Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Екоинициатива Тур дьо София

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Екоинициатива Тур дьо София

    Уважаеми колеги, писаха ни от сдружение Велоеволюция с молба да желание да се включим в тяхната инициатива. Смятат нагледно да покажат предимствата при придвижване в градски условия с велосипед. Идеята е ние да участваме с 4х4 машини. Аз съм на мнение че трябва да им помогнем и да се включим...




    Тур дьо София
    Публичен бас за екологично и бързо придвижване в условия на масово задръстен транспорт


    Сдружение „Велоеволюция” заедно с други екологични организации подготвя поредица инициативи по повод Деня на Земята – 22 Април. В центъра на града се предвиждат изложба, шествие, форум-театър и други, с които се стремим да обърнем повече внимание върху проблемите и красотата на българската Земя.
    Една от акциите предвижда състезание-бас между автомобилисти, велосипедисти и (евентуално) градски транспорт в следобедните часове на 22 Април. Целта на състезанието е да се покаже по-голямата ефективност на велосипедите и градския транспорт за по-бързо и екологично придвижване в града. Регламента предвижда участниците да спазват правилата за безопасност и движение по пътищата и сами да избират маршрута между обявените начални и крайни точки. Те са: Младост 3 – Софийски университет и Билла-бул. България – Софийски университет. Стартът на събитието ще обявим в четвъртък в зависимост от възможностите и потвържденията на главните действащи лица.
    С настоящото писмо отправяме покана за участие в състезанието. Това е добра възможност да дадем картина и глас на събитието от страна на автомобилистите и да проследим реално хода на състезанието.
    Вярваме, че тази инициатива ще спомогне за подобряването на общественото мнение в опитите ни за повишаване на гражданската ангажираност за предизвикателствата пред придвижването в градски условия. Подобни събития са организирани при кампании в редица европейски градове, като победители винаги са били масовият транспорт и велосипедистите. Нашите наблюдения показват, че това ще се случи и в София и ще покаже на практика ползата именно от тези два вида транспорт. За нас е важно да даваме повече идеи за движение с грижа за природата и това е най-добрият подарък, който можем да направим за Деня на Земята.



    С поздрав и в очакване на Вашето решение за участие:



    15.04.08 Радостина Маринова
    гр. София Председател
    Сдружение „Велоеволюция”
    VPetrov.photography

  • #2
    До: Екоинициатива Тур дьо София

    Хм. Зависи от карачите. Ако велосипедистите се шосейни спринтьори, другите нямат особени шансове. Макар че това са най-широките булеварди. По кьорсокаците състезание не може и да има. Колелата са изяли всички още на старта.
    Не разбрах. Кой твърди че колелото е бавен транспорт? В град като София е по-бързо и от скутерите. Ендурото ще го бие, ама това ще е апокалипсис)

    Коментар


    • #3
      До: Екоинициатива Тур дьо София

      Здрасти,
      Аз съм от велосипедистите Първо да кажа - не сме шосейни спринтьори, даже се надявам да карамепо двама и да си говорим по пътя. Ясно е, наистина, че колелото е много по-бързо в задръстванията и целта е точно това да се види и премери. С вашето участие ще стане, предполагаме, по-атрактивно и ще привлече по-голямо внимание.
      Понеже карам колело не съм обръщал внимание какви са задръстванията в 16ч., но си мислех, че не са толкова големи и може да стане оспорвано. Надявам се да се видим на старта

      Коментар


      • #4
        До: Екоинициатива Тур дьо София

        И аз от велосипедистите се обаждам. Очертава се интересно състезание. Днес потвърдиха и от Столичния автотранспорт. Точките на тръгване са следните:
        Младост 4 - начална спирка на автобуси 213 /214
        Студентски град - начална спирка на автобуси 280 /94
        Спирката на автобус 204 на Билла - бул. България

        Начало на състезането около 16.00 часа на 22.04 /вторник/
        Стартира се с тръгването на съответните автобуси. Участниците сами избират маршрута си. Крайната цел са съответните спирки на автобусите.
        Представители на Велоеволюция ще запишат моделите и регистр. номера на участващите автомобили и автобуси. Кола на столичния контрол по транспорта ще засича времето на пристигане в крайната точка. Освен победител в състезанието - участник ще бъде обявен и победител от трите вида транспорт, като се изчисли средното време на придвижване. След пристигане в крайна точка автомобилистите моля да се присъединят към сбирката в двора СУ по същото време, където ще се обявят победителите.
        Приканват се всички участници да спазват правилата за движение и безопасност по пътищата. Ситуацията ще бъде следена от контрола по транспорта!!! Организаторите не носят отговорност за произшествия настъпили по време на състезанието - целта е да се проследи реалната ситуация на придвижване в града, а не да се показва майсторство и скорост!!! /само хитрост при определяне на маршрута /

        Всеки посочил тук координатите си и спирката от която ще стартира, ще бъде автоматично записан за участие.
        Битката започва!!!

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X