Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Банско vs Цеко Минев

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Банско vs Цеко Минев

    До г-н Икономов
    До г-н - Цеко Минев

    Безспорно е, че дължим много на фирма ”Юлен”,”Балкан Холидейс” и г-н Минев за смелостта и визията, които показаха, инвестирайки в Банско. Нямаше да е същото Банско, ако не бяха милионите евро инвестирани в нашия град. Мисля, че е важно никога да не забравяме важността на тяхната инвестиция.
    Бихме искали обаче да обърнем внимание на важността на малкия местен бизнес в Банско. Банско, като курорт, има нужда от разнообразие за да остане жив и интересен курорт. Уникалната култура, атмосфера и стил на Банско са толкова важни, колкото лифтовата инфраструктура. Защото инвестицията е направена точно за това ,че Банско (не Добринище , Пампорово , Боровец ) и планината са едно уникално съчетание на дух и природа,което се среща само в Банско на много малко други места в света .
    Напълно разбираме, че “Юлен” трябва да защитава инвестициите си, но усилията да се премахне малкия местен бизнес от туристическия пазар са притеснителни. Затварянето на всички местни ресторанти в планината изглежда са началото на тенденция, която води към монопол. Тази година натискът върху ски гардероби и училища е невероятно голям. Ски карти за инструктори от 5000лв. са непосилни за местните ски училища и ще ги доведе до фалит.Освен това, новата организация за преориентиране на движението на хората до кабинковия лифт , ще спре достъпа до техните обекти .
    Отстъпките, които „Балкан Холидейс” за ски ваканции с включени ски карти са невероятни, което пък прави ски почивките в местните хотели непривлекателни.
    Бихме искали да знаем цените на ски картите преди откриването на сезона –поне два месеца по- рано, да има отстъпки за семеен пакет, ученици и студенти.
    Бихме искали да има бонусна схема за продажба на ски карти за хотелите и облекчена схема за издаване на ски карти за гости на хотелите ни , когато хотелът се ангажира със закупуването им.Бихме искали ски карти да се продават за следващия ден в края на предишния през всички дни от седмицата.
    Цифрите са като мисия за избутване на местния бизнес извън уравнението.
    В същото време сме помолени да подписваме петиция за подпомагане на “Юлен” за да имат повече писти и лифтове. Каква полза от тези писти и лифтове, ако нашите гости не могат да си позволят да ги използват. Няма ли да е по-добре за нас да запазим планините за летен туризъм, ако не сме допуснати до зимния.
    Ако “Юлен”, “Балкан Холидейс” и г-н Минев наистина се интересуват да работят с хората от Банско, ние напълно ще подкрепм техните планове за разширяване на курорта. Обаче ще ни е трудно да подкрепим разрушаването на Национален парк Пирин, ако от това няма по-голяма полза за местните хора.В момента работим 3 месеца в годината , но тук помним Банско като развит курорт за летен и културен туризъм.

    Гр.Банско
    26,11,2012
    Туристическа Асоциация Банско
    Съюз на туристическия бизнес
    Асоциация на ски училищата
    http://e-vestnik.bg/16235/malkiya-bi...inev-no-kasno/ До колкото разбрах писмото е изтеглено след гневна реакция на г-н Минев.

  • #2
    От: Банско vs Цеко Минев

    Те това изби рибата .."обаче ще ни е трудно да подкрепим разрушаването....ако от това няма по-голяма полза" Значи ако има по-голяма полза смело напред в разрушаването на парка Не е истина.....
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

    Коментар


    • #3
      От: Банско vs Цеко Минев

      Айде малко да се изкажа от гледната точка на местен, кореняк на Банско.

