Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безумните шофори..продължават да избиват хора....да ги унищожим.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Безумните шофори..продължават да избиват хора....да ги унищожим.

И така в отговор на многото желаещи да изтребват бездомните кучета, аз пък искам да направим отряд да изтребим безумните шофори отнели живота на хиляди хора знаейки че рискованото каране може да предизвика загубата на много човешки живота. Имам сериьозни причини. През 1993г. при ПТП, в нечовешки мъки продължили три дни почина майка ми.
    Децата ми моите две и на сестра ми също още носят последствията от това. Голямата ми дъщеря, тогава на 14г. балерина, остана в инвалидна количка, с три тежки гръбначномозъчни операции, едната от които продължи 12часа. три дни повръща упойката и ревеше от болки, нищо не помагаше, аз плачех вечер в коридора на болницата, а през деня и пеех любимите и песни, разказвах вицове и весели случки от дядо и който погребахме година преди ПТП..то, скрила в джоба черното шалче. Имахме средства, но нашите не стигаха операция в Израел, Майка ми лека и пръст имаше парите, но нашата мила родина ни заведе в банката и ние със сестра ми и приведохме почти всички пари лични и фирмени, защото сме дължали данък ресим(смъртен данък) Чак след години се разбра че са ни излъгали данъчните, и размерът на данъка е трябвало да бъде на половина че и повече по малък. Въпреки че представихме документи от болницата че детето ми има шанс да се възтанови.темата не е за тук.По скоро е за книга, но колко ли книги трябва да се напишат за да се опише човешката мъка и трагедия.
    А сега колко от вас ще грабнат пушките и отровите и ще излезем СЕГА....не след година две, да спрем убииците на хора, където и да е, по пътищата, по къщите убити от крадци и грабители, убитите от екзалтирани наркозависими, от алкохолни запои, и от лекарски грешки, от ревност и лабилни нерви, от шизофреници и още колко други причинители.
    Всеки го боли за неговия близък, но трябва ли за забравим и другите хора. Трябва ли да станем и ние хишници. и като убием или отровим досегашните виновници ще спрем ли смърта, настъпила внезапно и неочаквано, ще влеем ли разум и мисъл във нездраво мислещи хора. А ще се сетим ли че понякога ако ти пазиш правилата други не ги и познават дори. И всички сме учасници и караме, и независимо от обстоятелствата не сме застраховани да станем виновни или потърпевши. а къде е държавата, къде са депутатите, които сме избрали....а да те още почиват за Велик ден.
    Чакам аз също искам справедливо наказание за мъките на детето ми, и на семейството ми. Да се върнем назад, да си търсим кръвнината, от застраховката ни дадоха 2000лв. за смърта на майка ни, и 3000лв за детето, защото била млада, и ни ги дадоха няколко дни преди да изтече срока на иска. Или да искам зъб за зъб, око за око.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

От: Безумните шофори..продължават да избиват хора....да ги унищожим.

Мъка и алчност, морал и закон, лудия и зелника (и оня дето му даде зелника), право ли е правото или е криво и за кого е право и за кого - криво, само по пътищата ли са безумията, защо..., кой допусна да се стигне до тук... Многоточия, а всъщност са въпроси, много въпроси. Може ли някой да отговори, кога ще отговори, на какво да се надяваме? Още ли чакаме светлината в тунела, след като знаем, че даже тунела вече го няма. Знаем също, че охолството, паричието и наглостта на малцина се дължат на мъката и мизерията на мнозина. Уж знаем, пък си траем...

Коментар

Отдавана повтарям, че в България трябва да се върне смъртното наказание, убийците да бъдат убивани, рецидивистите изнасилвачи трябва да бъдат кастрирани, на крадците да им се чупят ръцете, управлението на автомобил след употреба на алкохол да се криминализира (не ДО 1 година затвор, а ОТ 1 година затвор, а при причинена смърт - смърт) и т.н. и т.н. Обаче сме прекалено хуманни и демократични за да прозрем едни такива истини. Кучетата трябва да бъдат ефтаназирани, циганите като ти влязат в имота трябва да бъдат разстрелвани, някои политици, полицаи и съдии трябва да видят затвора от вътрешната страна и т.н. до безкрай. България се нуждае от крути мерки, за да има ред. Все си мисля, че контролираната анархията за определен период от време сякаш няма да е толкова лоша форма на държавно управление.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Бях свидетел как една съученичка от гимназията в Пазарджик я удари мерцедес 124-ка на пешеходна пътека. После се оказа, че са осъдили родителите й да платят стъклото на колата.Появили се цветнокожи свидетели (и шоферът беше такъв) - 6 броя, които видели как тя пресякла не на пътеката, а изскочила иззад бус. Оттогава и аз съм за леката форма на анархия с активно смъртно наказание (и коса не ползвам...)
        Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Първоначално публикуван от drago_pishinkov Преглед на мнение
          Бях свидетел как една съученичка от гимназията в Пазарджик я удари мерцедес 124-ка на пешеходна пътека. После се оказа, че са осъдили родителите й да платят стъклото на колата.Появили се цветнокожи свидетели (и шоферът беше такъв) - 6 броя, които видели как тя пресякла не на пътеката, а изскочила иззад бус. Оттогава и аз съм за леката форма на анархия с активно смъртно наказание (и коса не ползвам...)
          И какво направиха после, със все родителите? Затраяха си, до следващия път? И като как ще се промени нещо по тоя начин? Къде бяха истинските свидетели? Къде беше ти, докато ония свидетелстваха?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

дааа няма и да има отговор от истинският свидетел за съжаление.Това е положението в бг.манталитета не се ли промени няма да се промени и държавицата...

Коментар

Мии нас не ни броиха за такива, а бяхме на 20 метра от инцидента. Сиуксите ги нямаше.

"Бях свидетел" ползвах по-горе в смисъла на "видях", а не че са ме броили за такъв.

Инцидентът стана през 1996г - на 16-тина години съм бил - мислите много съм бил наясно със свидетели и т.н. Но все още не ползвам коса.
              Последно редактирано от drago_pishinkov; 18-04-12, 19:02.
              Черно, мирише и разваля характера!

Коментар

Само аз ли мисля, че ние сме една от най-анархичните бели държави? На нас ни нужно точно обратното на анархия, но много хора плачат от полицейщина после. Мисля, че конкретно срещу войната по пътищата в последните години се вземат сериозни мерки и вече дават резултати.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                  Само аз ли мисля, че ние сме една от най-анархичните бели държави? На нас ни нужно точно обратното на анархия, но много хора плачат от полицейщина после. Мисля, че конкретно срещу войната по пътищата в последните години се вземат сериозни мерки и вече дават резултати.
                  Дано да дават резултати че аман вече от трагедии.Подкрепям мнението Паунофф,само така ще има оправия!
                  HONDA DOMINATOR 650
                  ОРЕЛ ASTRA
                  РСПБЗН-Приморско

Коментар

Монетата има 3 страни!......А какви пешеходци има само!......От това ,което виждам докато съм зад волана съм сигурен,че 2/3 от смъртните случай по пътищата са по вина на пешеходеца...или колоездача....или каручководача....и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                      Монетата има 3 страни!......А какви пешеходци има само!......От това ,което виждам докато съм зад волана съм сигурен,че 2/3 от смъртните случай по пътищата са по вина на пешеходеца...или колоездача....или каручководача....и т.н.
                      За всяко нарушение си има виновен,без значение пешеходец,колоездач,шофьор.По важното тук е как се наказва този нарушител.
                      HONDA DOMINATOR 650
                      ОРЕЛ ASTRA
                      РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
                        За всяко нарушение си има виновен,без значение пешеходец,колоездач,шофьор.По важното тук е как се наказва този нарушител.
                        ....Ако изобщо бъде наказан!Всичо е много субективно.В последно време попадам на репортажи,чиито главни действащи лица са едни хора,които искат всеки,който е блъснал човек да влиза в затвора независимо от обстоятелствата.....Е не съм съгласен!!!!...Както казах има какви ли не "обекти" ,които само не ми казват "бутни ме!"...Нарушения(нека така ги наречем)ще има докато системата го позволява!Темата е дълга...

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                          ....Ако изобщо бъде наказан!Всичо е много субективно.В последно време попадам на репортажи,чиито главни действащи лица са едни хора,които искат всеки,който е блъснал човек да влиза в затвора независимо от обстоятелствата.....Е не съм съгласен!!!!...Както казах има какви ли не "обекти" ,които само не ми казват "бутни ме!"...Нарушения(нека така ги наречем)ще има докато системата го позволява!Темата е дълга...
                          Да,така е темата е дълга,просто не се определя адекватно кои е виновен,а се мина директно по член еди кои си и закон еди кои си.
                          HONDA DOMINATOR 650
                          ОРЕЛ ASTRA
                          РСПБЗН-Приморско

Коментар

А за да беумните ни пътища нищо не казахме. За беумната организация на движението покрай "хранилките", където на абсолютно безопасни участъци се слагат ограничения, с пълното съзнание че много често няма да се спазват, и то точно защото са безумни и безсмислени.

20 годишното безхаберие днес взе поредните два живота в разцвета им. При това на участък, който е взел не един човешки живот, а количеството потрошени автомобили въпбще няма нужда да се споменават.

Иде реч за пътя София-Перник, и по-точно участъка му около бензиностанция ЛукОйл/Разклона за Горно Драгичево.

Ето снимка:
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:katastrofa.png
Прегледи:1
Размер:696.0 КБ
ID:5366986

Зеления участък е дълъг, равен и прав, леко изкачване след по-сериозно такова и сериозен завой, на който всяка зима се подхлъзват по няколко TIRа, с последствията от това. Е и често се виждат коли в канавката. Асфалта там е хлъзгав, а наклона - точно обратен на нужния. Едно невнимателно натискане на педала на газта при време като днешното + неопитен шофьор = завършек в канавката, но за щастие поне там не се случват тежки инциденти.

Та, след въпросния завой+изкачване, в правия участък всички са натиснали педала до метала, и съвсем резонно - пътя го позволява.

И така до... жълтия участък. На снимката не си личи както на живо, но това е лек, но рязък завой, естествено отново с обратен наклон. За капак, често се случва там някой да реши да излезе от бензиностанцията в непоходящия момент, а дори има кухи лейки, дето правят и обратен завой, защото на същото място свършва и мантинелата между двете платна, а самите две еднопосочни платна стават едно двупосочно. Та, щофьора на добре засилилият се автомобил по зеления участък дори да няма нито един друг автомобил и при сухо време, на жълтия участък изпитва леко неудобство от резкия завой, комбиниран с обратен наклон (стрелка 1), а ако не дай боже точно в тоя момент изпреварва някой, и въпросния завой му дойде неочаквано, неудобството прераства в рисков момент. Ако на същия завой и шофьора на изпреварвания автомобил се окаже изненадан и не достатъчно адекватен на обстановката, твърде често пътуването и на двамата свършва извън пътя, около стрелка 3 на снимката. Там е направена площадчица (или по-скоро е разширен банкета), така щото да е удобно на господата от КАТ чат-пат да седят на хранилка.
                            До тук сме все още в позитивния сценарий. Стигаме до червения участък, в който следва още един лек завой, отново рязък, макар и не колкото първия, отново комбиниран с онратен наклон, но тоя път и неравности, и лека бабуна, която се стреми да те изхвърли в насрещното движение (стрелка 2). Точно на това място днес свършиха поредните 2 живота. За капак, насрещно движещите се са принудени да се изнесят по-към средата на пътя, защото точно на същото място пътя е леко обрушен във външния си край, мантинелата отдавна я няма (пропаднала е, заедно с част от асфалта), и така поне от едни 5-6 години. За капак, целия червен и син участъци представляват път от кръпки лятото, гарниран с обилно количество дупки по това време на годината, всяка година. Както и целия участък от там до караулката при разклона за Владая, чиито обитатели постоянно вършат "богоугодното" дело да накарат половината от водачите да карат с 30км/ч при ограничение 60км/ч, а останалата половина да псува първата, катаджиите, пътя и всичко живо и не живо там, със всичкото натискане на педала до метала в момента, в който караулката се подмине с 2 метра.

Та, въпросното място, на което днес стана поредната катастрофа и поредните два млади живота си отидоха, е в това си състояние от поне едни 15-ина години, откак съм шофьор, и напоследък не само че не се подобрява, а дори става по-зле. Никой, никога никакви мерки не е взел, а да се обезопаси е работа за 2 седмици, без абсолютно никакви сериозни пречки, нито висока цена. Защо никой не го прави? И кой да застреляме или изтребим?

Толкова и за "мерките, даващи резултати напоследък". Аз там минавам поне по 2 пъти всеки уикенд. Мен тоя участък не може да ме изненада с нищо. Обаче не минава месец без да видя поне едно сериозно произшествие там, а леките излизания в канавката и от сорта въобще няма нужда да споменавам.

Та, темата наистина е дълга.

ПП: Изхода от бензиностанцията със сигурност не отговаря на абсолютно никакви норми, а защо някой въобще е разрешил строежа на бензиностанция точно там, смятам няма нужда да обсъждаме. По-ясно е от бял ден, като знам как се построи и една друга бензиностанция точно до Драгичево.

Та, накратко, и въпросните шофьори, и въпросните катаджии и който още се сетите, си ги търпим всички дружно и вкупом. Като ни дойде до главата се оправяме поединично, ако можем, и ако оцелеем. Но пък вкарването в затвора на шофьор, ударил циганка с дете в ръце, която умишлено се мята пред автомобила (щото и това съм го виждал с очите си), със сигурност ще оправи всичките ни проблеми - не се съмнявайте изобщо в това.

Аз разбирам болката и всичко останало, заради които се появи настоящата тема, но проблема е далеч по-дълбок, и това е само следствие от него, а не същината му. А както знаем борбата със следствието, а не с причината, рядко води до смислени резултати. Да, има кристално ясни случаи. Има шофьори с "досиета" половин домашна библиотека. Ама има и понятие "инцидент на пътя", при това го има във всяко законодателство. Понякога за една трагедия се случва и да няма виновни, и подхода "всички под ножа", не само не помага, а вреди.
                            Последно редактирано от sparkybg; 18-04-12, 23:22.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За пешеходците съм съгласна, в 90% от случаите пешеходците не признават правила, и децата не се учат на правилата в живота.
                              онзи ден, едно циганче изведнъж тръгна да песича на улицата без да се огледа дори, отсреща идваше автомобил, човекът едва спря, добре че караше бавно, иначе ромчето беше отишло при отеца си създател.
                              Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X