Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разделно събиране на боклук - Да или Не?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разделно събиране на боклук - Да или Не?

И покрай къщи беше нещо такова. Ама на един проклет комшия май му дойде да е женен отдавна, и взе да се прави често че сменя накладки, тампони, нам си кви други бири също да сменя. Вместо при жена си заседна на двора, и вече няма фасове и на отсрещния тротуар. Не някой да фърля, или там да паркира накриво.
    Общественото мнение значи помага един вид. Кой не вдене веднага - още две мнения в тъмния вход, и до сутринта гледаш си купил и нова метла за двора.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      И покрай къщи беше нещо такова. Ама на един проклет комшия май му дойде да е женен отдавна, и взе да се прави често че сменя накладки, тампони, нам си кви други бири също да сменя. Вместо при жена си заседна на двора, и вече няма фасове и на отсрещния тротуар. Не някой да фърля, или там да паркира накриво.
      Общественото мнение значи помага един вид. Кой не вдене веднага - още две мнения в тъмния вход, и до сутринта гледаш си купил и нова метла за двора.
      Край, не издържам и ставам да търся комшийка която да натири мъжа си отзаде...(зад блока) .
      Абе не е това май решението.
      Иначе идеята е прекрасна (за разделното събиране де) , ама нещо ни пречи народопсихологията.

Коментар

Честно да ви кажа има си цяла наука за това и аз на скоро за малко я изучавах. Там много точно са изчислени нещата. Най-скъпото в рециклирането на болкука е резделянето и освен това още не е измислена рентабилна технология за разделяне на болкука. Единствения начин да рециклираме боклука е сами да си го разделяме. Проблема в БГ е че нямаме завод който да продължи процеса. Твърдо съм за, когато ми докажат че боклука не отива на едно и също място!
        Последно редактирано от Jimi; 04-10-07, 22:47.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
          Твърдо съм за, когато ми докажат че боклука не отива на едно и също място!
          И на мен ми се върти същото. Някой знае ли за такъв завод или поне такова депо в България.

Коментар

Ми аз с кво почнах? Има. Разпределен. Кучета - котки - плъхове - клошари. Природа ЕООД. И бездомните живи същества като част от нея.
            Всички останали само пречат и крадат пари.

Коментар

Стефане, то природата си е природа , ама с тия наилони с период на разграждане n на брой години ...

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                И на мен ми се върти същото. Някой знае ли за такъв завод или поне такова депо в България.
                Не, не и не. И аз съм чувал, че се събират при сметоизвозването. Това не трябва да касае начина, по който изхвърляме. Защото културата и навика за това ще се изградят бавно, много по-бавно от завода.

Моля, изхвърляйте си ги разделно. Така ще придобиете навика и ще дадете пример на децата и съседите си. И ще започне да ви прави впечатление, когато друг не го прави. Това е и целта в едно далечно бъдеще.

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  Не, не и не. И аз съм чувал, че се събират при сметоизвозването. Това не трябва да касае начина, по който изхвърляме. Защото културата и навика за това ще се изградят бавно, много по-бавно от завода.

Моля, изхвърляйте си ги разделно. Така ще придобиете навика и ще дадете пример на децата и съседите си. И ще започне да ви прави впечатление, когато друг не го прави. Това е и целта в едно далечно бъдеще.
                  И аз съм много за, ама не е ли малко кофти да те правят на будала. Иначе ако е с учебна цел за самовъзпитание или за възпитание на децата сам за.

Коментар

Номера е да не се замисляш, а да хвърляш което където трябва. Защо ти е да знаеш после кое къде отива? Приемаш, че и следвашият във веригата знае какво прави и толкоз! А така ще се заразят с този песимизъм и децата и хайде - още едно поколение изоставане... от страната на Милка, щом стана дума за нея

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Номера е да не се замисляш, а да хвърляш което където трябва. Защо ти е да знаеш после кое къде отива? Приемаш, че и следвашият във веригата знае какво прави и толкоз! А така ще се заразят с този песимизъм и децата и хайде - още едно поколение изоставане... от страната на Милка, щом стана дума за нея
                      Освен това утре когато започнат наистина да го събират/съхраняват разделно или да го преработват може и да не разбереш. А дори и да разбереш пак ще ти трябва време (и на съседите също), за да ти стане навик у дома, сред природата и на работа.

