Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

    Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Ти знаеш кое чие е в руската енергетика? Просто се обади в Кремъл, и кажи цената си, не само ще те позлатят
    Все повече се учудвам от натрапчивата глупост. Чернобил НЕ може да се сложи в никоя група естествени аварии, той е резултат от технологичен авантюризъм. Докато продължавате да бъркате топлото с мекото, никога няма да разберете какво става.
    Доколкото съм чувал, собствеността в Марица - Изток е все на бели и жълти честни частници. Американец до японец, и всичките бели и пухкави. Как тогава ще обясняваме нестихващия бардак и скандали по ония места?
    Стефане, в Марица Изток има 3 централи. Едната е контролирана от италианска фирма, втората от американска, а третат, която бъка от пролбеми и злоупотреби, за които четеш по вестниците, все още е българска, държавна. И нейния шеф съдят за корупция сега. Айде поне фактите ползвай, японска собственост там няма, има японска фирма, наета за рехабилитация, външен изпълнител.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

    Коментар


    • #47
      До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

      Да. И честната японска фирма наема двойно по-честни тукашни фирми. Честно свързани с незнайно кого. И честните американски фирми се консултират с честни български ъъъ, да, фирми. Които честно превербуват шефовете на тукашното контраразузнаване. И нататък по списъка с честности.
      А в държавната българска, просто крадат вагони и релси. Не мисля че гепенето на скрап, даже под защитата на текущия партиен секретар, може да се приравни към чак толкова сияйна честност. Все пак.

      Коментар


      • #48
        До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

        Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        ... И честните американски фирми се консултират с честни български ъъъ, да, фирми. Които честно превербуват шефовете на тукашното контраразузнаване. И нататък по списъка с честности......
        Очевидно призрака на идеологическата борба още не е изгонен от зоната на здрача в м... нечии мозъци . .. но това е друга тема.
        Къде видя в тази тема да се говори за честност ?! То е ясно че капиталистите са нечестни , нещо повече - те са си обикновени народни изедници. Нали заради борбата с тях някои хора взимаха народни пенсии ( т.е. взимаха пенсии от народа , може би като такса) . Нещата са доста по-прозаични . Мисълта ми беше , че познавайки манталитета на работа на руските ( съветските ) другари , формата на собственост няма абсолютно никакво значение за тях . Дали централата е на Петър Първи , на др. Ленин или пък да ги охраняват със шмайзери - все тая . ...има една думичка нехайност , ще употребя нея щото ми звучи феерично . ... така че тези да вдигнат и света във въздуха , пак не им дреме . Затова дадох Чернобил като справка.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

        Коментар


        • #49
          До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

          Поразен съм от задълбочеността на анализа.
          Колко струва годишното ТО на приличен гаранционен автомобил? Няколко хиляди лева и няколко дни? Като туриш в сметката че оная централа е малко по-голяма и сложна машина, а всеки ден престой струва трудно представими пари, лесно може да повярваш че смяната на няколко шпилки и други дреболии, струва едни грамадни милиони. Които, пак близко до ума, никой не ще да дава, при спорове за собствеността. И при намесата на пишман сервизи, със собствените си корупционни инструменти.
          Цялата тая картина е съвсем типична за всички места по света, където беснее масовия днес бизнес модел, ето значи че и в Русия.
          Неверните изводи за причините за коя да е авария или катастрофа, неизбежно водят до нови аварии и катастрофи. Извод пък "ми те са си такива", не води до нищо, понеже не значи нищо.

          Коментар


          • #50
            До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

            Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
            Поразен съм от задълбочеността на анализа.
            Извод пък "ми те са си такива", не води до нищо, понеже не значи нищо.

            До всичките тия трагедии и катастрофи води точно този извод.

            Щото нехайност е също така да наредиш бенгалски огън и фоерверки по сламения таван на дискотеката.А пожарният изход да е запушен с варели антифриз за консумация.И каква катастрофа е 60 мъртви човека в някаква чутовна централа... Щом в едно мазе заради същата престъпна нехайност както видяхме може да загинат 120 души.Поради това национално качество човешкият живот по онея земи никога не е струвал и пет пари. Още от ония времена на твойте любими държавни вождаве та до днес.

            Коментар


            • #51
              До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

              Кой, какво и как няма смисъл да в светлината на политическия строй. Ясно е, че е заради нехайство се поломи централата и умряха 60 души.
              Ще помоля спорещите да се върнем към темата за аварията, няма какаво да го дъвчем отнова капитализма или социализма.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

              Коментар


              • #52
                До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                А това е само задълбочаване на неверността на изводите.
                Опитай се да разгледаш коя да е бюджетна, или голяма частна структура. Например у нас. Дълго време нява да вярваш на очите си, от механизмите на инженерното осигуряване, да кажем. И на административното. За останалите ми е трудно да съдя, но предполагам че става дума за същото. А именно - за съзнателно залагане на неефективност и разхищение.
                Например армията няма право сама да купува храна. Например, автомобилните заводи нямат право сами да продават нищо на крайните потребители. Идеята не е ефективност, а осигуряване на хранилки на много стъпала. Хранителната верига е построена по противоестествен начин, и това може да е причинено от какво ли не, но точно от някакви особености на руснаците ... Не те са измислили тая част от днешния свят.
                Не момчета, номера е непълен, или неправилно избран. Опитайте пак.

                Коментар


                • #53
                  До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                  С две думи, ръководство на СяШГЭС създало собствено предприятие, с което щяли сами да обслужват и ремонтират ВЕЦ. Я познайте, какво стана нататък? Да ви светна - парите се прибирали, ремонт или не се правил изобщо, или се правил на бърза ръка. Това е.

                  Коментар


                  • #54
                    До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                    http://gazeta.ru/politics/2009/12/25_a_3304363.shtml

                    Коментар


                    • #55
                      До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                      Тъй де. Назначаването на вълци за овчари, па макар и по програмата за временна заетост, е част от бизнес модел, дошъл не от Русия. Както и назначаването на директор, който е собственик на конкурентно предприятие.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X