Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Опастностите от петролопровода Бургас - Александрополис

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Опастностите от петролопровода Бургас - Александрополис

Темата произлиза от тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...d.php?p=322093

Отлив на туристи от само 5% от броя за 2007 ще причини загуби от туризъм, 3 пъти по-големи от общата печалба на България от нефтопровода. За това не е нужен разлив: само лошата реклама от присъствие на танкери ще е достатъчна .

Това са само 2 изречения от сайта, който съм дал горе ....
    Повечето Бургазлии си спомнят че до преди 10 години плажа на Бургас беше отвратителен . След всеки плаж трябваше да си мием краката с корсилин . И това беше само от 2 утайника от нефтозавода, които спряха да ползват преди около 15 години .
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 17-02-08, 21:32.
    Най-добрия реглаж на преден и заден мост

До: Референдума в Бургас

Не мисля че тук е мястото на въпроса за разните видове мръсотии. Нито за печалбите, и къде те отиват. Понеже ще възникнат още много неудобни въпроси, пък приказката беше за референдумът, не за същината на проблемите.

Коментар

Силно преувеличено. Аз съм в Бургас от 1993 г. /повече от 10 години/ и такава мръсотия, каквато е сега, не си спомням.Огромни части от плажа са превънати в бунища и тоалетни - при пързалката, към евиния, към Солниците. Те са мръсни и гадни не от нефта, а от хората. Винаги съм се чудела как така през лятото се препичат, изпълнени с доволство, в тази кочина. И децата ви играят там. Ровят между пластмасовите кофички от кисело мляко, бутилки, превръзки, презервативи и ...спирам, че ставам гадна на себе си.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        Не мисля че тук е мястото на въпроса за разните видове мръсотии. Нито за печалбите, и къде те отиват. Понеже ще възникнат още много неудобни въпроси, пък приказката беше за референдумът, не за същината на проблемите.
        Така е, прав си . Това са 2 отделни теми . Моля модераторите да отделят горното ми мнение в нова тема със заглавие "Опастностите от петролопровода Бургас - Александрополис" .

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
          Силно преувеличено. Аз съм в Бургас от 1993 г. /повече от 10 години/ и такава мръсотия, каквато е сега, не си спомням.Огромни части от плажа са превънати в бунища и тоалетни - при пързалката, към евиния, към Солниците. Те са мръсни и гадни не от нефта, а от хората. Винаги съм се чудела как така през лятото се препичат, изпълнени с доволство, в тази кочина. И децата ви играят там. Ровят между пластмасовите кофички от кисело мляко, бутилки, превръзки, презервативи и ...спирам, че ставам гадна на себе си.
          A мен гледката винаги ме е впечатлявала:фекална тръба,децата се плацикат в зловонното,,езерце''а майките им се радват,щото там водата е по-топла(офф топик).А варненския централен плаж...Без коментар...На всякъде лайна и доволни курортисти...А референдум за това няма...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Тогава да измъкнат и горните постове, имаше писано хубаво за буйовете и маневрите на танкерите. За себе си аз не съм изяснил въпросът достатъчно, така че виждам такава тема като полезна.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
              Пенке, явно не си от достатъчно време за да знаеш но питай Джорджо той ще ти каже . Имаше топчета мазут буквално по целия плаж и не само Бургаския .

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                A мен гледката винаги ме е впечатлявала:фекална тръба,децата се плацикат в зловонното,,езерце''а майките им се радват,щото там водата е по-топла(офф топик).А варненския централен плаж...Без коментар...На всякъде лайна и доволни курортисти...А референдум за това няма...
                Това не е фекална тръба ! Това е градската канализация за дъждовна вода и в най скоро време ще се махне от там .

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                  Пенке, явно не си от достатъчно време за да знаеш но питай Джорджо той ще ти каже . Имаше топчета мазут буквално по целия плаж и не само Бургаския .
                  Вярвам. А би ли обяснил, какво общо имат топчетата мазут с танкерите?

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                    Вярвам. А би ли обяснил, какво общо имат топчетата мазут с танкерите?
                    Как какво ? Танкерите ще замърсяват много повече от утайниците на нефтозавода . Технологията, по която мислят да го правят е такава че при всяко едно закачане и разкачане на шланга ще има "малки" разливи от по 50-60 литра минимум . Влез в сайта и гледай филмчето, то всичко си е казано там .

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Тогава да измъкнат и горните постове, имаше писано хубаво за буйовете и маневрите на танкерите. За себе си аз не съм изяснил въпросът достатъчно, така че виждам такава тема като полезна.
                      Изтегли си това филмче в което са описали всичко относно петролопровода.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/PACH/film.mpg
                      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                        Как какво ? Танкерите ще замърсяват много повече от утайниците на нефтозавода . Технологията, по която мислят да го правят е такава че при всяко едно закачане и разкачане на шланга ще има "малки" разливи от по 50-60 литра минимум . Влез в сайта и гледай филмчето, то всичко си е казано там .
                        Не съм убеден, че в отпадните води на "Нефтохим" има по-малко нефтопродукти.

Освен това, танкерите ще РАЗТОВАРВАТ, а няма да товарят. Т.е. ще баластират, а няма да изхвърлят мръсна вода от танковете (което пътьом казано, е най-голямата причина за появата на "мазутни топчета" в Бургаския залив).

При нормални условия, опасни са корабите които товарят в пристанището, а не тези които разтоварват.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                          Не съм убеден, че в отпадните води на "Нефтохим" има по-малко нефтопродукти.

Освен това, танкерите ще РАЗТОВАРВАТ, а няма да товарят. Т.е. ще баластират, а няма да изхвърлят мръсна вода от танковете (което пътьом казано, е най-голямата причина за появата на "мазутни топчета" в Бургаския залив).

При нормални условия, опасни са корабите които товарят в пристанището, а не тези които разтоварват.
                          Нали се сещаш че като се разтовари петрола от танкера следва промиване на танковете, и къде мислиш се изсипва цялата "помия"....повярвай ми, никой от тях няма да плаща на специален кораб който да им поеме мръсотията от танковете както е на запад.
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X