Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Човешката жестокост спрямо животните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Volk
    В живота май има много гадости, но всички са обединени в едно - има някаква причина това да се прави. И според мен не е решение просто да се отрече нещо, а да се намери причината и тя да се изкорени.
    Да де, тая причина на 100% са парите!
    А, как се "изкореняват" парите, приятелю?!
    Аз не знам такъв начин, може би с власт?!
    Но то е същото и води до същите последици.
    Виждаш к'во се получило от християнството
    и знаеш к'во му се случи на социализъма и комунизъма...!
    Все си мисля, че не сме от тук и сме за малко, до като усвоим ресурсите, или се унищожим!

Коментар

Тези неща ги знаем ние, дето сме след 40...
      Незнам как е при теб, но при моите набори вече парите не са фактор - важното е какво си научил за тези години, а основния урок е че парите са необходими само докато баламосаш женската да си вдигне опашката / извинявам се за простотията /...
      След това вече идват древните истини, за живота и невъзможността да поправиш грешните ходове и т.н. и т.н...

Приятелю - естествен подбор - оцелелите тюлени ще бягат от хора отдалеч..

Коментар

Естествен подбор...?! Докато се научат да бягат, вероятно ще изчезнат! А ние, някак хич не се вписваме в тоя естествен подбор, щото не го правим за оцеляване!

Коментар

Така ги избиват още от 15 век, но все си ги има...
          Това ми напомня страховете, че лъвовете и крокодилите избиват антилопите гну, само дето антилопите са нараснали с 20 %, а лъвовете са намалели с толкова....
          Тюлените няма да изчезнат, обаче информационното затъмнение на редовите граждани също!
          Когато похапваме пастет от гъши дроб е добре да знаем, че за да се получи това кулинарно чудо, на патките им се заковават краката с пирони върху дъска за цял живот и им се вкарва маркуч във хранопровода - през него се набива храната, докато животното наддаде!
          А да ви е сладко!

Коментар

Процеса се нарича "гушене" и цели нарастване на черния дроб...!
            А, това Pate в България, просто забрави! Лой, кожи, черва,...к'вото дойде!
            И от мен, да ви е сладко!!!

Коментар

Птичия пастет се прави от бройлерите които са сгазени от трактора в птицекомбината, работил съм я тая работа, като ги настъпи гумата гърмят като надути пликове, после се мятат в един кош и с перата отиват за пастет...
              Защо не се направи филмче и за тоя екшън?

Като се замисля, ние ловците сме нещо като благородни девици в сравнение с месодобивната индустрия!

Коментар

Че аз рядко ям месо, а нещо мляно с рандеман по БДС от 120% нагоре не поглеждам изобщо. Дет, се викат - като ви кажем как се прави... Дето пастет, там и кренвирши. Тези неща и от хартия могат да се направят, камо ли от отпадъци с някъв протеин вътре.

Въпросът не е в това. Наличието на пълни идиоти не омаловажава действията на полуидиотите. Примерът с бройлерите и гъските го знаем, обаче така само размива историите с тюлените, делфините и останалите диви животни. Като сме почнали с примери кой какво прави, дайте да я подкараме хората какви ги вършат със своите... Ей ви я Сребреница отсреща. За братята немци и за онези азиатци братята руснаци няма да говорим изобщо. А пък за малките садистични жълтури направо ми е неприятно да пиша тук.

Обаче я зарежете тая работа с естествения подбор. Из Европа от сума време са обикаляли лъвове, бизони и прочее гадини, обаче хората са ги изтребили окончателно. Да се готвят мечките, а след тях и всички останали. Щото ловците са умрели от глад и е от критична важност да гътнат поредното (последното) диво животно.

Коментар

Гадна работа

Коментар

Ober, като си толкова против ловците, защо си толкова на "ти" с оръжията?! Тая индустрия, за убиване, иначе много те кефи, но като стане въпрос за приложенията, лова конкретно, си "против"!!!
                    Аз, съм и рибар и знаеш ли рибите като ги извадиш, как гадно се задушават?! Ама и това е една индустрия. И к'во не е индустрия?!
                    Пейнтбола, не е ли индустрия с уклон към оръжията, насилие и убиване, макар и игра?! Не насажда ли , точно тези черти в подрастващите?! Ами ти, всъщност възпитаваш бъдещи ловци, провокираш и развиваш ловните инстинкти, за убиване....???!!!

