Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оси като хиени

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оси кото хиени

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
    А някой знае ли метод за изтребване на тези гадини, различен от пръскане с нафта? Че остават едни петна от тая нафта и не ми се ще да направя стената на лекета..
    Спрей за оси и други на една марка с R

С такъв унищожих гнездо, дето после едвам се побра в 25-килограмова кофа от латекс. Прави се късно вечер, когато са се прибрали задължително с фенер за да виждаш какво се случва. Сутринта нариваш остатъците в огъня.

Коментар

Еее, Десо, каква нафта, бе, човек..
      в 21 век сме
      В понеделник ще ти пратя снимка на нещото, дето кара тия животни да бягат като дявол от тамян - спрейче - ултра ефикасно. Бяха се завъдили на терасата ми, и си строяха едни глинени петънца, дето явно мътят..
      И шкафа с домашните инструменти бяха обсебили..

Псст, псст, псстт - излетяха като рокери на жълт светофар.
      я пак
      пссссстттт
      и дотам беше.

качих флакона на вилата, че и там имаше кой да напръскам...
      напръсках ги
      няма ги

Много ефикасно нещо, на някоя от известните фирми беше.
      Ако не те изядат до понеделник, ще знаеш какво е.
      Ако те изядат - няма да има смисъл..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        ...едни глинени петънца, дето явно мътят..
        Тези, които правят тези кални къщури не са от тези жълто-черните оси, те са чисто черни оси.. Знам ги и тях, бяха си направили къща в ъгъла на едната тон-колона на ресторанта .. Такова животно съм виждал много пъти, дори е било близо до мен и съм ръкомахал да го гоня, но никога не ме е хапало.. Онези другите си правят кошер, досущ като на пчелата.. Утре ще ги нацъкам с фотото..
        Но най-вероятно, спрея, за който ми говориш ще пъди и едните, и другите..

Коментар

Тия, моите, бяха жълто-черни, с много дълги крака, дето им висят под тялото.
          Бяха, де.
          Препарата май беше нещо на джонсън и джонсън, в една златиста бутилка. Не съм сигурен.
          Снимка на спрея - в понеделник.

Коментар

Ей то твоето животно, но това тук на снимката е бебенце.. Vespa Sceliphron

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN9938.jpg
Прегледи:1
Размер:108.8 КБ
ID:5507016

Коментар

Толкова отблизо не съм ги гледал, мамка им и бебенца..Ама такава им е семката.

Спрея фърга на повече от половин метър, и се чувствам като есесовец с огнепръскачка.
              Празно няма.

Коментар

Найстина тази година е някакъв бум на тези отвратителни насекоми никога до сега не съм изпръсквал такова количество спрейове като тази година до тук 4 пъти ме хапят работя на такова място че осите вече са ми всекидневие,поглеждаш кутията с апаратура и почти винаги видиш ли че се навърта гадта значи им гнездо.В работата ни копуват някакъв спрей килтокс или нещо такова като напръскам обилно за секунди се ринат трупове и съм забелязал че заради миризма или още нещо не се заселват отново там.
                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                тел.088четири 9едно9 4нула4
                -------------------------------------------------------

Коментар

Сега им е сезонът на осите да се излюпват. В къщи поне 20 гнезда съм унищожил под керемиди на оградата. Ползвам и Децис,като "напалм в джунглата" но вчера бях спрял с джипката в един град пред банката и докато чаках да я отворят си пия кафето, вратата ми отворена и гледам между нея и колонката -осарник с една оса от горе , е де знае че не ми пука за боята .
                  В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                  В. Иванов

Коментар

Миналата година по това време си вадех луканките нощем да ги вее вятъра,та ги бяха нападнали и интересно че бяха хапали само сланинките без червеното месо !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

На мен пък ми изядоха листата на тиквичките. Имало и вегетарианки.
                      Впрочем, имаше!
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Обаче има едни земни оси дето се излюпват в едни гнезда направени от кал, е те са наистина опасни. Два пъти в два поредни дни тази седмица ме ухапаха след първата изпита мастика. Атакуват миризмата на анасона като акула прясна кръв във водата.
                        В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                        В. Иванов

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Байкушев Преглед на мнение
                          Обаче има едни земни оси дето се излюпват в едни гнезда направени от кал, е те са наистина опасни. Два пъти в два поредни дни тази седмица ме ухапаха след първата изпита мастика. Атакуват миризмата на анасона като акула прясна кръв във водата.
                          Погледни в първа страница на темата..

Ей ги гадовете.. Това са обикновените оси.. Голям е кошера и продължават да работят над разширяването му..

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0397.jpg
Прегледи:1
Размер:111.8 КБ
ID:5507185

Коментар

Снощи 'излекувах' поредното гнездо.Жената вика,абе иди виж по кладенеца,има някакви малки голи охлюви,гледам аз,паднали от питата малки осички,без крила. Направили си гнездото под централната греда на покрива на герана,Разтворих 1 капачка 'Карате',която по принцип е за 12 литра в 2 литра вода,за 1-2 минути нямаше жива гад,след пръскането. Поне 20-на гнезда съм открил таз година.
                            TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                            Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                            Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                            Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение

Ей ги гадовете..
                              Е що ги траеш още?

Отивай в първия магазин и вземай първия спрей - може българско торнадо, може полски, може и райт. Вечерта угасяш лампата и ги разстрелваш от упор - половин метър и по-малко даже. Струята ще ги държи далеч от ръцете ти, но не е лошо да си с дълъг ръкав и ръкавица. Ще изкапят като круши, само фенерче си носи да виждаш докато пръскаш.

Коментар

А на мен са ми се завъдили в дупките на дограмата. Аз, понеже съм лежерен, от месец отлагам работата с тях, ама нещо сезонът им напредна и явно PVC профилът им отесня, защото тръгнаха да гледат и из стаите за места. Само да се организирам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X