      И такаа годината е 1999/2000, Банско е едно малко, китно планинско градче скътано в полите на Пирин, типична гледка за Австихските и Швейцарски ски курорти.Относително запазено е спокойствитео от миналото. Децата играят навън до пулонощ, кражбите са немислими, доверието и помоща у хората взаимна. Развива се летен и зимен туризъм. Големите хотели се броят на пръстите на едната ръка и се знае, че там отсядат само чуждестранни туристи и тук-таме някой нашенец - паралия. Всичкия останал поток от туристи е в малките, смейни хотелчета, къщички, частни домове. Заведенията са субственост на жители от града. Капанчетата в планината както лятото така и зимата работят безспирно. Собствениците им са предприемчиви хора от Банско, решили да развият собствен бизнес. Атмосферата е уникална, сякъш времето е спряло. Спокойствието, чистотата и кръсотата са едно от нещата зарди което идват хора от цял свят, но основното е топлото отношение на местните.
      Зимният сезон е към края си. Местните са доволни от сезноа, въпреки общо 5-те ски писти и самостоятелният транспор до ски съораженията.
      ИДва пролетта на 2000г. в малкото градче се носят слухове, че чуждестранни предприемачи откупуват земеделската земя на хората за по 15-20$/м2 . Всички се надпреварват кой да продава. Затишие, който продал продал инвеститорите се отеглят. Летният сезон е в разгара си, на откупените ниви кипи строителна дейност, малцина знаят за какво иде реч. Не след дълго хеликоптери започват да бръмчат денонощно в планината. Доскоро едно от най-любимите места на местните (м. Бъндеришка поляна) , мястото където покуленя са били на летни и зимни лагери, е в историята. Верижни трактори, булдозери и самосвали са изкоренили всичко дето е било там от векове и строят.
      До тук добре. Идва следващата година, въпросните предприемачи се появяват отново и пак изкупуват земя, този път на "безбожно" високата цена от 30$/м2 както се досещате, продалите преди това негодуват, останали са "терикати", дето още не продават.
      Следващите 2-3 години ски зоната започва да сработва, увеличената маса от туристи е в полза на местните. Туризмът се развива "БРАВО" на Ц. Минев.
      Да де ама идва 2005г., предприемачите ивестни и безизвестни фирми продават откупената зема (15-30$м2) на скромните 150-200евро/м2 .Печалбите ще изчислите сами. Нищо лошо в предприемчивият нюх на тези хора. Местните се чустват унизени и измамени, ама кой ги пита. "Терикатите" от по-рано продават на цени в пъти повече от своите съграждани, пак нищо лошо, но това бе началото на самоизяждането на местните. Започват дразги, пререкания спорове. Носкоро съседи делили залъка си хляб, сега се гонят по съдилища. Всичко това става все по зле с годините.
      2007г. - бумът на голяямото строителсто. В доскоро малкото градче се построиха за изключително време (1 лято) 5-6 етажни сгради. (технически запознатите ще споделят компетентното мнение,че за няма и 6 месеца не невъзможно да се спазат технологичните срокове за изграждането на масивна сграда с такива размери и то внапълно завършен вид.) Бетоновози се надпреварват да наливат бетон по 30 часа в 1 денонощие. Работниците са събрани от кол и въже, технически не грамотни.
      Представете си гледката малка семейна къща на 1 до 2 етажа, а до нея плътно залепен за оградата 5 етажен гигант и то от южната страна. Хората от въпросната постройка забравят за думата слънце. Хотели от различни по-различни никнат като гъби. Кой в японски стил, кой в Алпийски, кой в цигански - лилави, зелени, червени - важното е да се построят. Колко местни бяха излъгани за строителсто чрез обещетение и колко чуждестранни граждани просто няма да споменавам.
      Всичко това продължава до 2009/2010 година докато не "удари" "кризата". По това време вече местните предприемачи бяха реално 2-3ма и то с добра финаносва подкрепа от ръководството на общината за което ще спомена малко по-късно. Местният бизнес бе затрит, унищожен, заличен. Вече нямаше китно градче с тесни улички и прятна атмосфера, а бързоразрастващ се буклочарник. Боклуците са навсякъде. Инфраструктурата се задъхва, на моменти спира, отново заради общински интереси. БАнско се превърна в град на боклуците, мърсотията, стриптииз клубове, сборно място за наркомани, дилъри и всякъкъв вид бабаити от търсещи далавера. Децата не играят до пулонощ, защото е прекалено опасно, но не играят и през деня, защото родителите, бабите и дядовците им са се изпокарали за праи, имоти и глупости. Всеки се надпреварва кой ще кара по-скъпа кола от съседа си. Кой-ще направи по-вискоа плевня от брат си. Кой ще е "най-гъст" с властта за да се уреди с разрешително за строеж.
      До тук, всеки си прави сам изводите кой е виновен за полужението. Дали общината раздала безръзборно разрешителни за строеж на гигантски згради с 2000хиляди леглова база срещу апартаменти и рушвето, дали Ц. Минев решил да си попере паричките, дали местните поддали на натиска ? Всеки да решава сам.
      Към днешна дата - има нова управа в общината от партия бат Пожарникар. Полужението е още по-зле, щото вече няма гиганти да наливат пари в общината. "Новобранците" се чудят как да изсмучат и последната стотинка от хазната (пестейки от улични осветелние и правейки ненужни козметични ремонти) преди да им свърши мандата, щото никои няма да им позволи да спечелят с измама за втори път. Ц.Минев е доволен от случващото се. Миналогодишните стартове от световната кума са му донесли доходи доволно прилични за години напред. А и да свършат концесията на планината е за 30годин тъй, че пак ще си направи, все пак управата е "жадна" за комисионни.
      Хората вече осазнават грешката си, но е прекалено късно. Дозина хотели всеки месец фалират и се конфискуват от банката. Още толкова остават да пустеят, за не достроените призраци не ми се говори.
      - А планината - на кого му пука за нея ;
      - А хората - на кого му пука за хората щом се правят пари ;
      *Протести в полза на бат ви Цеко - да да ! Всичко е под натиск. Всички служители на общинските здания отиват под строй на протест ЗА разширяването на ски зоната. Отказа е равен на уволнение, по-точно уставка.
      Абсолютно вскичко е прах в очите на хората. Ще спра до тук. Сами ще си извадите изводите и поуките от историят.