Коментар

Тва пък кво общо има?! Отделно и сам можеш да си отговориш ако малко се замислиш. Без добро и авангардно оборудване и без качествена и редовна военна подготовка, независимостта на един народ виси върху скапани политици и благоволения на съседите. Това е все едно да си хилав интелектуалец в американски затвор. Вярно е, че добре подготвена и екипирана армия може да се ползва за агресии, но това вече е въпрос на преценка. Все едно да не се дава легално оръжие за самоотбрана, защото хипотетично може да се ползва и за нападение. Ако разсъжденията ми ти се виждат пресилени, явно нито помниш, нито може би си разбрал какво ставаше под носа ни и колко народ се изкла. А, да - освен политическите моменти, изколените бяха слабо оборудваните и слабо подготвените. Това не беше чиста гражданска война и е показателно колко бързо и ефективно сърбите си счупиха зъбите със словенците. Факт е, че там има ядрена централа и доста чужди интереси, но това не променя факта, че една шепа словенци спукаха от бой сръбската армия. След което вече на преговорната маса седнаха с други аргументи.

Та, когато тюлените дойдат у вас да те изядат - блъскай ги по главите колкото искаш.

Никого в нищо не възпитавам. Не съм военен и не следвам някаква държавна политика (която е точно противоположна). Който иска - идва, играе и си прави изводите сам.

Коментар

Случаят е ясен, това наистина е един от най-шокиращите начини на лов, за хора които не са виждали ранено животно при неудачен изстрел...
                        Само че, това всъщност е най-безболезнения и хуманен начин за убиване на тюлен!
                        Първия удар се нанася или в тила или в горните прешлени на гръбнака и животното не успява да почувства болка!
                        При изстрел който не е в мозъка, то ще усеща всичко в пробития си корем, докато изтеклата кръв не го вкара в безсъзнание - нещо което тоягата спестява!
                        Не винаги нещата са такива каквито изглеждат на пръв поглед!

Друг е въпроса защо въобще се прави - отговора го търсете в беемветата и С класите, там се подрусват телесата на поръчителите, загърнати в палта от тюлени!

Коментар

Изтрих си последния пост, защото не е по-темата, а и съдържа лична нападка спрямо теб. Конкретно:
                          Без добро и авангардно оборудване и без качествена и редовна военна подготовка, независимостта на един народ виси върху скапани политици и благоволения на съседите. Това е все едно да си хилав интелектуалец в американски затвор. Вярно е, че добре подготвена и екипирана армия може да се ползва за агресии, но това вече е въпрос на преценка. Все едно да не се дава легално оръжие за самоотбрана, защото хипотетично може да се ползва и за нападение.
                          Ами, това всичкото, българските закони го забраняват???!!!
                          и е показателно колко бързо и ефективно сърбите си счупиха зъбите със словенците. Факт е, че там има ядрена централа и доста чужди интереси, но това не променя факта, че една шепа словенци спукаха от бой сръбската армия.
                          К'во искаш да кажеш, че словенците са играли повече пейнтбол???
                          И не словенците, а западняците изритаха войната и сърбите на 200км. от ядрената централа!
                          Та, когато тюлените дойдат у вас да те изядат - блъскай ги по главите колкото искаш.
                          Ха, ха, ха!!! Сигурно пържолите, или пилетата. или телешкото, което хапваш, макар и рядко, са от животните, които са те нападнали в къщи???!!!Или, не си чел поста ми по-горе, за отношението към тюлените!!!
                          Не знам защо, но си мисля, че отношението на ловците към света е много по-искрено и по-малко двулично от това на тези, които много им е жал за малкото агънце, но обичат да си хапват чеверме!
                          Ние поне не лъжем и имаме смелостта, да живеем с неподправената си същност, лице в лице, без да го крием от другите! Човекът е станал човек, защото е започнал да ловува и употребява месна храна. За това и е доминиращият хищник на планетата! Не ми се нрави позицията на тези, които хем са от същия вид, хем се изкарват безобидни тревопасни! Няма как да си и двете едновременно, освен ако нямаш раздвоение на личността!!!
                          И на края. Хайде стига демагогия, бе приятелю!!!

Коментар

Това, че се стреляме с топчета не значи, че сме кръвожадни типове, следователно аргументът ти, че щом се стреляме с етиленгликол значи сме същите бухалкаджии като горните изидиша.

Кви закони и какво да забраняват?! Ако не знаеш какво е състоянието в армията и какво е нивото на подготовката - питай. Поне моето поколение почти нищо не е разбрало и е крайно неподготвено. Не че ще заима нужда от такива умения, но фактът си е факт, че до нашата граница бая се изтрепаха. Пък кой къв гръб е имал е второстепенно. Битият - бит. Западняците и руснаците не са се намесвали пряко никъде. Вярно, че някъде подходиха формално и, че ситуацията е оплетена, но на предната линия бяха добре подготвени словенци, пък макар и със силен политически гръб. Обаче там където интересите са балансираха или бяха размити гледай кво стана. Кеф ти Хърватска, кеф ти Босна. Та, недей да преувеличаваш ролята на т.нар. западняци, които нерядко бяха на страната на сърбите.

