пространството, всяка скала чрез металите в себе си, възприема магнитните полюси на земята, които както знаем не са равнозначни. Минуса е много по силен от плюса и нагледно всеки да си представи един съвсем обикновен компас.
    Доказано е чрез научни изследвания, че скалите чрез минуса си поглъщат отрицателната енергия от човека, а плюса не вреди защото споменахме, че е многократно по-слаб.
    Стигаме до извода, че съчетанието, водопад-скали и иглолистна растителност е най-голямата лаборатория за здраве.
    Обаче седенето в такава хипер комфортна среда оказва благоприятно въздействие само 3-4 дни, и после организма прави защитна реакция и въздействието свършва.
    Налага се отново да се върнем в градската среда или друга различна от описаната и периодически да се подлагаме на споменатата терапия.
    Дано бях полезен за всички любители на природните феномени.

До: Невидими ефекти-видим резултат

До тук ми хареса какво правиш. С горното обаче не мога да се съглася.
    Имам си едно място в Рила, до водопад, диво къмпиране съм правил там 30 -40 дни, но такива неща не съм усещал. Иначе е супер. Не го казвам къде е, ама мога да изкарам там цяло лято, ако не ми се бръмчи с лодката на Беглика.

Коментар

До: Невидими ефекти-видим резултат

Аз пък всички тези приказки за позитивна и негативна енергия, и поглъщането и отдаването и ми се виждат малко смешни.
      Не се заяждам със стратега, всеки си има правото на собствен мироглед, но аз съм силно практичен, и докато ръката не пипне-не вярвам.
      Според мен приповдигнатото настроение идва от психологическата нагласа за приятни гледки и преживявания в планината, и сравнително рядкото пребиваване по такива места.
      Представете си ситуацията-сам, измръзнал, гладен, на поне 50 км от най-близката цивилизация, а до теб страхотен водопад, и наоколо скали и борова гора. Нито хляб, нито ватенка... А на всичко отгоре и заваля...
      И само йони наоколо. Отрицателни. Поне позитивни да бяха, че да се надява на нещо човек...
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X