Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Против строителството на язовир и мини-ВЕЦ-ове в Земенския пролом

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Против строителството на язовир и мини-ВЕЦ-ове в Земенския пролом

Против строителството на язовир и мини-ВЕЦ-ове в Земенския пролом и под водопада Полска Скакавица! Да запазим красотите на България!

Още едно красиво място в България ще бъдe унищожено.

http://bgpetition.com/vodopad-skakavitsa/index.html

Предвижда се издигането на 20-метрова язовирна стена и наводняването на 176 дка от най-живописната част на този пролом на р.Струма. Строежа ще прекъсне достъпа до водопада и уникалната екопътека край множеството му падове. Еколози алармират за опасност от пълното изчезване на природния феномен в резултат от ерозивна дейност, за негативни последици върху биоразнообразието в Земенското дефиле и миграционните потоци на прелетните птици.
    Нека ние да кажем последната дума относно това поредно инвестиционно намерение, противоречащо на дълга ни да се грижим за природата.
    Последно редактирано от Daniel; 19-02-09, 08:26.

До: Против строителството на язовир и мини-ВЕЦ-ове в Земенския пролом

Готово. Ще я пусна и в местния форум.

Коментар

Не са направили , нищо за да ме убедят. Поне една снимка да бяха показали, поне едно описание на местността. Нещо почна да ми писва от подобни петиции . Против това, против онова !
      Ами отидете до там де, заснемете нещо , публикувайте !!
      Дайте линк ?

Утре няма да се учудя ако в BgPetition, видя и петиция, против облачното време.

Не познавам мястото, не съм убеден. Не мога да гласувам.
      Последно редактирано от Nik Nikolov; 19-02-09, 09:14.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Тук има снимки на водопада и карта на района:
        http://www.waterfallsbg.info/skakavica.html

Наистина е добре да се даде повече информация за проекта за изграждане на този язовир и какви са реалните опасности за унищожаване на природата в района.
        Да опознаем България, за да я обикнем и да я пазим чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Tontonella Преглед на мнение
          Тук има снимки на водопада и карта на района:
          http://www.waterfallsbg.info/skakavica.html

Наистина е добре да се даде повече информация за проекта за изграждане на този язовир и какви са реалните опасности за унищожаване на природата в района.
          Благодаря за линка, при следващото топене на снеговете, ще отида да разгледам на място, и в последствие ще решавам, на каква позиция съм.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Не познавам мястото, не съм убеден. Не мога да гласувам.
            [/QUOTE]

Aз съм убеден. Яростен природозащитник съм, и съм против всякакви подобни безсмислени проекти, които унищожават уникални природни красоти! Против съм и безмилостното "урбанизиране" на планините и народните ни паркове, изграждането на модерни ски-курорти, лифтове , огромни паркинги и суперлуксозни хотели със сауни, тенис кортове и дискотеки! Аман от бетон по планините!!! Продаваме си природата за пари.
            Ще гласувам с двете ръце "против"!
            Колегата , обаче е прав- петициите трябва да съдържат фото материал , за да си дадат сметка хората какво губим заради някои "плиткоумни" идеи.
            Подкрепете петицията колеги!
            Да гласуваме ЗА природата!!!
            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Re: Против строителството на язовир и мини-ВЕЦ-ове в Земенския пролом

http://btourism.com/read.php?id=109

Мястото наистина е уникално, който не е ходил му препоръчвам да отдели малко време и да разгледа.

Коментар

Язовири май имаме голям брой, унаследени от предишното време. Някои от тях са изоставени, други са "отдадени на концесия", трети вече са изградили своята нова екосистема и са се вписали в околната природа.

Последният вид, в никакъв случай не са трагедия за био-, еко-, и даже най-обикновения туризъм. Непокътнатата природа е хубаво нещо, но някои постижения на цивилизацията също не са за пренебрегване.

Къде е балансът на този конкретно?

Коментар

Re: Против строителството на язовир и мини-ВЕЦ-ове в Земенския пролом

http://www.lepidopterology.com/butte...p?q=49_zemen_g

Съгласен съм с Ясен за някои постижения на цивилизацията,
                  Но не точно на това място, не за друго а защото е уникално за българия и не само. И не е само това посочено в линка.

Язовири и ВЕЦ ове да но защо точно там

Коментар

Aз съм убеден. Яростен природозащитник съм, и съм против всякакви подобни безсмислени проекти, които унищожават уникални природни красоти! .....

Не, че съм напълно за, но все пак....

Безмислени?? Енергия трябва със сигурност..... могат да построят ВЕЦове там и на други места, които не замърсяват околната среда и ще се впишат в обстановката след време или пък вместо това могат да построят един голям тец на 300 км, който ще избълва тонове отровни газове и ще замърси ВСИЧКО. Ти кое предпочиташ?
                    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

До: Re: Против строителството на язовир и мини-ВЕЦ-ове в Земенския пролом

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                      ...
                      Язовири и ВЕЦ ове да но защо точно там
                      Всеки пита това за любимата си река/градина/улица. Всяко място е уникално, и все пак язовири са необходими. Да, на някои места не е удачно - трябва да разкажеш защо.

Коментар

Това е едно от любимите ми места за риболов и разходка, просто е уникално.

За Земенското дефиле имаше проект да бъде обявено за защитена местност, не знам какво стана и ще проверя.

Против съм изграждането на мини В.Е.Ц. точно там.
                        sigpic

Коментар

До: Re: Против строителството на язовир и мини-ВЕЦ-ове в Земенския пролом

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Всеки пита това за любимата си река/градина/улица. Всяко място е уникално, и все пак язовири са необходими. Да, на някои места не е удачно - трябва да разкажеш защо.
                          Мястото е уникално красиво. То и от каменоломни има нужда, но не трябва да са примерно на Белоградчишките скали...
                          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ето и няколко снимки.
                            Прикачени файлове
                            sigpic

Коментар

Българската природа има уникален характер, защото през страната минава границата между два климатични пояса: умереноконтинентален и средиземноморски (субтропичен). Тази граница не е рязка. В преходните зони има необикновено, уникално съчетание на животински и растителен свят и от двата климатични пояса. Така, както ги е наредил Господ.
                              Земенският пролом е именно такова място. И освен това - едно от най-красивите дефилета в България. Със своя си, неповторима атмосфера. По начина, по който е неповторима атмосферата, например, на всяка българска планина.

Земенският пролом не трябва да се пипа!

(..и Кресненският, и Искърският, и...)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X