      Моята гледна точка е като на пристрастен, все пак съм участник или по-точно бях във всичките тези събития и който ви разтяга лукуми или хвърля прах в очите да знаете, че не му е чиста работата.


      Поздрави
      п.п. Не ме разбирайте погрешно, нито съм против г-н Минев, нито против общината, нито когото и да било, но всички ТЕ и всички НИЕ сме виновно за полуженето
      (п.п.2) Щели да забраняват офроуда в горите, по-добре да забранят изсичането на планината, прогонването на всички диви обитатели и безвъзвратното унищожение на природата с цел пране на пари.

      Коментар


      • #4
        От: Банско vs Цеко Минев

        Горе долу така е -"Като се появят парите,хората изчезват",което е много жалко!!!

        Коментар


        • #5
          От: Банско vs Цеко Минев

          По принцип това официално писмо ли е ? Получено ли е в ОФФ медиа или просто някои журналист от малко известен сайт търси реклама ?
          [SIGPIC]http://www.offroad-bulgaria.com/signaturepics/sigpic68289_4.gif[/SIGPIC]

          Коментар


          • #6
            От: Банско vs Цеко Минев

            Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
            Горе долу така е -"Като се появят парите,хората изчезват",което е много жалко!!!
            Още по-жалко е, че сега искат и планината да опропастят, а който каквото иска нека говори, но планината кара хората да се движат напред, поне тук е така !

            Коментар


            • #7
              От: Банско vs Цеко Минев

              Чета и не вярвам - струва ми се че е първи април! Допреди две - три години ако някой кажеше такова нещо публично го разкъсваха на парченца със зъби само.
              Вече е късно - пуснахме вълка вътре, и повечето е изядено. Звучи леко удовлетворително, гъделичка самолюбието че не съм си представял нещата грешно. Съжалявам хората в Банско и себе си към тях заради пропиляната възможност.
              Между другото, на метри от стърчащи арматури или строителни изхвърляния разстат билки, гъби... хем хубаво, хем зловещо като си представиш какво благословено място е било. По Еньовден от млякото от козите наоколо става сирене. Не за милиони, но за десетки евро килото. Можеше да е.
              Извинявам се ако изглежда да съм се въодушевил прекалено. Виждал съм по-хубави поляни, снегове и планини по света, но не и такава храна плюс споменатото в префектната комбинация между Рила, Пирин и Родопите. Сигурно малко съм пътувал...

              Коментар


              • #8
                От: Банско vs Цеко Минев

                Абе то с много акъл и труд може да се искат (многото) пари да се рекултивира малко. Ама в тази криза - незнам. Сигурно сме досадили на чиновниците с парите, а че и те са замесени в цялата работа къде с действие къде с бесдействие или тъпчене на памук в ушите.