Приписваш ми някакво криворазбрано милосърдие. Не съм някакъв ревльо, поради което съм наясно какво правят с отгледаните промишлено животни. Могат и да са по-хуманни, обаче всеки гони висока рентабилност, щото пазарът не пита. Тук обаче става дума за диви животни, които отгоре на всичко нямат естествен страх от човека. Наясно съм какво правят акулите, косатките и мечките с тюлените и в сравнение с тях, тази бухалка е нищо. Въпросът е, че онова са природни закони и е борба за оцеляване, а ловът на кожи и трофеи е пълна отврат. Когато станете пряко зависими от дивата природа за непосредственото ви изхранване, няма грижи - по-силният изяжда по-слабия.

Обаче нещата отдавна са излязли от естествените самобалансиращи се норми, защото има един съществен проблем. Колкото е по-голямо едно животн, толкова по-голям поддържащ ресурс му трябва и следователно представителите са малобройни с големи ареали и лични територии. А на практика какво става?! Хищниците тип котки и кучета са една шепа, а ние сме най-многобройният бозайник на земята, при това доста начело на класацията по размери. По различни оценки плъховете не надвишават 5 млрд., а ние?! Ама за капак човекът тежи 100 пъти повече и живее 20 пъти по-дълго, а какви ресурси консумира - да не говорим. Усреднената калорийната енергоемкост на човека е нещо невиждано в природата и надхвърля тази на бронтозаврите и прочее 100 тонни гадини от едно време. За поддържането й няма да стигнат минералните горива, та са налага да овладява ядрения синтес и разпад. Та, какво природно виждаш в цялата тая работа пък ти?! Ако си отшелник някъд по Огнена земя - хубаво. Ама ако пишеш тук, значи ползваш електричество, много вероятно - кола, централно отопление и чат-пат летиш със самолети. Като знаем, че ефективното КПД на автомобила не надхвърля 15% на смесен цикъл и 8% на европейско градско каране - за какво говорим?!

Цялото това експозе е белкима да видиш, че колкото и да се самозаблуждаваш, цивилизованите хора сме доста далеч от природата и друго не би могло и да бъде. Ако търсиш единение с нея като ходиш да стреляш по прасета и елени - само си гъделичкаш сетивата и си подхранваш илюзиите.

А, това, че се гордеете с "искреността" ви е малко недорасло. Все едно да кажеш "Аз съм си простак, но поне не го крия". Голямо постижение...

Не виждам къде е приписваната ми демагогия, но ти определено омесваш понятията оцеляване, спорт и лигавене. Та като споменах за оцеляването - оттам идват истинските проблеми на природата. Тъпите негри, дето няма какво да ядат и затова трепят слонове, че цената на бивните расте, тъпите жълтури дето трепят тигри и панди, пак по финансови подбуди, щото вкъщи чаветата искат да ядат и т.н. са по-оправдани от нас, дето искаме да застроим всичко и да се бетонираме тотално. Ама в това отношение нямча разлика между теб и мен. Ама то като я подкараме за прехрана и оцеляване се задълбава в една безкрайна социално-икономическа тема, що развиващите се страни тровят околната среда като за последно, а ние като за предпоследно и т.н. и става мазало, каквото вече се очертава и с това ми мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
                              Като знаем, че ефективното КПД на автомобила не надхвърля 15% на смесен цикъл и 8% на европейско градско каране - за какво говорим?!
                              Това вярно ли,е ?
                              Не е за вярване, че световната индустрия обслужва производството на толкова калпав продукт - автомобила!

Как човечеството успя за 100 години от седлото на коня да стъпи на Луната, а пустите возила, са си същите чекръци, като на чичо Хенри, само по-засукани и пластмасови?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk
                                Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer
                                Като знаем, че ефективното КПД на автомобила не надхвърля 15% на смесен цикъл и 8% на европейско градско каране - за какво говорим?!
                                Това вярно ли,е ?
                                Не е за вярване, че световната индустрия обслужва производството на толкова калпав продукт - автомобила!

Как човечеството успя за 100 години от седлото на коня да стъпи на Луната, а пустите возила, са си същите чекръци, като на чичо Хенри, само по-засукани и пластмасови?
                                За съжаление Вальо е на практика вярно. И още малко интересни факти по въпроса. Имам един справочни който се казва "Състояние на планетата 2005". Справочника се съставя и изработва от ООН и в него се систематизират информации от множество източници. Най-куриозното е че макар и с течение на времето да се появяват все по нови технологии за икономия на гориво поради появата на много нови екстри и постоянното "уголемяване" (във всякакъв аспект - по-голямо, по-бързо и т.н.) на автомобилите то към днешна дата те не са по икономични в сравнение с 60-те... Това е изследване е правено за територията на САЩ... Т.е. всеки един автомобил който тогава средно е харчел Х литра го прави и сега...само че автомобилите сега са доста повече...
                                VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X