Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една петиция: против полимерните торбички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още една петиция: против полимерните торбички

Поставям този адрес, и който е съгласен да се подпише. Макар че петициите в БГ нямат ефект, заради глухарите които ни управляват. Все пак е начин човек да си изрази мнението, а колкото са повече толкова по-добре. Това би значело че правилно мислещите хора стават все повече. Това би ме зарадвало повече, от колкото кавото и да е друго. По принцип съм не само против торбичките, но и срещу всички полимерни опаковки и най вече шишетата, особенно бирените. Който е бил в друга държава, вероятно му е направило впечатление че там почти никъде не се продава бира в презерватив, както е при нас. Омръзна ми да ме тровят, а на вас не ви ли омръзна?

http://www.bgpetition.com/torbichki/index.html

Надявам се силата на този форум да бъде доказана за пореден път.
    ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

До: Още една петиция: против полимерните торбички

Нещо повече! преди дни в Англия бе приет закон за увеличаване на екотаксата за всяка найлонка! - 50 евроцента на бройка!!!
    Всички западни държави в момента разработват подобни финансови санкции за продажбата на тези боклуци!
    Личното ми мнение, че по-добра опаковка от хартията/ може в комбинация с парафин или полиетилен от едната страна/ за хранителни и месни стоки няма! При изхвърляне в кофите за смет не се разнасят тези отпадъци така, както сега от кучета и котки! Не хвърчат из въздуха и не се кичат по дърветата! Лесно се събира и унищожават! По-хигиенично е!
    Против пластмасовите шишета съм - в действителност са много вредни за здравето на човек! Не се разграждат, въргалят се на всякъде, вятърът също ги гони! Ще намали и силата на гърмежите от пиратките, поставени в тях!!!
    Определено съм за стъклени шишета!
    Е, определено съм и за истинско месо в саламите както в другите държави!...и за още неща.. ама не в тая тема

Аз се подписах!
    Последно редактирано от gtsvg; 03-04-08, 15:04.

Коментар

Идеята е хубава. Само дето, пак не почваме от където трябва. За да се забранят трябва много хартия. Хартията се получава или от дървесина или от рециклиране на стара такава. В момента нямаме работещо разделно събиране на боклука. Да не говорим за индустрия за рециклиране... Остава само дървото, а това значи сеч и като не стигат квотите "случайни" горски пожари... На този етап предпочитам найлона и петиции да се притиснат компаниите, които уж трябваше да се занимават с разделно събиране и рециклиране. Другото, когато ще има наистина смисъл от него.
      Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 03-04-08, 16:00.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

От няколко години стигам до скандали с малоумни продавачки, когато се опитват да ми пробутват ненужно тоя буклук. Това че се и сърдят задето не го искам, за мене е строго доказателство за пълното евровидиотяване на населението.
        Преди няколко години за кво приемахме евроактуалиризиран, очевидно налудничав закон за опаковките? За да сме евро-дрън-дрън. И веднага да се чудим как да го разкараме, защото също е евро-дрън-дрън? Или за да може някой сега да направи пари пък от друг вид ненужни буклуци, и да прецака любимеца на предишното правителство, който вече е купил линия за найлон?
        Морални изроди.
        Подписах се, прочее.

Коментар

Във всички магазини в квартала, откъдето пазарувам редовно, ме знаят, че не искам найлонова торбичка. Разбира се, обяснявам винаги защо. В началото се хилят ехидно, защото мислят, че е някаква икономия. После почва да им проблясва... Хората са масово неосведомени! Сякаш сме още в средновековието! Пълнят главите ни с всякаква безсмислена, маловажна и вредна информация, но истински важните неща умишлено се спестяват...
          От години събирам всичката отпадъчна хартия в къщи - свалям я до контейнера - има кой да я предаде. Правя това, което зависи лично от мен!
          От това има смисъл, петициите я ги чуе някой, я не!
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

Ха познайте мен като ме задължават да пакетирам всеки ден от 2 до 4000 закуски в найлонови торбички. В противен случай ме грозят глоби, актове и т.н. Сложи ги минимум 2000 по 300 дни= 600 000 найлонки годишно.

