Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискусия за Екополиция или доброволните организации за опазване на Природата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дискусия за Екополиция или доброволните организации за опазване на Природата

Злати, няма нужда да се държиш като скандалджия и самодържец и да заключваш теми, които не са ти по кефа.
    Ти вероятно си много велик човек, но ние, по-простите, искаме да си говорим.
    Затова, ако обичаш, отключи темата! Кому е нужно да има няколко теми с едно и също заглавие??
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

До: ЕКОПОЛИЦИЯ

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
    Злати, няма нужда да се държиш като скандалджия и самодържец и да заключваш теми, които не са ти по кефа.
    Ти вероятно си много велик човек, но ние, по-простите, искаме да си говорим.
    Затова, ако обичаш, отключи темата! Кому е нужно да има няколко теми с едно и също заглавие??
    Петя, аз не се държа като самодържец и скандалджия и държа да не използваш подобни квалификации по мой адрес. Аз просто искам когато се отваря тема, да има нужната информация. Написал съм го в първото си мнение в темата и ако колежката беше сериозна, най-малкото щеше да даде някакви, макар и минимални, подробности. А не някой да каже - еди къде си имаше среща, какво ще кажете? Ти да видя някъде конкретна информация кой е бил на тази среща, какво се е разисквало, какво конкретно се е решило, какви декларации са приети? Не, нали, просто изпаднахме в едно филосфстване общо за политиката и опазване на околната среда. И аз спокойно мога да напиша - решено беше да се прави доброволна охрана на Националните паркове, какво ще кажете? И какво всъшност Ви казвам с това? Ами нищо, просто хвърлям един факт на масата.
    Темата ще си остане заключена, а като се появи сериозна информация по същество, ще се пусне евентуално тук и тя ще е полезна за всички. Ето линк към другата тема http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=65091 и се надявам под новото заглавие и разширена тематика тук да имаме смислена дискусия, а не лични нападки
    Последно редактирано от zzlatev; 06-07-09, 19:35.
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

До: Дискусия за Екополиция или доброволните организации за опазване на Природата

Злати, квалификациите не са по твой адрес, а по адрес на една конкретна твоя постъпка. Хайде бъди и ти конкретен, каквото изискваш от другите!
      И как, моля, колежката да отговори, като и затвори устата, заключвайки темата?
      Сега по темата. Екополиция звучи много сериозно и строго. Самото понятие навява надежди в душите ни. Обаче. Какво се крие зад това понятие? Според речниците "полиция" е държавен орган. За какво си говорим тогава - за гражданска организация, сътрудничеща на държавата или за държавна организация? Двете очевидно ще имат различни правомощия. Дъжавната ще има право на контрол, задържане, разследване, въоръжение, а гражданската - вероятно само на контрол и връзка с държавни органи.
      Една гражданска организация не може да се нарече полиция, според мен, защото става объркване на понятията. Иначе звучи много страшно и примамливо като име. Затова за момента ще използвам понятието "екопатрул".
      Екопатрулите ги виждам така: хора с развито екологично съзнание и достатъчно съвест, за да вземат активно отношение по въпросите за опазване на околната среда(по-късно ще поясня "активно", за да не се разводнявам сега). Всеки може да пази чисто (и трябва ), както и да подава сигнали за нарушения, но патрулите ги виждам като хора с някакви правомощия, дадени от държавата, което ще помогне на дейността им. Т.е. карти за легитимация и право да глобяват. Виждам ги като доброволни сътрудници на една държавна екополиция, защото последната не би могла да има необятно число служители, които да бъдат навсякъде, та да работят ефикасно. Затова има нужда от екопатрули - да се разшири тази дейност и да се съкрати времето, в което ще се постигнат реални резултати.
      Засега в разсъжденията си съм стигнала дотук. Не знам дали съм на прав път, но.... в спора/дискусията се ражда истината.
      НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
      Omnia vincit amor !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X