Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една петиция: против полимерните торбички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още една петиция: против полимерните торбички

Точно така,цената му е майката,нека еднократните чантички станат 20ст както плътните и тогава никой няма да ги ползва,или поне не така както сега.Ама сега нали са безплатни и....давай народе.....
    SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Първоначално публикуван от nisanterano Преглед на мнение
      Винаги изхвърлям биклука разделно ит.н.
      Ти го изхвърляш, но днес точно се набутах в една тясна еднопосочна уличка зад един боклуджийска кола, поне пет пъти спря, преди да успея да я изпреваря... По улицата хубавички цветни контейнери за разделно събиране... Ама той си ги събираше всички на едно
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Така е по-лесно и изгодно за фирмата концесионер,виждал съм и аз подобни случай.
        SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

колеги...просто днес вече МНОООГО ми писна от тия найлонови торбички и щях да пускам тема..но евала вече имало такава
          ..от известно време и аз отказвам торбички в магазина и магазинерките се чудят ..но най отговорно ви споделям че ако до 1 година нещо не се направи срещу тия торбички ..просто няма да остане кътче в страната не замърсено от тях ..то май и вече почти няма..пластмасовите шишета пък поне тези от водата оребрените така са направени че като го изпиеш махаш капачката натискаш го отгоре и се смачква след това му стягаш капачката и готово-става доста по малко и не може и вече да се ползва за нищо-виж тези от пепси и от кола не се смачкват така и предлагам ако има петиции и тн да се предложи и те така да се правят.
          -виж торбичките..категорично трябва да се ЗАБРАНЯТ
          тия за сирене и тн найлоновите..не са чак толкова проблем не се ползват много но тия безплатните дето и почти и за нищо не стават щото докато стигнеш до в къщи и са се скъсали..тия са абсолютен бич за природата ни ..няма дърво и полянка вече не "украсени" да не ви казвам че и тук има няколко селища наоколо на които сметищата им са направени ...НА ВЪРХОВЕ ИЛИ ВИСОКИ ВЕТРОВИТИ МЕСТА и покрай тях в радиус от няколко километра е просто филм на ужасите..особенно ако и позадуха малко повече вятър

Коментар

Подписах, ама съм само 1952 по ред.
            Капка в морето.
            И довечера пак от маркета ще си взема стоките в торбичка....
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Звучи крайно, но честно казано ги ненавиждам все повече тези "боклуци". Ползвам ги и аз наистина защото са нужни, но май по скоро ги използвам за странични нужди а не при пазаруване. Но пък и сегашната им употреба наистина е прекалена, за щяло и нещяло някаква измислена найлонка. В магазина всички магазинерки дори и за бананче ми добавят и торбичка, "не мерси" им казвам аз и ме гледат странно, незнам защо и какво е така странно за тях.
              Често ходим да караме с моторите, какво да ви кажа, цялата държава е едно огромно сметище за пластмасови отпадъци. Ами забелязвали ли сте реките и язовирите на какво приличат, огромни площи покрити със шишета. Нямам думи просто .....
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Е добре, тъпите америкаци ползват хартиени торбички в магазините от 100 години. На мен примерно това ми е направило впечатление.

Друг е въпроса че вече не е проблем и има налични технологии за същите като здравина и качества опаковки, но разграждащи се. Има и хартиени такива с разни влакна. И много здрави.

Обаче нъц! Така е по-лесно. Акциз върху замърсяващите безмислени опаковки трябва, обаче само когато има алтернатива, а не върху полиетилена по принцип. А алтернатива има в 90% от случаите.

Върха на простотията са вакуумираните колбаси по големите вериги. Ама явно вече се усещат, и вече виждам на няколко места да продават и същото, но невакумирано - магазини ЕВРОПА например в София, или поне този в нашия квартал. Колбаси когато мога си пазарувам от там.

А колкото до "нормалното" месо в тях - това отдавна никъде не е факт, а едно добро пожелание. Нито тук, нито навън.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В по-големите супермаркети торбите за пазар се плащат , което мисля че в някаква степен спира изхвърлянето навсякъде , но се плащат тези по-големите торбички в които наистина можеш да си събереш пазара ! А тези малките са мисля ненужни ....

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Е добре, тъпите америкаци ползват хартиени торбички в магазините от 100 години. На мен примерно това ми е направило впечатление.

