Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За сечта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За сечта

Може и да се сърдите,но всиските тези машини и снимки ми приличат на една контрабанда с НАШИТЕ гори!както и темата :

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=31333

мисля че този раздел трябва да се наглежда по сериозно от администацията!Да не се допуска помощ на такива хора който изсичат горите,мислете и за бъдещето!

Поздрави

До: СЛУЧКИ В ГОРАТА Зил157 срещу Зил131

здр " ПРИЯТЕЛ' ,
    както приказваш така ми е ясно,че не си насно как стоят нещата.
    има и такива които все още се снишават и правят такива срамнни неща за нашия бранш.те ще изчезнат сами няма как аз да ходя с една чанта с документи и на всяка греда излязла от мен да има по ТРИ марки.лиценз и хиляда разрешителни,и т.н.
    Та искам да ти кажа, че тез които крадат са от ден за пладне,аз като видя такъв звънвам на НУГ и работата е готова,ако се измъкне днес утре дали....????? и неговоте днес 200лв. бърза далавера утре му излизат през нуса. навсякъде има по идин двама които вършеят зад гърба на други.
    ако колегите се обадят и се задейства колелото,напълни се горското с камиони и материяли тогава да видим какво ще стане.
    КОЛЕГИ СТИГА С СТОВА КАРАЙ...
    ДА УЧИСТИМ СЕКТОРА

Коментар

16-17кубика дърва на зил. интересно ,трябва да се види.

Коментар

Първоначално публикуван от dobri34 Преглед на мнение
        здр " ПРИЯТЕЛ' ,
        както приказваш така ми е ясно,че не си насно как стоят нещата.
        има и такива които все още се снишават и правят такива срамнни неща за нашия бранш.те ще изчезнат сами няма как аз да ходя с една чанта с документи и на всяка греда излязла от мен да има по ТРИ марки.лиценз и хиляда разрешителни,и т.н.
        Та искам да ти кажа, че тез които крадат са от ден за пладне,аз като видя такъв звънвам на НУГ и работата е готова,ако се измъкне днес утре дали....????? и неговоте днес 200лв. бърза далавера утре му излизат през нуса. навсякъде има по идин двама които вършеят зад гърба на други.
        ако колегите се обадят и се задейства колелото,напълни се горското с камиони и материяли тогава да видим какво ще стане.
        КОЛЕГИ СТИГА С СТОВА КАРАЙ...
        ДА УЧИСТИМ СЕКТОРА
        Не знам при вас как е, но при нас за да дигнеш една кола с дърва от гората е цял ритуал.Трябва да дойде горския да ти удари марката, идва още един горски , който е охрана и проверява първия горски как си е свършил работат и всички документи.Трябва и двамата да са там и чак тогава започва товаренето на дървата или трупите.Има определени дни за различни райони.Не може всеки ден да извозваш , само когато са там горските.Ако е валяло не може да влизаш с камион в гората , защото разваляш пътя (то изобщо го няма).Такива със зилове и виетнамки ги гледат на кръв(тези с ифите), защото режели пътя, а те ифите(обикновените) да им се изпикаеш и боксуват ама скачат шофьорите ти си им виновен.Направо да умреш от глад.Най-много да направиш два курса дърва на ден и то два дни в седмицата.Иначе емоции има , дърпа ме се постоянно.
        И това 16кубика на 131 не съм правил , а и не съм го виждал.

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
          Може и да се сърдите,но всиските тези машини и снимки ми приличат на една контрабанда с НАШИТЕ гори!както и темата :

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=31333

мисля че този раздел трябва да се наглежда по сериозно от администацията!Да не се допуска помощ на такива хора който изсичат горите,мислете и за бъдещето!

Поздрави
          Колега аз смятам че Добри много добре ти е казал, че не си наясно с някой неща.Може да си мислиш че се сече безразборно ,но изобщо не е така.Има мероприятия, който са задължителни по горите.
          Това че има бракониери е факт но те леко полека окапват.
          Мен лично ме дразни когато казват, че изсичаме горите незаконно и безразборно.Мога да заведа всеки ,който пожелае да види гора която съм сякъл преди 5 год, и е перфектна в момента.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
            Колега аз смятам че Добри много добре ти е казал, че не си наясно с някой неща.Може да си мислиш че се сече безразборно ,но изобщо не е така.Има мероприятия, който са задължителни по горите.
            Това че има бракониери е факт но те леко полека окапват.
            Мен лично ме дразни когато казват, че изсичаме горите незаконно и безразборно.Мога да заведа всеки ,който пожелае да види гора която съм сякъл преди 5 год, и е перфектна в момента.
            Защо спорите за такива глупости,няма "законно"и "незаконно"изсичане,то си е изсичане както и да го погледнеш и е унищожаване на природата.Замислете се за деца,вуци и правнуци.Недейте да пълните гушите на разни мутри и бандити,а и вий покрай тях да се облажите малко,а след вас "потоп".Моля се за всички вас които посягате на столетни гори.
            Бъдете здрави

