Обява

Свий
Няма добавени обяви.

А какво правите хартията във вашия офис?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: А какво правите хартията във вашия офис?

"сто: Май мисията е невъзможна в момента. Чета из нета, че се преработва в световен мащаб около 25-30 процента. Ще мине време, преди да "уврим" какво е добре да се прави..."

Ако дотогава Земята не заприлича на оная от анимацията "Уоли"...
    Предложението на Цвети е добро, помните, това се правеше още преди години, беше създадена добра организация по предаване, приемане и рециклиране на разни отпадъци. Лично аз още от ученическите си години ползвам всяка хартия до дупка (и ред други "лудости" си имам - като например да гася наред светещи напразно лампи, да спирам капещи или течащи нахалост чешми и пр.) Лошото е, че при нас няма никъде пункт за приемане на хартия, дори и да не я изкупуват (т.е. заплащат); другото лошо, е че и ние събираме разделно, но какво да видя - контейнерите се изсипват заедно в един камион...
    Най-се изумих, когато преди няколко години ми разказваха за офисите в Германия и как секретарките прилежно разкопчават телбодчетата от листовете за рециклиране и ги събират в специални кутийки, пак за рециклиране!
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
      Ние я използваме за чернови. От едната страна, като е сгрешено от другата си е бяло.
      От гледна точка на намаляване на разходите и опазването на природата, практиката е добра, но ако знаете колко "интересни" неща съм научавал от такива листове "втора употреба".....и заплати на колеги, и цени на конкуренти, и некоректни платци и ...... край нямат.
      Според мен, първо трябва да се сведе до минимум информацията, необходима на хартиен носител, после да се създадат навици в служителите да ползват print preview преди да печатат и накрая - рязане и рециклиране
      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
        Според мен, първо трябва да се сведе до минимум информацията, необходима на хартиен носител, после да се създадат навици в служителите да ползват print preview преди да печатат и накрая - рязане и рециклиране
        Ние винаги си говорим как някога ще започнем да правим нещо, то първо да има еди-какво си па ние ще почнем да си създаваме навици и така всички си остава в бъдещето. Според мен, това е добро начало на създаването на навици и цененето на природата. Като се научим да рециклираме хартията и като видим колко бързо се пълни кашончето, си даваме сметка колко много хартия изхвърляме. И от там вече ще ни дойде акъла и за другите неща.
        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
        A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
          ...секретарките прилежно разкопчават телбодчетата от листовете за рециклиране и ги събират в специални кутийки, пак за рециклиране!
          Да наистина е така.
          В Другите държави например имат и отделни кошове за изхвърляне на всякакъв видове батерии.
          А например във Швейцария в повечето кантони е определен един ден, (примерно четвъртък) в който се изхвърля хартия и хартиени отпадъци.
          Нямаш право да изхвърляш хартия в друг ден (има си санкции)
          А Холандия в по-големите супермаркети има специални автомати, които
          "поемат" пластмасови бутилки и ти дават стотинки И обикновенно са ориентирани за малките деца защото са весело направени и отворите са ниско.
          Иначе в повечето фирми, непотребните листа с чисти гърбове се съхрнаяват и използват за чернови до последно.
          Мисля, че трябва да е част от политиката на фирмите, рециклирането на хартията (тези които използват много хартия)
          LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
            Във всеки офис се печатат по стотици листа хартия седмично. Стават много грешки и има много излишни неща. Вземете едно кашонче и един сгрешен лист, отзадната страна напишете "Хартия за рециклиране", залепете го на кашона и обяснете на колегите си, че това се ползва вместо кошчето за хартия.
            Спасете едно дърво.
            Има Закон за управление на отпадъците и Правилник...

Всичко си го пише ,даже и премии дават на фирмите, регистрирани и занимаващи се с тази дейност...

Да ама,... щото основния принцип на иначе добре написания закон е-който замърсява плаща продуктова такса, която отива в МОСВ .При грамотно написани бумаги една част от парите се връща в организациите-Екопак ,Екобулпак и т. н., които би трябвало да организират събирането и преработка на отпадъците...

В случая от няколко завода за преработка на хартия ,работи само един... понякога -,,Тракия Папир''...

А иначе отпадъците ,,стройно ''са подредени със съответните кодове и са стотици ,подробно описани в приложенията на Правилника...

Темите от подобно естество биха набъбнали здраво...

Например:
            -събирайте PET-бутилки и пластмаса ще спестите ... n kW електроенергия...
            -събирайте стари автомобилни гуми...
            -алкалните батерии и луминисцентните лампи...
            -да не забравим старите компютри принтери
            -...
            P.S.От миналата година си чакам парите от подобни ,,упражнения''...
            В последно време ми докарват велпапето безплатно ,щото им задръстило складовете
            С две думи-Закона требе да се изпълнява!

Коментар

И от там вече ще ни дойде акъла и за другите неща.

Имам познати, на които вече им е дошъл акъла. Къпят се рядко, за да пестят вода, а някои почти не ползват сапун и паста за зъби, щото замърсяват природата ВЗИМАЙТЕ ПРИМЕР!
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Даваш го за рециклиране в специални пунктове. А ако не ти се занимава, просто виждаш кой рови във вашите кофи и му казваш, че ще оставяш един кашон хартия отвреме навреме и готово. Те хората си се грижат.

И в къщи си събираме хартията отделно. Оставяме я до кофата и те местните клошари си я прибират и пускат по веригата.

Сметките на Симеон, не ги разбрах май съвсем. Нито в къщи, нито в офиса сме тръгнали да печелим от тая работа, просто ни е кеф като пуснем листа в кашончето за рециклиране, а не в смачкано в кофата.
                Въпрос на възпитание.
                Едно е да сме загрижени за природата и дръвчетата на думи(и да сме възпитани),а друго е наистина да го правим!Много ще съм признателен да ми кажете къде в Пловдив има "специален пункт"???
                Аз пък обещавам да карам там всяка седмица по 3 буса с хартия.
                Нищо че изразходя повече гориво от стойноста на "хартията".
                Ааа.. дали пък така няма да се навреди повече на "дръвчетата"?
                А дали знаете колко плащаме на държавата ПРЕДВАРИТЕЛНО за оплозотворяването на отпадъците включително и хартиените?Държавните чиновници крадат,а "възпитаните" ни обвиняват в липса на възпитание.

Цвети въпроса ми беше реторичен или по-скоро провокативен.
                И за твое сведение отдавна клошарите не проявяват интерес към хартия и велпапе....
                Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
                  От гледна точка на намаляване на разходите и опазването на природата, практиката е добра, но ако знаете колко "интересни" неща съм научавал от такива листове "втора употреба".....и заплати на колеги, и цени на конкуренти, и некоректни платци и ...... край нямат.
                  Абсолютно вярно. Преди да изхвърлим хартията я накъсваме така, че да не се разбира нищо. Иначе ние сме семейна фирмичка и между нас няма тайни

Коментар

Хартията не са само листа от документи. Това са опаковки, рекламни дипляни, вестници и списания. Нашия офис връща по един голям бус на една или две седмици. Последните три пъти напълно безплатно. От пункта казват "ако желаете я оставете, но не я плащаме" .... И така....
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X