Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имате ли проблеми с мишки по нивите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имате ли проблеми с мишки по нивите?

Имате ли проблеми с мишки по нивите?
    Тази година има голям проблем с мишките.Популацията им е огромна.Как се справяте?
    Стоян Драев тел:+359877915301
    blood 0 RhF +

До: Имате ли проблеми с мишки по нивите?

Моята къща е в средата на голямо поле. Въпреки няколкото котки, мотаещи се из двора, толкова мишки до сега не съм имал. Слагам отрова, поизчезнат за седмица и пак. Това е от около месец и половина. Има ги в двора, в мазето, и в стаите се мяркат. Преди 1час купих още 2 кила отрова. Преди няколко дни прочетох, че яко унищожават посевите по полето и хората слагат из нивите отрова.
    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
    -----------------------------------------------
    Питието определя съзнанието....
    0887770735

Коментар

Аз,имам впредвид тези които унищожават посевите.Ще опитаме един съвсем не традиционен начин.Ще се опитаме да докараме стотици мишелови.Плана е задействан.Ако има ефект ще покажа и снимки за да споделя ноу-хауто
      blood 0 RhF +

Коментар

Не се косете, случва се на период от 11 години, синусоида... сега им се пада максимум, казват му каламитет. За съжаление технологията ни не е достигнала такова съвършенство, че да се бори с биологичното развитие на животните и растенията. В крайна сметка го приемете като дар на Бог.
        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Ние сме длъжни да пробваме.Що то сметката е ясна-2300 дка есенници-30% резултата е ясен-минус един нов джип
          blood 0 RhF +

Коментар

Само да не стане като http://vbox7.com/play:a174b841&al=1&vid=3062588
            Че после тия мишелови да не почнат да се хранят с пилетата от дворовете. Успех.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            Питието определя съзнанието....
            0887770735

Коментар

На село е същото като влезнеш в стаята с фуража:смески,жито,царевица и се чувстваш все едно си на оживена улица ! Изкачат от всякъде , слагаме им гранули ,там разни отрови ,последно някакви бонбони сложихме но незнам! Такова нещо до сега не е било!

Коментар

Няма как да се случи тая работа
                blood 0 RhF +

Коментар

Първоначално публикуван от draev Преглед на мнение
                  Аз,имам впредвид тези които унищожават посевите.Ще опитаме един съвсем не традиционен начин.Ще се опитаме да докараме стотици мишелови.Плана е задействан.Ако има ефект ще покажа и снимки за да споделя ноу-хауто
                  Незнам за мишеловите но 2 часа когато тръгнахме за село, след с.Киченица горе до жп линията бяха се събрали хора и се приготвяха да слагат отрова по нивите ,и преди малко когато се връщахме още бяха там , изглежда наистина е голям проблем!!! Толкова ли много мишки има !

Коментар

Първоначално публикуван от kalin.p Преглед на мнение
                    Незнам за мишеловите но 2 часа когато тръгнахме за село, след с.Киченица горе до жп линията бяха се събрали хора и се приготвяха да слагат отрова по нивите ,и преди малко когато се връщахме още бяха там , изглежда наистина е голям проблем!!! Толкова ли много мишки има !

Хахахаха, по ТКЗС арско време имаше пак такова чудо, отрови слагаха, единствената полза беше, че измряха сумати хищници и удължиха линията на синусоидата... така ще бъде и догодина.

Оставете ги на бира, те сами ще си изчезнат.
                    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Борбата срещу гризачите в полето чрез отрови е безсмислена. Твърде скъпа и трудоемка е, а резултатите не се усещат. Най-много да загинат някои защитени и редки видове хищници. Една от причините е именно намаляването на естествените регулатори на гризачите – някои грабливи птици и дребните хищни бозайници, като лисицата. През последните години пък друг природен регулатор – болестта бяс, я превърна в рядък вид в някои райони.
                      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Това с мишеловите ми се вижда доста трудно изпълнимо. Аз третирах около 650 дка с 20кг Родекил, излезе ми 350 лв. с надниците на хората - ефекта е добър вече 20-ти ден колониите не се възстановяват. Хубавото на Родекила е че е под формата на гранули с парафиново покритие - не се увреждат от влагата, и мори мишките като им нарушава кръвообращението, което предполагам не ги прави отровни за хищниците.

Коментар

Здравейте колеги, имам един въпрос относно мишките, малко не е по темата ама все пак.... Значи в цеха се появи мишка като започнаха студовете. Сложихме капан и хванахме да няколко дни 2 мишки.Първо 1 после след 2 дни още 1. Нищо интересно, ОБАЧЕ и двете до следващия ден бяха умрели в капана. Това ме хвърли в размисли - защото отрова не сме слагали. Има ли някой идея от какво може да е.... че много ме е страх от болести!

Коментар

Здравейте , има доста добри алтернативни методи за борба с гризачи - ултразвукови уреди
                            Последно редактирано от zzlatev; 16-12-09, 15:45. Причина: изтрит линк с реклама
                            По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Темата е за мишки в нивите. В къщи е лесно - има капани, разни ел. устройства и най-изпитания метод-котки/за предпочитане женски/. Виж на поле с размер примерно 100дка/100000 кв.м./ където има 100 колонии с по 10-15 дупки си трябва друго решение. Това са много мишки които се размножават удивително бързо и без своевременното им отстраняване нанасят сериозни поражения. Знам че не е добре да се месим в работата на природата като тровим мишките, пръскаме с инсектициди, хербициди, внасяме изкуствени торове, но една и съща площ обработваема земя трябва да изхранва няколко милиарда гърла в повече. Уви гоним добиви, себестойност...като всеки друг бизнес.
                              А темата за цената която ще платим след време е много сложна, големите играчи я бистрят в Копенхаген и май са до "кривата круша". Уви..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X