Ако погледнем от друга страна, сега ще помагаш и за чистотата около кофите, защото бай мангал знае къде какво да търси

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Честно да ти кажа обичам да намирам смисъл е действията си..... Гласувах ЗА, но хич не обичам аз да направя от нищо нещо, а после понеже някой защото е свил парите да има от нещо в нищо. Образованите хора не се стимулират така, а за необразваните не помага - там тояга!
                        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                        Drag Grand Canyon Daily
                        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                        LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                          Освен това утре когато започнат наистина да го събират/съхраняват разделно или да го преработват може и да не разбереш. А дори и да разбереш пак ще ти трябва време (и на съседите също), за да ти стане навик у дома, сред природата и на работа.

Ако погледнем от друга страна, сега ще помагаш и за чистотата около кофите, защото бай мангал знае къде какво да търси
                          Аз съм 10 пъти за. Просто при мен няма различни контейнери а само метален .

Коментар

А-а-а, колега Джамбазов, немой с лошо! Ти кво бе, против Директивите на Евросъюза ли си? Ти кво бе, искаш да рушиш задружното Евросемейство? Ти скачаш на ЕвроЦенностите? Бе ти ... Бе аз ... Бе ...
                            Има си закон за задръстващите целия свят найлони. Казва се Закон за опаковките, и ако не го приемем - няма да ни приемат в Евросъюза! Няма да произвеждаме буклук - няма да ни приемат.
                            (ридае, трепери на пода в истерия, гълта сълзи) Добре че не слушахме такива като тебе, гиди Европротивнико, та сега разгеле сме Вътре!
                            Или ти не обичаш летящите в лъчите на изгрева разноцветни евронайлони? Говори ти, говори. Утре ще кажеш че си и против нелоялната конкуренция.
                            Я по-добре навий някоя комшийка да пусне мъжа си, па ние да седим да си пи..., да си говорим. Па ако някоя няма мъж - па сме тука, кво толко.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              А-а-а, колега Джамбазов, немой с лошо! Ти кво бе, против Директивите на Евросъюза ли си? Ти кво бе, искаш да рушиш задружното Евросемейство? Ти скачаш на ЕвроЦенностите? Бе ти ... Бе аз ... Бе ...
                              Има си закон за задръстващите целия свят найлони. Казва се Закон за опаковките, и ако не го приемем - няма да ни приемат в Евросъюза! Няма да произвеждаме буклук - няма да ни приемат.
                              (ридае, трепери на пода в истерия, гълта сълзи) Добре че не слушахме такива като тебе, гиди Европротивнико, та сега разгеле сме Вътре!
                              Или ти не обичаш летящите в лъчите на изгрева разноцветни евронайлони? Говори ти, говори. Утре ще кажеш че си и против нелоялната конкуренция.
                              Я по-добре навий някоя комшийка да пусне мъжа си, па ние да седим да си пи..., да си говорим. Па ако някоя няма мъж - па сме тука, кво толко.
                              Стефане сещам се за една от по-горните етажи, ама мъжа и все завистливо ми гледа динозавъра, знам ли може и да чете форума, няма да я споменавам че още не съм се нарадвал на новите 33ки Да не се събудя и да са изненадващо спаднали...

Коментар

Пред нас няма кофи за различните видове отпадък /става въпрос за един доста централен квартал на София/, освен, че няма различни кофи, няма и никакво място, дори за съществуващите общи контейнери има спорове точно пред коя сграда да стоят, защото с паркирането е ужас. Въпреки това, отпадъците се разделят достатъчно ефективно, има си хора и за хартията, и за пластмасите, и за дървото, и най-вече за металите. Само един пясък седи вече три месеца, пък един комшия взе само две колички, то влаченето не си заслужаваше бирата. Между другото, този пясък, на тротоара го заряза един депутат и не просто депутат, ми зам. пред. на парламента!
                                А тази работа с разделното събиране, здраво намирисва на усвояване на едни пари. Ако си спомняте, 2004 с/у 2005г/г се въведе такса върху всички опаковки, която такса търговците тутакси начислиха върху крайната цена на стоките, т. е. на потребителите. А 2005 с/у 2006г/г се въведе такса за рециклирането на вредните продукти, като кинескопи; флакони от спрейове и тям подобни. Тази такса търговците, също тутакси начислиха, също на потребителите. От тези такси се формира фонд, от който държавата след търг субсидира рециклирането на въпросните вторични продукти. Субсидията се усвоява от едно сдружение Екобулпак-мак-трак/крак-маг, което срещу нея постави чат-пат въпросните шарени кофи. Които кофи се товарят на едноцветни камиони и пътуват еднопосочно. Вярно, хубавото е, че чрез разните кофи, може да се каже у народонаселението се възпитават добродетелни навици, лошото ще е, ако на господата им дойде на ум да ни начислят и една такса "възпитание"
                                Та такива ми ти работи, ами да са живи и здрави клошарите!
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X