Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Яка сеч в царските гори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Яка сеч в царските гори

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2490591

...." Не били пощадени дори 120-годишни борове, вековни ели с диаметър на ствола от 40-50 до 80 см и 40-годишни смърчове с дебелина над половин метър.

Хората на бившия министър-председател на България така бързали и въртели брадвите, че са са надхвърлили позволената сеч със 123-167%. "......

Едно време като малък четох някъде , че водата за пиене се продавала. При нас тогава беше в изобилие. Ако някой тогава ми беше казал , че и у нас ще се продава , щях да се опуля . ....
    Сега ако някой ми каже , че ще дойде време да си купуваме чист въздух за дишане , само ще му кажа : "Ами да , въпрос на време е ! , т.е. : Като му дойде времето"

Сещам се и още нещо : Преди повече от 70 години един беше казал : " Българите са диваци и варвари" , на което следва отговор : "Диваци и варвари в България са само фашистите! " ....
    Как ли да квалифицираме масовата сеч на "белите дробове на природата" ? Европейско културно отношение към "бащинията" ?
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 08-10-09, 09:36.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

До: Яка сеч в царските гори

Понеже, имам 30 декара гори, при плановото им прочистване(не е било правено близо 90г), фирмата която режеше, беше рязала и дървета които не е трябвало да режат. Маркираните дървета за отрез бяха все над 60см в диметър, тъй като естествено трябва да се "дава" път на младите. Фирмата отнесе глобата, а мене никой не ме е барал за това противозаконно рязане.
    Случая ми изглежда подобен, но нали горите са на Царя, пък той е "гол", а и в момента е модерно да се плюе по него, та от това се прави новина. Показателно е, че след като в половината статия се изкарват едни доказателства, само се вметва, че единия от подписалите протокола за нарушенията е дал нарочна пресконференция, на която е заявил че нарушения няма.
    Покрай сухото и зеленото! Нашенска работа, какво друго да кажа?
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Те да бяха само царските гори. Разходете се из родопите да видите какво се казва гола сеч.

Преди 3-4 години като бях беден студент се хванахме с един тракторист да вадим трупи от едно дълбоко дере.

Картинката беше абсолютно същата. Идва горският, маркира дърветата които трябва и оставя по-младите. Когато той си тръгва, идва концесионера и разпорежда да се сече всичко наред. Имаше си и собствена марка. Но не фалшива - напротив, съвсем истинска, излезнала нелегално от горското!

По документи трябваше да се изсекат 3000 куб. м. материал, а секачите твърдяха че до момента са изсекли над 10 000 куб. м., а имаше още за сечене.

Така е и сега. Не знам дали има спиране.
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

А и защо "Хората на бившия министър-председател..."
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          А и защо "Хората на бившия министър-председател..."
          Аз, нали по-горе писах! Модерно е в момента да се плюе по Царя та затова хората са "негови". Нищо че фирмата, която е спечелила да реже вероятно има толкова общо с Царя, колкото аз, с веригата магазини SPAR в Австрия.
          Карай, нека не разваляме кефа на "информационното" пространство, и да ги оставим да им омръзне да лъжат. Белким, накрая всичко си дойде на местото!
          ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Ами ще сече сега когато съществува реялна вероятност да му вземат това което меко казано открадна от държавата за осем години във власта. Поне аз не знам фамилия Сакскобурготски до е инвестирала и стотинка на територията България. Имотите които му бяха върнати в София в кв "Изток" бяха спешно продадени и одавна вече са застроени с луксозни сгради и на много други места е така. Наскоро четох някъде че и резиденция Враня е продадена с отложено влизане във владение на новия собственик колко е вярно незнам но ми се струва че бившия ни цар се опитва да осребри и изнесе от България всичко което успя да отмънне.
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

По една случайност ,снощи бях в с.Бели Искър,в чието землище са повечето от незаконно върнатите гори на царя.В момента тече масова проверка и за едно отсечено дърво не може да става дума.Но къде беше проверката когато царя беше на власт?Ще ви разкажа една случка от там преди 3-4г..Фирма на бившия цар,добива трупи в една местност над селото,за която всички в това село казват че е общинска.След 2-дни работа и изкарани 100куб.смърч навременен склад,една нощ,неизвестни лица нарязват всички трупи на филий.На работниците,няма кой,да плати за такива дърва,и те си събират багажа,никой нова фирма не посмя да дойде да добива щот о всеки ,изка да изкара пари а не да прави разходи.И фирмите се изнесоха извън селските гори и започнаха добив там.А тази отдел го оставиха докато се уталожат нещата,но времената се промениха и така гората си остана.Макар че хората който са го направили,вероятно не знаят да четат по форумите,са свършили работата на цяла екологична организация.

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                Аз, нали по-горе писах! Модерно е в момента да се плюе по Царя та затова хората са "негови". Нищо че фирмата, която е спечелила да реже вероятно има толкова общо с Царя, колкото аз, с веригата магазини SPAR в Австрия.
                Карай, нека не разваляме кефа на "информационното" пространство, и да ги оставим да им омръзне да лъжат. Белким, накрая всичко си дойде на местото!
                Искаш да кажеш , че "хората на царя " са секли без негово знание собствените му гори ? .... Хм...
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не, исках да кажа, че обикновенно, собственика на горския масив, дава сечта на чужда фирма, защото не всеки има необходимото оборудване за тази дейност. Тъй беше и в моя случай. Обаче одеве чух, че секачите всъщност са си фирма на Царя, и няма намеса на външни юридически лица. Ако това е така, и наистина има нарушения, то Царя да си плаща глобата като поп!
                  ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Къде се е чуло и видяло Цар глоби да плаща. И това ще отмине като всичко друго.
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    -----------------------------------------------
                    0887770735

Коментар

Фирмата е на Венци от с,Радуил и не знам да е бил последните 15 г.работник на царя.Че е голям мошенник всеки го знае,а на такива като царя им трябват такива като него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X