Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранилки за диви животни

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хранилки за диви животни

Преди време като карах покрай яз.Студена за пръв път видях хранилка за диви животни.
    Май се казват сеновал-хранилка.
    И се зачудих защо толкова рядко се срещат.

Каквото прочетох май е задължение на ловните дружинки да ги поддържат и горския разбира се.
    Но защо не и ние Оффроудърите било то на 4 или 2 гуми.

В района на моята вила (с.Рударци) мисля да по обиколя да
    наслагам някакви като за начало и зимата да ги захранвам

Много ще съм благодарен на всякакви мнения и предложения,
    както и на всякаква допълнителна информация

До: Хранилки за диви животни

Венци, хранилки се правят и поддържат, поне в наща ловна дружинка е така.
    Не съм сигурен, че хранилка можеш да поставиш където си поискаш. От местната ловна дружинка си познават добре района и знаят от къде минават животните, къде им е по-спокойно и се чувстват по-сигурни именно там е мястото на подобно съоръжение.
    Не е толкова голям проблема да се направи и сложи, по интересен е въпроса кой ще я поддържа, зарежда и почиства, специално при нас на такива мероприятия се явяват по малко от 20% от иначе първите на излети за едър дивеч ловци. Иначе приветствам идеята ти, но трябва да я обсъдиш с някой от ловната дружинка там, или по-добре щом искаш да помогнеш включи се когато има подобно мероприятие. Ако не ги познаваш и няма към кой да се обърнеш, аз ще те поканя на някое от нашите мероприятия
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
      Преди време като карах покрай яз.Студена за пръв път видях хранилка за диви животни.
      Срещат се толкова рядко-защото няма кой да ги сложи/а и няма за какво да ги слагат/То от толкова много ловци не останаха животниСРАМОТА

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
        Срещат се толкова рядко-защото няма кой да ги сложи/а и няма за какво да ги слагат/То от толкова много ловци не останаха животниСРАМОТА
        Животни има колко искаш, ловците не са много-много са бракониерите иначе всичко друго си е ОК.
        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
          Животни има колко искаш, ловците не са много-много са бракониерите иначе всичко друго си е ОК.
          Дали не са многоВсеки грабнал пушка и станал ловецДори някой по пътя не могат да ходят и пушката е по голяма от тях-но важен е имиджът.Какво значи бракониерите са многоНима има ловец който ще каже че не е бракониерствал поне един път

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
            Нима има ловец който ще каже че не е бракониерствал поне един път

АЗ за 7 години никога
            LZ1PER

Коментар

А бой де !!!
              Неща тука ловци и бракониери !!!

Мерси Пепи за инфото.

По ме интересува какви храни се оставят, какво представляват тези солници?
              Как и с какво се изхранват различните видове?

Коментар

Венци във всяка дружинка се правят нови хранилки всяка година и се потягат старите.Обикновенно са сковани в-образни ясли,за предпочитане е отгоре да са с навес.Лятото се сече с брадвата щума,докато е зелена и се поставя на тях да изсъхне,тогава ,листата неопадат и зимата в снега,животните да има какво да ядат.По принцип може и сено да се коси,по нашия край му казваме фии,това е една много полезна дейност,особенно за студени зими.А за солта,тя е необходима на всички преживни животни,подпомага им храносмилането и баланса в търбуха.В същност може и по прост вариант на тези хранилки ако ти е на сърце сам да направиш.Отсичат се два клона,които да са,като куки,и се заковават на 1м.височина на някоя по голямо дърво,после се нарежда шума до горе и се превързва със сазал,всичко това става с подръчни средства,една брадва,10-на пирона,сазал и мерак.
                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

По ме интересува какви храни се оставят, какво представляват тези солници?
                  Как и с какво се изхранват различните видове?
                  Стефан ти е отговорил но и аз да кажа нещо. В хранилките можеш да сложиш всякакви тревни фуражи - сено , люцерна , фий , отделно можеш да сложиш зърно , например царевица , третикали , овес , ечемик или жито. Солта , слагаш на две - три места около хранилката буци каменна сол и животните си я ближат оттам. Хубаво е там където ще слагаш хранилката да е тихо , скатано място иначе никое животно няма да дойде на нея. При добро желание можеш да се справиш и без намесата на ловци.

Коментар

Похвално слово за Венци!!!!
                    Но приятелю при всички положениия се консултирай с някой местен ловец, най-добре председателя, или секретаря, за да не те обявят за бракониер. И имай едно на ум ,че местата за хранене, солене, каляне и водопой са и местата за най-лесно бракониерстване. Та внимавай къде, как и в мелницата на кого наливаш вода!!!???
                    Или по-добре не прави хранилки, виж къде са дивечовите пътеки и разхвърляй царевица около тях, без да се вижда, както и буци сол и не казвай на НИКОГО!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение

Каквото прочетох май е задължение на ловните дружинки да ги поддържат и горския разбира се.
                      Но защо не и ние Оффроудърите било то на 4 или 2 гуми.

В района на моята вила (с.Рударци) мисля да по обиколя да
                      наслагам някакви като за начало и зимата да ги захранвам

Много ще съм благодарен на всякакви мнения и предложения,
                      както и на всякаква допълнителна информация
                      Дивите животни затова са диви. Намират си храна вода и подслон при всякакви условия.Когато им поставиш хранилки и ги захранваш,те си изграждат навици и вече не са съвсем диви.Това е предпоставка да привлечеш животните и бракониерите на едно място.
                      ------------------------------------
                      тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Благодаря за съветите.

НО, единственият с който мисля да се съобразя е Горският.
                        Определено няма да ми е приятно аз да се грижа за животните,
                        а някакви "пернишки спиртомери" да дойдат и наготово да изтребят всичко.

GAD
                        Или по-добре не прави хранилки, виж къде са дивечовите пътеки и разхвърляй царевица около тях, без да се вижда, както и буци сол и не казвай на НИКОГО!!!
                        CJ_7
                        Дивите животни затова са диви. Намират си храна вода и подслон при всякакви условия.Когато им поставиш хранилки и ги захранваш,те си изграждат навици и вече не са съвсем диви.Това е предпоставка да привлечеш животните и бракониерите на едно място.
                        Май това ще да е по-правилният начин.

А да се помага само на животни които не са интересни
                        за ловците пак не става,
                        ще се наруши еко системата.

Интересен казус : Да помогнеш и да си навлечеш неприятности
                        или
                        да кажеш "майната му, ще гледам животните по Animal Planet".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X