                Коментар


                • #9
                  От: Банско vs Цеко Минев

                  Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  Те това изби рибата .."обаче ще ни е трудно да подкрепим разрушаването....ако от това няма по-голяма полза" Значи ако има по-голяма полза смело напред в разрушаването на парка Не е истина.....
                  +1
                  Grand Cherokee 4.7 Quadra Drive Limited (WJ) 2002
                  Audi A6 2.7 TDI (4F) 2008

                  0885372997 - Дани

                  Коментар


                  • #10
                    От: Банско vs Цеко Минев

                    Брейиии колко съм бил в неведение. Вече 15 години пътувам до Гоце Делчев поне 20 пъти в годината и преминавайки през Банско съм бил свидетел на преобразяванто му. Обикалям и зиме и лете из региона и страшно ми харесва атмосферата в това градче. И цялата околност също. Винаги до сега скромно съм завиждал на късмета на местните за това в което се превърна Банско. Милслел съм си, че е достатъчно да си кореняк банскалия и лесния живот ти е в кърпа вързан. Тая тема ми разби илюзиите.
                    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Банско vs Цеко Минев

                      Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                      Айде малко да се изкажа от гледната точка на местен, кореняк на Банско.

                      И такаа годината е 1999/2000, Банско е едно малко, китно планинско градче скътано в полите на Пирин, типична гледка за Австихските и Швейцарски ски курорти.Относително запазено е спокойствитео от миналото. Децата играят навън до пулонощ, кражбите са немислими, доверието и помоща у хората взаимна. Развива се летен и зимен туризъм. Големите хотели се броят на пръстите на едната ръка и се знае, че там отсядат само чуждестранни туристи и тук-таме някой нашенец - паралия. Всичкия останал поток от туристи е в малките, смейни хотелчета, къщички, частни домове. Заведенията са субственост на жители от града. Капанчетата в планината както лятото така и зимата работят безспирно. Собствениците им са предприемчиви хора от Банско, решили да развият собствен бизнес. Атмосферата е уникална, сякъш времето е спряло. Спокойствието, чистотата и кръсотата са едно от нещата зарди което идват хора от цял свят, но основното е топлото отношение на местните.
                      Зимният сезон е към края си. Местните са доволни от сезноа, въпреки общо 5-те ски писти и самостоятелният транспор до ски съораженията.
                      ИДва пролетта на 2000г. в малкото градче се носят слухове, че чуждестранни предприемачи откупуват земеделската земя на хората за по 15-20$/м2 . Всички се надпреварват кой да продава. Затишие, който продал продал инвеститорите се отеглят. Летният сезон е в разгара си, на откупените ниви кипи строителна дейност, малцина знаят за какво иде реч. Не след дълго хеликоптери започват да бръмчат денонощно в планината. Доскоро едно от най-любимите места на местните (м. Бъндеришка поляна) , мястото където покуленя са били на летни и зимни лагери, е в историята. Верижни трактори, булдозери и самосвали са изкоренили всичко дето е било там от векове и строят.
                      До тук добре. Идва следващата година, въпросните предприемачи се появяват отново и пак изкупуват земя, този път на "безбожно" високата цена от 30$/м2 както се досещате, продалите преди това негодуват, останали са "терикати", дето още не продават.
                      Следващите 2-3 години ски зоната започва да сработва, увеличената маса от туристи е в полза на местните. Туризмът се развива "БРАВО" на Ц. Минев.
                      Да де ама идва 2005г., предприемачите ивестни и безизвестни фирми продават откупената зема (15-30$м2) на скромните 150-200евро/м2 .Печалбите ще изчислите сами. Нищо лошо в предприемчивият нюх на тези хора. Местните се чустват унизени и измамени, ама кой ги пита. "Терикатите" от по-рано продават на цени в пъти повече от своите съграждани, пак нищо лошо, но това бе началото на самоизяждането на местните. Започват дразги, пререкания спорове. Носкоро съседи делили залъка си хляб, сега се гонят по съдилища. Всичко това става все по зле с годините.