И аз подписах.
            Последно редактирано от Тихомир; 03-04-08, 16:42. Причина: допълнение

Коментар

Според мен пластмасите вече са НАЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ.Това лято очаквам гости от Франция ( Ян,французина , кара Лендровър Дискавъри)
              и реших да му подготвя един опознавателен маршрут около Варна...
              О Господи...Ужас! На Ян ще му трябват не гуми за кал , а за газене в найлонови торбички!!! Просто ме е срам!
              А ако разсъждаваме сериозно- в Зап.Европа няма такъв проблем,
              следователно ИМА решение!Явно ние не сме го намерили.
              Аз лично съм плащал на хора да чистят обществени терени(около
              мой търг. обект ),не еднократно.Винаги изхвърлям биклука разделно ит.н.
              Но нужно е някакво генерално решение- например АКЦИЗ върху полиетилена или нещо такова...

Коментар

Според мен манталитет му е майката.Имам хр.магазин и мога да ви кажа че по-малко от 1% от клиентите отказват найлоновите пликчета и чантички.Останалите ,ако има начин всеки артикул в отделна чантичка.И си мислят че са ме надхитрили ,ако ли пак не дам чантичка как ще си занесат продуктите до вкъщи???Казват си хората,повторно употребяват найлонките,слагат все по нещо
                SUBARU FORESTER 2002g AWD LSD-DIF. Човек може да живее без храна 1 месец,без вода 1 седмица,без въздух 1 минута,а без акъл цял живот...

Коментар

Магазинерките наоколо съм ги обучил и вече не ми дават торбичка.

Обеснявам: Първо се дава касовия бон да види клиента какво има да плаща.
                  После се дават мангизите.
                  После се връща рестото.
                  После се казва благодаря и довиждане.

Видяхте ли колко е просто няма нужда от торбичка.
                  От третия път сработва и няма повече разправии.

Коментар

Maлко е парадоксално и пресилено сами да искаме увеличение на акциза на нещо, което влиза в производството на толкова много промишлени продукти, не само на проклетите торбички. Иначе бирниците ще приемат идеята с охота!
                    Мазните баници, които яде българинът в какво друго да се опаковат? Ако спрем да ги ядем ще е по-добре и за нас, и за природата, но... Кръвта на вода не става, дет' се вика, а на холестерол в случая.
                    Не е ли ви гадно, когато продавачката ви завие буца сирене в хартия и в къщи трябва да я белите късче по късче размекната?
                    Само в полиетиленови съдове могат да се съхраняват редица органични разтворители и химикали, които пак са смърт за природата.
                    Не ми се ще да се отказвам необмислено от благата на цивилизацията. Да се утвърди начин за унищожаването на отпадъчният полиетилен и цената за това да се калкулира към цената на тези опаковки съм съгласен. Голяма напаст са!
                    Друг е въпросът как ще се научим да ги събираме отделно, да ги ползваме само когато и колкото има нужда и т.н. Манталитет, както спомена някой...

