Обява

Свий
Няма добавени обяви.

,, ТРИЧАНЕ,, на кучета. Ще уважим ли ,,празника,,?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ,, ТРИЧАНЕ,, на кучета. Ще уважим ли ,,празника,,?

Наближава 06.03 2012 г. Денят в който жителите на Царевското село Бродилово ще тричат (къпят) домашните си кучета. Преди това обаче,ще ги вържат с усукани въжета и ще ги завъртят хубаво преди нещастните хайвани да цопнат в ледените води на реката. Обичаят бил донесен от Турция и жителите на това село с гордост казват,че са единственните,които все още го почитат и съхраняват. А как ще го отбележим ние ?

От: ,, ТРИЧАНЕ,, на кучета. Ще уважим ли ,,празника,,?

Тази година прочетох, че е планирано за 25.02. Сигурен ли си за датата?
    Георги Гатев

Коментар

Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнение
      Тази година прочетох, че е планирано за 25.02. Сигурен ли си за датата?
      ,, Animal Rescue Sofia,, бубликуваха на 20.02 2012, че датата остава непроменена. Както всяка година-06.03. ,но понеже само там го ,,празнуват,,,значи може да си изберат датата ,когато си искат.

Коментар

Това се прави да им избегат бесовете и да им изпадали бълхите

Аз моите как са шест броя и се големшки ако ги затричам без ръце ше остана

Майтапим се Жоре че помниш ли миналата година какъв спор се разгоря с това пусто тричане

В интерес на истината дядо ми е разправял че това се е практикувало и в Марково като е бил млад 30 те години на миналия векДаже разправяше за отхапан палец на някой си при вързването на някакво едро псеживотинката се е бранила не е искала да я усучат с въжето.

Иначе обичаят ми се види много хубав ако бъде приложен на управниците.Ше умрем от кеф да видим как се върти Мирослав Найденов и квичи преди да цопне у гьола

Те тия са за въртене да им избегат бесовете ама само с едно тричане нема да стане трябва да се въртат най малко една седмица
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

много долен обичай

Коментар

А вие знете ли каква е истинската същина на Триченето(това съм го чул от стари хора)Значи едно куче което не е искало да върви с овцете,да пази двора,къшлата и изобщо не е искало да изпълнява задалженията си на куче се водило до реката или вирче изпълнявал се този обичай и след като цопне кучето се изтрелва към овцете(стадото),двора и там кадето му е мястото.Демек вразумяват го,не си го измислям слушал съм го от местни хора.
            Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 04-03-12, 17:13.
            HONDA DOMINATOR 650
            ОРЕЛ ASTRA
            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнение
              А вие знете ли каква е истинската същина на Триченето(това съм го чул от стари хора)Значи едно куче което не е искало да върви с овцете,да пази двора,къшлата и изобщо не е искало да изпълнява задалженията си на куче се водило до реката или вирче изпълнявал се този обичай и след като цопне кучето се изтрелва към овцете(стадото),двора и там кадето му е мястото.Демек вразумяват го,не си го измислям аз слушал съм го от местни хора.
              Homo Sapiens...
              00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Аз обичая искам да го приложа на "тричарите". И те да знаят къде им е мястото....
                0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                Суперскан България www.decbg.com
                Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                  Аз обичая искам да го приложа на "тричарите". И те да знаят къде им е мястото....
                  Може и по друдно даси го намерят от кучето
                  HONDA DOMINATOR 650
                  ОРЕЛ ASTRA
                  РСПБЗН-Приморско

Коментар

Нас всеки ден ни тричат ,и си мълчим, а някои даже се кефят на тричането на народа.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                      Нас всеки ден ни тричат ,и си мълчим, а някои даже се кефят на тричането на народа.
                      Да,съгласен съм.Но при нас хората май ТРИЧЕНИТЕ са тези които спазват закона и се стремят да бъдат изрядни.
                      HONDA DOMINATOR 650
                      ОРЕЛ ASTRA
                      РСПБЗН-Приморско

Коментар

Понеже нашите политици искат да са по-католици от папата се опитват да затрият традиция, която се спазва от десетилетия. Нищо им няма на животинките- излизат си от водата живи и здрави. Може би коридата в Испания е по-хуманна към биковете? Или лова е по-хуманен? Заради тези и други изцепки на приподозащитниците уличните кучета станаха повече от врабчетата и всеки ден хапят децата ни по улиците.
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                          Понеже нашите политици искат да са по-католици от папата се опитват да затрият традиция, която се спазва от десетилетия. Нищо им няма на животинките- излизат си от водата живи и здрави. Може би коридата в Испания е по-хуманна към биковете? Или лова е по-хуманен? Заради тези и други изцепки на приподозащитниците уличните кучета станаха повече от врабчетата и всеки ден хапят децата ни по улиците.
                          Ех, тези политици!
                          Те и арабите си трепят жените с камъни, на други места ги сайдисват булките горе долу цялата рода, ама нищо им няма, сигурно им е хубаво! Традиции, от десетилетия, какво да правиш!
                          Говоря ти дъще, сещай се снахо!

Коментар

Re: ,, ТРИЧАНЕ,, на кучета. Ще уважим ли ,,празника,,?

Вече мина събитието за тази година на 25.02. Кучетата само ги изкъпаха, без да ги въртят. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1250111

Коментар

Българските обичаи, трябва да са забранени със закон, а циганските - да се женят на по 12 години да се спазват...
                              Да не зависиш от "Органи" в България....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X