                      2007г. - бумът на голяямото строителсто. В доскоро малкото градче се построиха за изключително време (1 лято) 5-6 етажни сгради. (технически запознатите ще споделят компетентното мнение,че за няма и 6 месеца не невъзможно да се спазат технологичните срокове за изграждането на масивна сграда с такива размери и то внапълно завършен вид.) Бетоновози се надпреварват да наливат бетон по 30 часа в 1 денонощие. Работниците са събрани от кол и въже, технически не грамотни.
                      Представете си гледката малка семейна къща на 1 до 2 етажа, а до нея плътно залепен за оградата 5 етажен гигант и то от южната страна. Хората от въпросната постройка забравят за думата слънце. Хотели от различни по-различни никнат като гъби. Кой в японски стил, кой в Алпийски, кой в цигански - лилави, зелени, червени - важното е да се построят. Колко местни бяха излъгани за строителсто чрез обещетение и колко чуждестранни граждани просто няма да споменавам.
                      Всичко това продължава до 2009/2010 година докато не "удари" "кризата". По това време вече местните предприемачи бяха реално 2-3ма и то с добра финаносва подкрепа от ръководството на общината за което ще спомена малко по-късно. Местният бизнес бе затрит, унищожен, заличен. Вече нямаше китно градче с тесни улички и прятна атмосфера, а бързоразрастващ се буклочарник. Боклуците са навсякъде. Инфраструктурата се задъхва, на моменти спира, отново заради общински интереси. БАнско се превърна в град на боклуците, мърсотията, стриптииз клубове, сборно място за наркомани, дилъри и всякъкъв вид бабаити от търсещи далавера. Децата не играят до пулонощ, защото е прекалено опасно, но не играят и през деня, защото родителите, бабите и дядовците им са се изпокарали за праи, имоти и глупости. Всеки се надпреварва кой ще кара по-скъпа кола от съседа си. Кой-ще направи по-вискоа плевня от брат си. Кой ще е "най-гъст" с властта за да се уреди с разрешително за строеж.
                      До тук, всеки си прави сам изводите кой е виновен за полужението. Дали общината раздала безръзборно разрешителни за строеж на гигантски згради с 2000хиляди леглова база срещу апартаменти и рушвето, дали Ц. Минев решил да си попере паричките, дали местните поддали на натиска ? Всеки да решава сам.
                      Към днешна дата - има нова управа в общината от партия бат Пожарникар. Полужението е още по-зле, щото вече няма гиганти да наливат пари в общината. "Новобранците" се чудят как да изсмучат и последната стотинка от хазната (пестейки от улични осветелние и правейки ненужни козметични ремонти) преди да им свърши мандата, щото никои няма да им позволи да спечелят с измама за втори път. Ц.Минев е доволен от случващото се. Миналогодишните стартове от световната кума са му донесли доходи доволно прилични за години напред. А и да свършат концесията на планината е за 30годин тъй, че пак ще си направи, все пак управата е "жадна" за комисионни.
                      Хората вече осазнават грешката си, но е прекалено късно. Дозина хотели всеки месец фалират и се конфискуват от банката. Още толкова остават да пустеят, за не достроените призраци не ми се говори.
                      - А планината - на кого му пука за нея ;
                      - А хората - на кого му пука за хората щом се правят пари ;
                      *Протести в полза на бат ви Цеко - да да ! Всичко е под натиск. Всички служители на общинските здания отиват под строй на протест ЗА разширяването на ски зоната. Отказа е равен на уволнение, по-точно уставка.
                      Абсолютно вскичко е прах в очите на хората. Ще спра до тук. Сами ще си извадите изводите и поуките от историят.


                      Моята гледна точка е като на пристрастен, все пак съм участник или по-точно бях във всичките тези събития и който ви разтяга лукуми или хвърля прах в очите да знаете, че не му е чиста работата.


                      Поздрави
                      п.п. Не ме разбирайте погрешно, нито съм против г-н Минев, нито против общината, нито когото и да било, но всички ТЕ и всички НИЕ сме виновно за полуженето
                      (п.п.2) Щели да забраняват офроуда в горите, по-добре да забранят изсичането на планината, прогонването на всички диви обитатели и безвъзвратното унищожение на природата с цел пране на пари.

                      Ще позволиш ли да те цитирам?
                      Тома Томов
                      Вече с Kia Sportage.