Друг е въпроса че вече не е проблем и има налични технологии за същите като здравина и качества опаковки, но разграждащи се. Има и хартиени такива с разни влакна. И много здрави...
                    Така е, само че те от доста време събират и отпадъците отделно, което спомага за по-лесното и евтино рециклиране, съответно, производството на по-евтина опаковъчна хартия от която да се сделат и торбичките, без да се налага изсичането на още N гори само за опаковки. Тук реално няма разделно събиране. Сещаш ли се откъде ще дойде материала за тез хартиени торби? Аз се сещам и идеята не ми допада особено. Предпочитам да има някакви гори, дори и осеяни с полиетиленови торбички, отколкото да ги няма, но да имам екологично чисти хартиени опаковки. Виждам, че и Zaarin е изразил сходно мнение:

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Идеята е хубава. Само дето, пак не почваме от където трябва. За да се забранят трябва много хартия. Хартията се получава или от дървесина или от рециклиране на стара такава. В момента нямаме работещо разделно събиране на боклука. Да не говорим за индустрия за рециклиране... Остава само дървото, а това значи сеч и като не стигат квотите "случайни" горски пожари... На този етап предпочитам найлона и петиции да се притиснат компаниите, които уж трябваше да се занимават с разделно събиране и рециклиране. Другото, когато ще има наистина смисъл от него.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                      ... По улицата хубавички цветни контейнери за разделно събиране... Ама той си ги събираше всички на едно
                      Нищо не се губи. Машинарията, която ги обработва, ги очаква заедно, и даже се сърди, когато някоя от съставките си избяга от процентите. Така се е почнало едно време, така вече работят всички машини. На по-новите контейнери в някои квартали в София направо си пише всичко заедно да буташ. Просто народо трябваше да свикне че в шарените варели не се слагат обелки от картофи и динени кори.
                      Последно редактирано от Ясен; 24-04-08, 22:29. Причина: Олеле, разболявам се от Стефаноза. Трябва да внимавам как пиша!

Коментар

..да модерните машини за преработка на смет сами си разделят отпадъците
                        ..давайте да действаме нещо срещу тия торбички..
                        като начало-е идея всеки от нас да сподели с поне 5 свои приятели за идеята-да ограничи ползването на торбички

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Значи не са чак толкова тъпи ... Тука Стефан ще каже май по-добре ?!
                          Я не се халосвайте ! Една капка в морето едвам разбират значението на това, което подемате.
                          Значи не знаете и задължителния кит за една съвремена кола, а в него влизат: як кючек по аудиото с китайски субуфер в багажника (PVC), лепенки на всички реномирани марки на вратите (PVC) и торбичка от "Била" зад задното стъкло (PVC), за да се вижда благосъстоянието на водача.
                          Ъм чи то всичко около нас е PVC.
                          Аз ще дам конкретно предложение по въпроса, защото не става само с петиции и лозунги тая работа !
                          Нека всеки, който наистина желае да се спре замърсяването с PVC опадъци, да спре да ги ползва и да напише на вратата на магазина, предприятето си: "Аз се грижа за природата и не ползвам PVC опаковки !"
                          Сигурно на 5% от българите им пука за това, но мнозина ще последват примера му, защото ще е модерно !

Иначе, тичам да подписвам петицията !
                          Ендурото и сексът не са шега работа !
                          -------------
                          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                          http://crazy-job.com

Коментар

По bTv новините снощи споменаха, че столична община ще помоли големите вериги магазини на нейна територия да премахнат използването на найлонви торбички, и да ги заменят с хартиени.

Все пак някакво раздвижване има. Обаче ме притеснява момента с "помолването". На мен поне ми е ясно че тия работи с "молене" трудно стават. Еле пък в България.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

"Аз се грижа за природата и не ползвам PVC опаковки !"
                              Сигурно на 5% от българите им пука за това, но мнозина ще последват примера му, защото ще е модерно !
                              Браво -чудесна идея..трябва да направим такива стикери
                              имам човек който може да ги направи..тия дни ще обсъдя идеята с него

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                                ...
                                Нека всеки, който наистина желае да се спре замърсяването с PVC опадъци, да спре да ги ползва и да напише на вратата на магазина, предприятето си: "Аз се грижа за природата и не ползвам PVC опаковки !"

Иначе, тичам да подписвам петицията !
                                За! Това е по-полезно от петиции, шестиции и т н

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X