Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Да се посмеем на климатичните „изненади", в зависимост от сезона

Свий

X
- 

От: Да се посмеем на климатичните „изненади", в зависимост от сезона
Руснак звъни на приятеля си в Новосибирск:
– Как сте? Студено ли е при вас?
– Е, нали знаеш, студено е!
– Колко е в момента – минус 50°, минус 60° градуса?
– Ааа, няма такова нещо. Минус 15°, минус 20° най-много!
– По телевизията казаха, че било минус 60°!
– Ааа, ти за навън ли питаш?Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
„Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
LZ1EMS
Коментар
 - 

- 

За Якутия не знам, но съм работил в Новосибирск през зимата. Да е студено - не е чак толкова, минус 50 е като тука минус 20, защото там е по- сухо.
В сградите - апартаменти и служебни, винаги е поне 28 градуса жега, парното на макс, и се работи по риза. А нощно време и само по гащи в жега.
Интересното беше първото зимно пристигане, началото на Януари.
С една Латвия ме посрещат на летището и газ към хотела. Ама под 80 км/час не пада. А навсякъде лед... Гледам, пред нас завива кола и си мисля - край, размазахме се! Нашия бие спирачки и културно пропуска другия, все едно май месец на Подуене. Като ме видя опулен, се смее - Шипьi !!! Тоест гумите с шипове.
Другия майтап, покрай пътя, навсякъде малки лампи, по метър, като градинските, и светло! Казвам му - много красиви лампи имате! Той пак се хили - това са стълбовете с лампите, през август са по 12 метра !!!Show must go on!
LZ1VES
Коментар
 - 

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнениеДругия майтап, покрай пътя, навсякъде малки лампи, по метър, като градинските, и светло! Казвам му - много красиви лампи имате! Той пак се хили - това са стълбовете с лампите, през август са по 12 метра !!!

Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
LZ1EMS
Коментар
 - 

За Якутск ме впечатлиха не толкова температурите, колкото състоянието на пътното платно, тротоарите и обществения транспорт. Виждате какви са им автобусите, как карат и колко начесто са.
Якутск е все пак (на ауспуха на географията), не е Монреал или Осло. А аз гледам какво става в нашата европейска столица в която зимата не е по-различна откакто бях дете преди около 50 години.Suzuki Jimny, 1.3, 2009
Коментар
 - 

Загледах се по колите там, не видях нито едно BMW, например...Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
LZ1EMS
Коментар
 - 

Май просто не шофьорствахме "по него време" и не сме се вълнували от проблемите с почистването на улици и шосета. Аз помня едни пъртини по тротоарите, наоколо сняг до кръста (на дете-ученик в основното училище) и чат-пат в "Ленински съботник" да се надигнат "съкооператорите" да изринат снега около блока. Същото правехме и около училище и в училищния двор вместо първи час. Малкото коли из кварталите се движеха с вериги (то и "зимни гуми" нямаше). Нямаше го общинският рекет с глобите за непочистен сняг пред търговски обекти, сега гледам на практика тротоарите в центъра са изблизани "до плочник". Изсипваха по кьошетата купчини сгурия - една червеникава такава, сигурно от пещите на "Кремиковци" и ръсеха из цяла София с нея, после цяла пролет я духаха ветровете и разкалваха дъждовете. Сега се истеризира медийно снеговалежът.Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнениеА аз гледам какво става в нашата европейска столица в която зимата не е по-различна откакто бях дете преди около 50 години.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар
 - 

Веско, предполагам, че са били от обикновените улични лампи на 2,5 метра колец и са през около 10 -15 метра. Те приличат на градински. Онези на 12 метра колец, са като нашите на същия - огромни осветителни тела и са през около 50 метра.
А аз имам един любим цитат от Джек Лондон. Мисля, че беше в "Сияйна Зора" - "Последните три дни рязко се затопли. Стана -35С." Имаше и пояснение за читателите от Калифорния, че след -55, -35 си е доста затопляне.
Коментар
 - 

Ти недей. Живеехме на Ситняково, тесните павирани улички зад Военната академия. На татко Москвичът-403 си паркираше на улицата плътно до тротоара и никога не се е налагало да се изгребва около него за да тръгне. Тогава по Иван-Асен II вървяха трамваи и никога не е било проблем да се добереш до спирката, както гледам сега тук автобусните спирки из Овча купел.Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеМай просто не шофьорствахме "по него време" и не сме се вълнували от проблемите с почистването на улици и шосета. Аз помня едни пъртини по тротоарите, наоколо сняг до кръста (на дете-ученик в основното училище) и чат-пат в "Ленински съботник" да се надигнат "съкооператорите" да изринат снега около блока. .....Suzuki Jimny, 1.3, 2009
Коментар
 - 

E, ЦентАро си е ЦентАр. Па и траНваЙте си имаха едни такива зелени с гребло отпред, дето минаваха, разчистваха релсите, а после докарваха цигани, понякога и затворници да изгребат насметеното от греблото с лопати и да го натоварят на камиони. Прочее, гледам сегашните ПерниСофийски булеварди са изчистени до асВалт и сняг на купчини по краЙщата им няма. Сигурно някакъв подобен технологиЙ са приложили?Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнениеТи недей. Живеехме на Ситняково, тесните павирани улички зад Военната академия. На татко Москвичът-403 си паркираше на улицата плътно до тротоара и никога не се е налагало да се изгребва около него за да тръгне. Тогава по Иван-Асен II вървяха трамваи и никога не е било проблем да се добереш до спирката, както гледам сега тук автобусните спирки из Овча купел.В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар