Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обявявам конкурс за снимка:

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Обявявам конкурс за снимка:

Дата: 25.03.2009 г.
    Място: защитена местност "Устието на река Изворска", на брега на Мандренското езеро, Бургаска област.
    Нарушение: Сладководен риболов на забранено за това място, въпреки няколкото забранителни табели "Риболова забранен" и маркировката "ЗМ" с бяло червена черта. Мястото е обозначено с няколко табели и редовно се правят и проверки от страна на ловната стража.
    След като ни видяха, бракониерите гузно обърнаха гръб, бързо си събраха такъмите и се изнесоха. Прилагам снимка и на автомобила им. Това нямаше да се случи, ако бяха отделили една минута за да прочетат какво пише на табелата, до която са паркирали.

В крайна сметка със сигурност изядохме доста попържни, че сме развалили хубавият следобед на хорицата, въпреки че ние само си седяхме, гледахме и снимахме
    Дано си дават сметка, че бракониерствайки те крадат и унищожават собствеността на всички българи и цялата държава - българската природа.

Коментар

Първоначално публикуван от бат Димо Преглед на мнение
      След като ни видяха, бракониерите гузно обърнаха гръб, бързо си събраха такъмите и се изнесоха.
      Браво, колега.
      Черните душички най-мразят да са на светло.
      Един фотоапарат може да промени доста неща...
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Бравос за темата колега GADeff!!!
        Бравос на всички снимачи!!!
        Идеята, за организиране на изложба,
        не е никак за подценяване,
        особено ако се направи в някои министерства!!!

Само попроменете малко заглавието на темата,
        да е ясно, че тоя конкурс не е за снимки на цветя и пчелички...

Коментар

Ето го и следващият кандидат и категоричните му действия по запълването на р.Елешница с боклуци ...

Малко е притеснен ... за "бизнеса си". Все пак той това работи. В смисъл, че взема пари от други хора, за да им изхвърли боклука където трябва.

Инак, добър човек изглежда ...

Това е крайния резултат от дейността му.

______2
          Е = MZ

Коментар

Е, моите нови снимки не са със същото качество като на адаша, ама все пак показват нещичко.

Първите калпазани са на същото място - защитена местност "Устието на река Изворска" на язовир Мандра. Това място е обявено за защитена територия, защото в него рибата си хвърля хайвера и се размножава, все пак трябва да има необходимото спокойствие.

А, тук вече сме на моста на с.Константиново, отново на язовир Мандра. На самия мост има няколко цигани, които ловят риба с калдърма - мрежово съоръжение (така се води официално), а иначе казано - две големи пръчки разположени на кръст и на тях вързана мрежа. Само на петдесетина метра от тях - няколко стотин рибари, които си ловят риба по законния начин - с въдица. Странно, но никой не протестираше срещу бракониерите. Това, да стоиш и да гледаш бракониери как незаконно взимат твоето и да не им направиш забележка или каквото и да е ... страна нещо сме това хората.

За съжаление бяхме в движение и само тази снимка горе - долу е станала.
            Опитахме се да подадем 6 пъти (!!!) сигнал на телефон - 0800 20 800 , който е за противодействие на незаконни действия по реките и горите, но никакъв отзвук - "операторите в момента са заети". Последва сигнал на 112 и само след няколко минути се свързаха с нас от РДВР - Бургас и откликнаха на сигнала. Резултат не знам, но знам едно сигурно нещо - на всякакъв вид бракониерство трябва да се противодейства. Това е наш граждански дълг

Коментар

Чудесна тема!!!!
              Надявам се скоро да Ви покажа как новобогаташите от кв.Бояна си изхвърлят боклука в движение!
              Поздрави!
              Последно редактирано от zzlatev; 30-03-09, 16:18.
              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Във връзка с този въпрос:
                "Браво, много добре, но направи ли опит да го спреш?",
                който ми беше зададен на "лични" бих искал да отговоря така:
                При моето пристигане шофьорът беше приключил с изхвърлянето на боклуците и беше слязъл за да заключи капаците. В този смисъл не можех да го спра. Но нека да уточним нещо. Правомощията ни по действия с цел предотвратяване на безобразия бяха надълго обсъждани тук. За себе си вярвам, че действията ми по този случай ще доведат до преустновяване на замърсяването конкретно от този човек на конкретно това място, което за съжаление е миниатюрен успех ...Ако въпросът е дали съм се сбил с него, отговорът е - не.
                ______2
                Е = MZ

Коментар

Ето какво видяха мойте очи днес ,на Меча поляна ,незнам дали снимката е за тук ,но ме хвана много яд .
                  http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

За съжаление темата е благодатна и кандидатите са безброй ...

Обаче този път случката е с продължение

Мургавите хора изхвърляха боклука от камиона, а един бял човек се приближи и започна да се обяснява. След като заснех това започнаха репликите :Що снимаш? К'ъв си ти? и т.н.
                    Аз пък настоявах да си вдигнат боклуците.
                    След това, белия човек отиде до колата ми и започна да я описва: марка, модел, рег. номер и т.н.
                    Добрата новина.
                    Тридесет минути по-късно се връщах по същия път и матраците ги нямаше
                    Много съм щастлив.
                    Съвет: Винаги си носете фотоапарат.
                    Мърсуващите са страхливи.
                    ______2
                    Е = MZ

Коментар

Браво Димо, карагьоза за награда те чака..

Да не забравяме, че темата не е само за боклуците - хвърляни и хвърлящи.
                      Например вижте тез "убавци".
                      За съжаление, нямаше кой да снима, като теглех каруцата с Нивата...
                      Дъртият отива към пробация...
                      Прикачени файлове
                      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Да, това са си снимки

Обаче Радо, всеки по специалността си
                        На мен боклука ми е слабост. Такива, като твоите трудно се хващат.
                        А за карагьоза -ДА. Ще го уважим. Но конкурса не е приключил, нали ?
                        Има още кандидати. Сигурен съм.
                        Има още раздели за пълнене : Най-красив дървосекач и т.н.Нека се съберат прилично количество материали. После ще си раздадем наградите
                        ______2
                        Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
                          Например вижте тез "убавци".
                          За съжаление, нямаше кой да снима, като теглех каруцата с Нивата...
                          Дъртият отива към пробация...
                          Радо, ако бях с тебе и аз, като лице без представителни функции, наказанието щеше да е незабаван пребивация на място. Бърза, за сметка на това крайно болезнена и запомняща се. Тия мръсни изроди са рязали сравнително млади дървета, пък аз от един семинар знам колко трудно се отглеждат.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Злати, знаеш как са у нас законите...
                            Не искам да разпалвам етническо напрежение, но.. "тях" винаги има кой да ги защити. Милите неоправдани "те". Вечно тормозени и неразбрани. С различна "култура" и ценностна система....
                            Научиха се, че като са поединично боли, за това винаги са в група.
                            Добрата новина е, че след криминализиране на деянието (краят на 2007-та) актовете задъжително отиват в Прокуратурата, които ги препращат към Дознанието, където ги "разпитват" поединично.
                            И ако дознателите решат да си свършат добре работата...
                            Има го и момента, че продават. И българи купуват. И после реват...
                            А, един плюс за Нивата. Където минава каруца, минава и тя. Без огледалата, де...

Коментар

Браво момци страхотна тема. ще пробвам и аз да кача нещо.

Коментар

http://my.opera.com/gengen4ev/blog/2...urankulak-lake
                                тъжна картинка е България

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X