Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Улични котки - нужда от съвет относно предпазване от пакости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Улични котки - нужда от съвет относно предпазване от пакости

Обилно поръсен лют червен пипер навсякъде из градинката и те, котките няма и да припарват повече до имота. Въпроса е само какво после ще расте в градината?

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
      Обилно поръсен лют червен пипер навсякъде из градинката и те, котките няма и да припарват повече до имота. Въпроса е само какво после ще расте в градината?
      Лют пипер разбира се, само няма да е млян.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        Сибирски, и това експериментирах на колата (съседите ме гледаха учудено как 'соля' с черен и лют червен пипер колата )...
        Но ефекта бе доста по-слаб отколкото от спрея... Може би пипера по-лесно се отмиваше/издухваше...
        Но пък от друга страна може и да има ефект при двор...
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз поне така отучих домашната ми котка от някои нейните вредни навици. Килимчето на врата вече дори не се помирисва...

Коментар

Мой приятел с това изгони гризачите ( поне така каза ) пише , че е и за котки и кучета

http://www.praktiker-online.bg/produ...-pr-220-6.html моля да не го считате за реклама.Приятел ветеринар ми каза,че имало и някакъв спрей за отблъскване на котки преди 2-3 години но скоро не го е виждал и не се сеща за името.

http://www.bezvrediteli.com/%D0%9F%D...%BA%D0%B8.html тук има за накакъв препарат ако върши някаква работа.
            Последно редактирано от ilko_o; 13-05-14, 18:30.
            Ford Bronco II 2.9 V6
            Уаз 469Б
            Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
            0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              Колега аз НЕ мразя котките, и съм бивш Ветеринарен Техник, обичам животните мразя лайната и миризмата на месоядни животни и неудобството да си ходя из малката градинка и да стъпвам по лайна които омазват тревата и правят градинката ми да изглежда и мирише като селско бунище или екарисаж.

Освен това имам малко дете и 2 морски свинчета които ТРЯБВА да позлват градинката, нямам идея какви гадости носят тия котки и понеже съм бил ветеринар знам КАКВО МОГАТ ДА ПРИЧИНЯТ разните месоядни с фекалиите си, това НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ, никак дори!

Не ми се спори за хуманност и кой обича животните или не, трябват ми инженерни и практични съвети не 4 лапи и други такива мрънкачи ако обичате!
              Прости ми колега! Нямах си никаква идея за познанията ти относно физиологията и фекалопроизводството на месоядните животни!
              Ма щото малко особено питаш.... то все ще се намери някой "мрънкач" да ти отговори! Това от собствен опит! Аз така в един друг форум се опитах да помързелувам и да превърна аудиторията в чичко Гугъл и малеееее....... мрънкач до мрънкача!
              А и като прочетох идеите ти от първия пост си реших, че би било добре да споделя собствен опит за да те предпазя от капани и бодлички по оградата!
              Всичко бе с добро намерение!
              Обещавам повече да не правя така!
              Поздрави!
              GPS системи https://www.easytracking.bg/
              Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Жоро, вариант с твой котарак - голям, домашен или дворен, който си препикава територията - собствената, или вашата обща - двора, сиреч, и си я пази - такъв вариант приемлив ли е?

Коментар

Моля идеи и насоки за датчици клапани за 1-2 атм налягане с електронно управление и идеи как да се включи това в системата със студената вода?...
                  Виж в GB-то кой какви системи за градинска автоматика предлага. В ВG-то бих заложил на "Гардена", но на острова незнам.
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Имах същия проблем,дори по-тежък с котките-сутрин, като станех да си пия кафето на двора се оказваше,че някаква котка се е въргаляла цяла нощ на меките чучки на градинския ми стол-супер гадно и мръсно.Жена ми загина да пере и нямаше спасение от гадовете.Понеже не бих убил животно,пробвах да ги откажа с едно лепило за мишки,което намазвах на голям вестник и по средата му слагах парче салам.Е стана няколко пъти шоу за махалата-с бягаща котка облепена с вестници,но това не вразуми гадовете,явно бяха няколко.След това попаднах в нета на едно устройство,което излъчва ултразвук на две или 5 минути,а може и при движение.Бях силно скептичен,като го поръчах,но се оказа че действа и още на първата нощ нямахме посетители по градинските столове.Моето е около 100тина лева и има радиус на действие 15 метра,но имаше и едно около 200те и му дават 200 метра защитена зона.Утре ще му щракна една снимка по светло,има и със слънчево захранване.
                    Последно редактирано от genadi.tsvetkov; 13-05-14, 21:11.
                    Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                    Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                    Враца

Коментар

Пит бул,гони както котки,така и мишки
                      Също мъжките кучета ще изчезват,проверено,работи на 100%,от котката само мишките са по нахални,ама и те понамаляха
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Също мъжките кучета ще изчезват,проверено,работи на 100%,от котката само мишките са по нахални,ама и те понамаляха
                        И съблезъб тигър също.

Сещаш ли се какво приключение е да се сдобиеш с куче от рода на питбул в Великобритания и това за да гони котки?
                        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Благодаря много, поръчах вече 3 ултразвукови гоначки с датчик за движение, зарядно и зареждащи се батерии, утре ще монтирам и до ден два ще кажа резултати, дано помогне ако ли не мятям се на черешата и ще направя система за поливане с датчик за движение и струя вода 200 атмосфери, като ги барне да ги постригва направо ))
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Благодаря много, поръчах вече 3 ултразвукови гоначки с датчик за движение, зарядно и зареждащи се батерии, утре ще монтирам и до ден два ще кажа резултати, дано помогне ако ли не мятям се на черешата и ще направя система за поливане с датчик за движение и струя вода 200 атмосфери, като ги барне да ги постригва направо ))
                            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Ако си поливаш редовно тревата така че да е мокро, котките няма да стъпят на нея! Отделно ако има в някой ъгъл купчина пясък, котките винаги ще го предпочетат пред зелената трева, за пикане и сране!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                От няколко дни в Англия наказанието за нападнат човек от твое куче е 14 години затвор максимална присъда - http://www.bbc.co.uk/news/uk-27378427

Много деца и възрастни хора загинаха последните месеци от домашни кучета и решиха да вземат мерки, защото предимно тъпи боклуци отглеждат разни те там опасни породи и сакатлъци стават предимно в гетата и сред близки на собствениците!

Ще кажа нещо, което надали ще се осъзнае от повечето хора в България но тук в Англия кучетата НЕ гонят котки и НЕ са агресивни по принцип, масово са напълно апатични към всичко живо, не им пука за тичащи, колоездачи и деца, възпитание и обучение а и селекция има масово, повсеместно и контрола е жесток, хиляди кучета се унищожават всяка година и при най-дребни негативни симптоми за агресия и т.н. тоест куче да ми пази двора НЕ съществува в градските реалности тук, а и аз все пак съм в град с оградка 50 см висока.

В моя случай, съседа е болен, самотен и котките са му утеха и реших да смекча тона, знам как е, просто ще опитам да се справя по културен, интелигентен и недеструктивен начин, като разбира се ще се опитам да не си разваля много ландшафта с коткогонещи уреди и т.н.
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X