                      Коментар


                      • #12
                        От: Банско vs Цеко Минев

                        Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
                        Брейиии колко съм бил в неведение. Вече 15 години пътувам до Гоце Делчев поне 20 пъти в годината и преминавайки през Банско съм бил свидетел на преобразяванто му. Обикалям и зиме и лете из региона и страшно ми харесва атмосферата в това градче. И цялата околност също. Винаги до сега скромно съм завиждал на късмета на местните за това в което се превърна Банско. Милслел съм си, че е достатъчно да си кореняк банскалия и лесния живот ти е в кърпа вързан. Тая тема ми разби илюзиите.
                        Спирал ли си? Разкажи повече как си видял нещата и какво си си мислил. Ако се се тегли чертата, хората в Банско са леко прецакани, а ако се допусне, че е можело мястото да се поразчисти с мъничко мисъл, излиза да са жестоко излъгани. Цените в курорти тип "Банско като голямо село" са солени за гостите без да са правени някакви невъзможни инвестиции или лудости. Справка курортни села в Турция, Австрия, Швейцария, Франция. Може би и Италия - за там не мога да кажа нищо. Само че не знам някъде да имат комбинацията Банско от естествено расла храна, традиционна полезна кухня, минералната вода, ..., вино, ..., ... - все нещо липсва.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Банско vs Цеко Минев

                          Посетихме Банско за първи път 2005 или 2006 г. Кал, бетоновози, складирана арматура и др. строителни мат-ли по улиците. Навсякъде отвратителен пепеляк. Карах тогава ниско купе и с голям късмет не оставих предния спойлер в разкопаните улици. Електричеството постоянно спираше, Беше като военно положение...
                          Разхождахме се из градчето. Навсякъде скъпо и гадно...
                          Празнувахме Коледа. Повечето магазини бяха затворени, пощата също. Два дена обикаляхме не можем да намерим къде да се подстрижем. На връх Коледа успяхме в луксозен хотел около паркинга за лифта...

                          Навсякъде по хотелите работеха пришълци, защото местните били мързеливи и "кофти" хора. Като цяло се оказа вярно...

                          Опитахме се да покараме ски. Първия ден до обяд не можахме да се качим на лифта до Бъндеришка поляна. Около 2 часа се чакаше само за билети. Втория ден станахме рано - 6 без 10, закусихме "на крак" и се наредихме на опашката... Към 10 ч. бяхме екипирани от гардероба. Карането на ски беше опашки, блъскане и минаване през ските ... мъчение. Дойде време за обяд и отново огромни опашки. Свалихме ските и теглихме по 1 българска на този курорт.
                          На следващия ден се разхождахме из околностите и повече не си и помислихме за ски. Красива, много красива, уникално красива природа зас*ана със строежи...

                          Такива тогава бяха впечатленията ни-моите и на съпругата ми.

                          От тогава до сега повече не сме стъпвали на Банско.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                          "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                          Коментар


                          • #14
                            От: Банско vs Цеко Минев

                            Много двояка е тази история с Банско. От моята си кула- Банско ми беше любимо място когато имаше своят дух и своят облик. И приятели си имам там и любими места си ИМАХ. Приятелите не си изоставям но Банско го задрасках, поне за мен си като място за приятно прекарване, за съжаление. А пък като дестинация за ски го отписвам не само аз а и още един куп мои познати, даже и няколко теми има тук за ски-каране в Австрия например, където е и по-евтино и по комфортно.

                            Друго ми стана интересно в писанието породило тази тема, а именно идеята за рушенето на парка в името на изгодата. Значи има ли далавера рушим, няма ли парка живее.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                            Коментар


                            • #15
                              От: Банско vs Цеко Минев

                              Посетихме Банско за първи път 2005 или 2006 г. Кал, бетоновози, складирана арматура и др. строителни мат-ли по улиците. Навсякъде отвратителен пепеляк. Карах тогава ниско купе и с голям късмет не оставих предния спойлер в разкопаните улици. Електричеството постоя
                              Вие сте закъснели. Сега е несравнимо по-добре от това, което описваш, ще ти хареса. Защото не си бил там преди 15 години. Тогава се кривна по надолнището, по-лесно е било за момента, но не и за постигане на някакъв свестен резултат. Дано това да е цената на научения урок, не на забравения и да се плати пак.

                              Далаверата - това е начин да се изкарат пари днес или максимум тази седмица, дори да не ти и трябват веднага. За такива хора се казва че не могат да си правят сметката.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X