От: Как да отсека (окастря) орех?
Що се отнася до мен, аз нищичко не разбрах. Зетьове- кметове, жени- пари- арести... Току що, написа роман в три части. Можеш да си сигурен, че съм в пълно неведение за какво ми говориш
. Освен това, за да си свърша работата във вашия офис, нема как да стане заобикаляйки го. Ти в моя, мисля- също.
Тия дни ще щракна снимки на обстановката, тогава ще я мисля.
Що се отнася до мен, аз нищичко не разбрах. Зетьове- кметове, жени- пари- арести... Току що, написа роман в три части. Можеш да си сигурен, че съм в пълно неведение за какво ми говориш
Тия дни ще щракна снимки на обстановката, тогава ще я мисля.
в подкрепа на казаното от мен.
Аз съм от тези. Процеса съм го наблюдавал, не и работил пряко в него, няколко години. Трупите и пъновете с корените се киснат в басейн и се бичат мокри, за да не се спукат. Колко време - не съм засичал. Дъските също се мокрят преди рязане. Нарязаните заготовки се пропарват в парилня, от която тече черна смрад с миризма на йод. Колко време, на каква температура и налягане на парата (щото парилните имат термометър и манометър) - не съм питал. После се сушат, но не в сушилня, а на проветриво сенчесто място много време - месеци, колко точно - не съм броил. После при Берета и Бенели машина като 3D-принтер ги прави на приклади, шлифова, дълбае шлици и дупки за захващане към металните части на пушката, дупка за "ЗИП", лакиране, евентуално майстор-резбар прави ръчно някакви дърворезби, инкрустации и т.н. Такъв приклад качва цената на ловната пушка (ясно е, че на войник никой няма да му даде такова нещо в ръцете) с 3 до 15 хиляди евро ! Купуват се от богати ловци и от колекционери. Цялата галимация е да се свали вътрешното напрежение на жилите в дървесината, за да не се пука при обработка.
Коментар