Коментар

Тази гадост трябва да се забрани веднъж за винаги .По тошово време как увиваха в амбалажна хартия всичко .Има как да се направи да не лепи по сиренето.Носиш си торбичка или мрежа пазарска и ти слагат в нея .С тези торбички така замърсихме България че не знам как ще я очистиме .Къде се гласува ?Против
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Maлко е парадоксално и пресилено сами да искаме увеличение на акциза на нещо, което влиза в производството на толкова много промишлени продукти, не само на проклетите торбички. Иначе бирниците ще приемат идеята с охота!
                        Мазните баници, които яде българинът в какво друго да се опаковат? Ако спрем да ги ядем ще е по-добре и за нас, и за природата, но... Кръвта на вода не става, дет' се вика, а на холестерол в случая.
                        Не е ли ви гадно, когато продавачката ви завие буца сирене в хартия и в къщи трябва да я белите късче по късче размекната?
                        Само в полиетиленови съдове могат да се съхраняват редица органични разтворители и химикали, които пак са смърт за природата.
                        Не ми се ще да се отказвам необмислено от благата на цивилизацията. Да се утвърди начин за унищожаването на отпадъчният полиетилен и цената за това да се калкулира към цената на тези опаковки съм съгласен. Голяма напаст са!
                        Друг е въпросът как ще се научим да ги събираме отделно, да ги ползваме само когато и колкото има нужда и т.н. Манталитет, както спомена някой...
                        Прав си, обаче наще хора увиват сиренето в амбалажна хартия, а не с промазана или каширана, с която едва ли ще имаш проблеми. Изобщо как карахме преди 20 г без гадните торби. Имаше си решение на всичко без да се ползва тоя боклук. Ако храната е суха- ти го увиват в обикновенна хартия, ако е кайма, сирене или нещо такова в специална хартия. Мисля че не е толкова трудно, сложно и скъпо. Относно дърветата - верно ще се увеличи консумацията им. Но за разлика от петрола - от който се произвеждат полимерите, дървета се сеят, растат, произвеждат кислород, и най вече ми миришат хубаво. Пък в един момент се резват... и така. Пък после пак се сеят .... и така до свършека на света. Пък и с тези електронни документи, книги вестници, може би консумацията на целулоза няма да е чак толкова голяма. Дървото е естествен продукт, подлежащ на отгледждане нот човека, докато за петрола просто няма форма за сравнение.
                        А какво да кажем за шишетата: няма прекрасен язовир в който да не плуват хиляди от тези боклуци - с години. А картината е просто гнусна. Манталитета ни няма да се смени лесно, затова трябва да се мисли практично от хората от които зависи да се спре тази полимерна напаст, и да се вземат мерки така че принудително за спре ползването на полимерни опаковки за щяло и не щяло.
                        Последно редактирано от D-MAX; 03-04-08, 19:32.
                        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Никой не е тръгнал да рита срещу нужния амбалаж. А срещу безсмисления.
                          Като набутат сиренето в тоя найлон, и получаваш ква да е каша, но не и сирене. Без това ще трябва да го правят поне донякъде. Същото с кашкавала и кво ли не. А хляб в найлон купувал ли си? Парче мокро запарено тесто. Ма иначе - безопастност на храните. Което се свежда само до налудни изисквания за опаковките. А че всичкият е с картофена болест - много важно.
                          Още един начин да ти пробутват пластмасови буклуци вместо ядене. А това дето преди 20 години го имахме за кучешка радост сега е еко, нам си кво, че вече и биохрана. Такава нова витрина пудрят сега до нас. Още не работи, ама ще ида да ги питам нямат ли нещо щанд за технохрана. Щото по ми движи на лайфстайла. И по дълбокото ми убеждение не може един член на нато и гражданин на ефросъюзо да нема свободен достъп до тия си потребности.
                          Както и да го въртиш брато - все тая. Прост безотговорен идиотизъм.

Коментар

По принцип манталитета е нещо за чиято промяна са нужни десетилетия.
                            За промяната на отношението към даден продукт(обществен процес,явление,производство и т.н.) е достатъчно да промените ЦЕНАТА му. Говоря за промяна НЕ на пазарно-икономически ,а на политически принцип(продиктуван от обществения интерес) ,която МОЖЕ да бъде в
                            разрез с икономическите интереси на някои производители .Акциз се слага на вредни,луксозни или замърсяващи продукти(цигари,кафе горива)
                            Един акциз пряко би намалил употребата на полиетилен.

Коментар

ДДС-то е начина за ограничаване на потреблението на някоя стока. То затова е и измислено.
                              Защо и как се употребява у нас не мога да обясня. Избягвам да мисля за това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X