Коментар

Колеги, санитарната сеч е задължително и полезно мероприятие за гората. Именно от нея се вадят дървата за огрев. Не слагайте всички, които си изкарват прехраната с дърводобив, и то законен, под общия знаменател " унищожители и бракониери". Правилното отношение към гората включва и сеч, и разчистване, и залесяване, и свързаните с това транспортни дейности. Тук във Форума има наш колега, който е горски и може да обясни по-подробно от мен кое как и защо се прави.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                Колеги, санитарната сеч е задължително и полезно мероприятие за гората. Именно от нея се вадят дървата за огрев. Не слагайте всички, които си изкарват прехраната с дърводобив, и то законен, под общия знаменател " унищожители и бракониери". Правилното отношение към гората включва и сеч, и разчистване, и залесяване, и свързаните с това транспортни дейности. Тук във Форума има наш колега, който е горски и може да обясни по-подробно от мен кое как и защо се прави.
                не искам да влизам в спор,но тази така наречена санитарна сеч е измислена точно от хора които си вадят прехраната с това
                Бъдете здрави

Коментар

При санитарната сеч се режат криворасли, сухи и недоразвити дървета, за да се освободи място за растеж на здравите. По този начин гората се развива правилно, а не се превръша в храсталак от всякакъв вид кривораслеци. Освобождава се място за развитие на големите дървета, които за да растат имат нужда от пространство точно както и цветето има нужда от по-голяма саксия, за да се развива. А в това, че получената по този начин дървесина отива за огрев, няма нищо лошо.
                  И колега, загледайте се в снимките на камионите. Натоварени са главно със сравнително тънки дървета. За да отрежеш старо и голяма дърво, ти трябват бая разрешителни и сериозен повод. А пишещите по горе извозват главно материала от санитарната сеч.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Колега,понякога е по-добре да отсечеш няколко болни дървета отколкото да не правиш нищо.На Витоша преди няколко години имаше около 1-2 декара вековни смърчови гори,нападнати от дървояди.Но тъй като еколозите забраниха санитарната сеч,и достъпа на всякаква техника в парк Витоша.В момента има около3000декара мъртви вековни гори и никой не се наема да предложи кардинално решение.Преценете сами дали всяка сеч е по същество унищожаване на природата.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                      Колега,понякога е по-добре да отсечеш няколко болни дървета отколкото да не правиш нищо.На Витоша преди няколко години имаше около 1-2 декара вековни смърчови гори,нападнати от дървояди.Но тъй като еколозите забраниха санитарната сеч,и достъпа на всякаква техника в парк Витоша.В момента има около3000декара мъртви вековни гори и никой не се наема да предложи кардинално решение.Преценете сами дали всяка сеч е по същество унищожаване на природата.
                      Мислиш ли че е случайно?Вместо декар-два,сега някой ще си напълни гушката...И ще си измие мръсните ръчички с еколозите...
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

До: За сечта

Да не забравяме и противопожарните просеки. Също полезно за гората нещо.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

При продължителни валежи ,и изобщо влажни години отслабва кореновата система, и дърветата падат поголовно.Бурите също събарят много дървета.Според вас те трябва ли да се оставят да гният или да се приберат.Мога да кажа че прираста на горите е по голям от сечта.Точни цифри не мога да предоставя, но съм сигурен че има хора който могат.Аз няма да се опитвам да убеждавам много предубедени хора в мойте думи, но повярвайте че сечта е нужна и без нея не може.Просто трябва да се спазва закона ,който не мисля че е лош.

Коментар

Някога цялата планета е била покрита с гъсти, вековни гори, нямало е пустини. За териториите на Турция и Гърция (като най-близо до нас) също има подобни сведения, но вижте ги как изглеждат сега, и това е в резултат от човешката дейност, не толкова от природни бедствия...
                            Това ли искаме да оставим след себе си тук, така да изглежда и България? А белезите на този процес вече се виждат
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

За каква санитарна сеч говорите,гори не останаха!
                              За какво са ни гори бе!
                              Давай гола сеч и готово!
                              Важното е да се правят парички!

Гледах,не одавна,филм за дърводобива в Норвегия.
                              За всяко отсечено дърво,фирмата концесионер е длъжна да посади ТРИ!
                              Всеки метър от сечта се следи от GPS!
                              За петдесет години,горските площи в Норвегия са нараснали с четиресет процента!
                              КАДЕ СМЕ НИЕ!
                              За какъв контрол говорим?
                              По добре мълчете-не сме слепи!
                              Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X