Тези дни ми направи впечатление, че тополите по протежението но бул. Цар Борис III са започнали масово да съхнат и алеята и отрупана с листа, все едно е 15 септември! Като се спускам от Павлово към центъра, с отдалечаването от Витоша все по-начесто се срещат изсъхнали дървета. Особено окаяно е състоянието им към Пирогов и Руски паметник. Незнам дали това се дължи само на сушата, но за мен е обезпокоително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Изсъхване на тополите в София!
Свий
X
-
От: Изсъхване на тополите в София!
Обикновено ги поливат тайно с хербициди за да изсъхнат и после им е по-лесно да ги вземат на концесия и да ги орежат. Поне тука така направиха.
А може и да са стигнали пределна възраст - доколкото съм чувал тополите живеят до 40-50 години и после трябва да се орежат защото съхнат и се трошат опасно при по-ветровито време.
-
Това са млади дървета. Приблизително около 10 годишни - старите и опасните ги изрязаха. Предполагам, че от сушата, но ми прави впечатление, че околни дървета от друг вид изглеждат здрави. Явно тополите са по-чувствителни.Всеки огън е малък пожар, а всеки пожар - голям огън!
Ямаха ХТ 600Е 95г.
Коментар
-
Къде видахте суша? Спомнете си от колко време е жега, и какво беше преди това. А и какво беше преди няколко дни.
Ако едно дърво не може да устиска на толкова суша, отдавна да е изсъхнало, защото това се случва вбсолютно всяка година. Или е някаква болест (между другото тая година сухите дървета са повече въобще, а не само тополи), или ги тровят нарочно.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Най-ефикасно е с нафта. После по лесно се премахва изсъхнало и опасно дърво.Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеОбикновено ги поливат тайно с хербициди за да изсъхнат и после им е по-лесно да ги вземат на концесия и да ги орежат. Поне тука така направиха.Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
Dacia Duster 4WD
Коментар
-
Значи начини много, чувал съм че едно от най-ефикасното е с бормашина в основата на дървото 3-4 дупки и ги пълниш със сол после. Дано да не сме прави да се опитват да ги уморят.LZ1ZAH
Коментар
-
Нафтата смърди и се познава лесно. Не го правят с нафта, а ползват един хербицид, който го има в железниците където с него ръсят линиите за да не обрастват. След обработката с него нищо не никне, а всичко изсъхва. Накрая идват резачките.
Коментар
-
Незнам какъв щв е интереса на някой да ги трови тея тополи наредени край пътя
.
А че тровят пречещи им дървета е така, не отдавна даже даваха по ..... не помня ... някоя телевизия как дупчат в основата на ствола една-две дупки и сипват нафта (това го потвърдиха, че и следи имаше). Ставаше на въпрос за няколко дървета в накакъв квартал, които явно пречели на някой да си развива бизнеса
(да ги отроват у двата метра). Имаше някакъв търговски обект в близост, и според живущите в близост, искал да разшири нещо си там, но му пречели дърветата, пък не му разрешили да ги отреже.
Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...
Коментар
-
Всъщност, тополите не са подходящи за градска среда. Преди години дори се коментираше изцяло да бъдат премахнати, а на тяхно място да се засадят други дървесни видове. Това от столична община, нямам информация да е взето официално решение по въпроса.
Тополата е много неприятна пролетно време дори за здрави хора, какво остава за астматиците...
Коментар
-
Да де, то лесно ще ги отсечем, ама какво ще насадим, и кога ще стане на дърво?Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнениеВсъщност, тополите не са подходящи за градска среда. Преди години дори се коментираше изцяло да бъдат премахнати, а на тяхно място да се засадят други дървесни видове. Това от столична община, нямам информация да е взето официално решение по въпроса.
Тополата е много неприятна пролетно време дори за здрави хора, какво остава за астматиците...Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Пауловния томентоса. Расте бързо и няма сведения да е вредна за астматици. Или бамбук. Същото. Или вишни дори. Ще станем като Ню Йорк и Стокхолм.Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеДа де, то лесно ще ги отсечем, ама какво ще насадим, и кога ще стане на дърво?
Коментар
-
Изборът е достатъчно голям, но не сме ние хората, от които зависи решението. Пък и това е въпрос, който има отношение към бъдещите поколения, не само към днешните. За това се залесяват свлачища нищо, че дърветата растат бавноПървоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеДа де, то лесно ще ги отсечем, ама какво ще насадим, и кога ще стане на дърво?
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар