Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радон ?!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радон ?!?

Чета тука едни неща .....

http://inews.bg/%D0%97%D0%B4%D1%80%D..._i.161276.html

От една страна ми звучи като поредния балон. От друга ..... знам ли аз. Пуснах търсачката на форума - нищо. И реших че тук му е мястото да питам клуба на знаещите.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

От: Радон ?!?

Преди няколко дни се върнах от малко балнео процедури в Павел баня и там предупреждават да не се киснеш повече от 20 мин във водата защото имала Радон в нея!И повечето хора гледам си спазваха!
    TLC 120 Prado
    Yamaha Wolverine 450 4x4 SE

Коментар

Не е балон. Даже си е много сериозен, но неглижиран проблем.
      Особено за живеещите близо до земята - I-ви, II-ри етажи.
      Доц.Персиянов и екипът му са стигнали много далече в изследванията,
      имат сертифициран в Германия метод за измерване, технологии за превенция и т.н.
      Даже преди време спасиха една детска градина в Кремиковци.

Коментар

Това е един от много сериозните проблеми пред здравето на нацията и въобще изискванията за жилищно строителство. За съжаление от много други "важни" неща е напълно неглижиран. Статията е добре написана и вярна, доц. Пресиянов е човек който много добре знае за какво иде реч, в случая Българската наука е наистина много напред...
        VPetrov.photography

Коментар

Опааа! И това чудо на главата. Някой има ли представа къде по точно може да си дам диск за изследване, какво ще струва горе долу. В статията пише само "на учените от СУ" - звучи малко като "До баба на село". Не че съм крайно разтревожен нещо. И така пуша каквото ми падне. Но пък би било добре да се види какво аджеба има под къщата. Да се спира ако трябва някак. Дори аз да не го направя , все на някой ще свърши работа тази информация, ако не попада под ударите на правилника и не се счита за реклама.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

http://www.ncrrp.org/files/about_radon.pdf Тези трябва да знаят.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
              ...Да се спира ако трябва някак...
              Да се спира кое? Радона? Ако няма привлeчени материали отвън при строителството, заради които да е повече, "спирането" се състои в редовно проветрение. Отърване няма.

Това ако съм разбрал въпроса де, защото линка не ми работи в момента.
              Последно редактирано от sparkybg; 15-03-12, 13:58.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Радонът представлява обективен риск за здравето и повечето упреци към него са основателни. Но далеч не е най-страшният, на който човек може да се натъкне, живеейки в един и същи въздух дни наред. Включително не съм убеден, че е най-страшният онкологичен риск.

С една дума - проветрявайте. Ама не просто да отворите сега джама, а осигурете работеща схема за вентилация.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Да се спира кое? Радона? Ако няма привлeчени материали отвън при строителството, заради които да е повече, "спирането" се състои в редовно проветрение. Отърване няма.

Това ако съм разбрал въпроса де, защото линка не ми работи в момента.
                  Като се отвори линка ще видиш. Не е само до проветряване. Два основни метода на защита имало. Единия - яка "специална" замазка и изграждане на някакви схеми под основите за вентилация там.

Сега като прочетох и в линка на Пенчо че гадта я има и в питейната вода и се отделя като се разплиска в мивката .... хептен настръхнах. И най- опасен бил в комбинация с пушене. Значи вече ще се пуши саааамо на открито. Това е. Или едното или другото. Добре че иде пролет. Пък до 21 декември... белким додърпаме.
                  0888932647

Коментар

Кво се втелясваш бе човек? Това си е така откак има хора, и откак тия хора се крият по дупките.

Впрочем, на самото пушене най-гадното е в дробовете ти се натрупват едни вещества, дето тютюна е поел, докато е расъл. И спреш или не, там си остават. Пак иде реч за радиоактивност.

А сигурен ли си с какъв пясък си строил къщата? А сигурен ли си че плочките по пода ти не са "малко по-" от нормалния фон? А сигурен ли си че като идеш на почивка на морето в някой хотел, вътре фона не е няколко пъти нормалния? Щото и такива случки има. А сигурен ли си че утре....

...земи пий едно и си живей живота.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...земи пий едно и си живей живота.
                      Това винаги помага, но аз продължавам да се дразня от задуха. Проветрявайте и това решава всичко. Ако ви е мъка за енергийната ефективност - проветрявайте през насрещен топлообменник.

Коментар

Нали за това питам тука дали да се втелясвам или да си свиркам. Я си представи , че пустия радон е виновен за това че не мога да пия повече от 50гр. ракия без да ми стане лошо а? Иначе имаше по едно време едни приказки за газобетона. Предишната къща ми беше газобетонова. Ужас. хахаха
                        0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                          Сега като прочетох и в линка на Пенчо че гадта я има и в питейната вода и се отделя като се разплиска в мивката .
                          И никакво заседяване във ваната или под душа!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Това винаги помага, но аз продължавам да се дразня от задуха. Проветрявайте и това решава всичко. Ако ви е мъка за енергийната ефективност - проветрявайте през насрещен топлообменник.
                            Тъй де. И аз това разправям. Проветрение му е майката.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            И никакво заседяване във ваната или под душа!!!
                            И никакъв досег с природен газ.

@Жоро: Да се втелясваш няма сми. Просто проветрявай в нормални количества. Хем по-малко мухъл, бацили, въглероден двуокис, и радон, хем по-свежа обстановка. А пустия радон със сигурност няма нищо общо с пиенето на до 50 грама.

Коментар

А пустия радон със сигурност няма нищо общо с пиенето на до 50 грама.
                              Ако си 100% сигурен отварям прозореца и му тегля една на радона. Явно проблема с 50те грама си е от стари травми.
                              0888932647

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X