Наближава 06.03 2012 г. Денят в който жителите на Царевското село Бродилово ще тричат (къпят) домашните си кучета. Преди това обаче,ще ги вържат с усукани въжета и ще ги завъртят хубаво преди нещастните хайвани да цопнат в ледените води на реката. Обичаят бил донесен от Турция и жителите на това село с гордост казват,че са единственните,които все още го почитат и съхраняват. А как ще го отбележим ние ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
,, ТРИЧАНЕ,, на кучета. Ще уважим ли ,,празника,,?
Свий
X
-
От: ,, ТРИЧАНЕ,, на кучета. Ще уважим ли ,,празника,,?
Първоначално публикуван от Георги-trimata Преглед на мнениеТази година прочетох, че е планирано за 25.02. Сигурен ли си за датата?
Коментар
-
Това се прави да им избегат бесовете и да им изпадали бълхите
Аз моите как са шест броя и се големшки ако ги затричам без ръце ше остана
Майтапим се Жоре че помниш ли миналата година какъв спор се разгоря с това пусто тричане
В интерес на истината дядо ми е разправял че това се е практикувало и в Марково като е бил млад 30 те години на миналия векДаже разправяше за отхапан палец на някой си при вързването на някакво едро псе
животинката се е бранила не е искала да я усучат с въжето.
Иначе обичаят ми се види много хубав ако бъде приложен на управниците.Ше умрем от кеф да видим как се върти Мирослав Найденов и квичи преди да цопне у гьола
Те тия са за въртене да им избегат бесовете ама само с едно тричане нема да стане трябва да се въртат най малко една седмицаК мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
А вие знете ли каква е истинската същина на Триченето(това съм го чул от стари хора)Значи едно куче което не е искало да върви с овцете,да пази двора,къшлата и изобщо не е искало да изпълнява задалженията си на куче се водило до реката или вирче изпълнявал се този обичай и след като цопне кучето се изтрелва към овцете(стадото),двора и там кадето му е мястото.Демек вразумяват го,не си го измислям слушал съм го от местни хора.Последно редактирано от Ангел Иванов/sereco1/; 04-03-12, 17:13.HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Първоначално публикуван от sereco1 Преглед на мнениеА вие знете ли каква е истинската същина на Триченето(това съм го чул от стари хора)Значи едно куче което не е искало да върви с овцете,да пази двора,къшлата и изобщо не е искало да изпълнява задалженията си на куче се водило до реката или вирче изпълнявал се този обичай и след като цопне кучето се изтрелва към овцете(стадото),двора и там кадето му е мястото.Демек вразумяват го,не си го измислям аз слушал съм го от местни хора.00359893488603
....нямам си вече LR...
Коментар
-
Аз обичая искам да го приложа на "тричарите". И те да знаят къде им е мястото....0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
Суперскан България www.decbg.com
Машинно почистване на DPF/FAP филтър
Коментар
-
Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнениеАз обичая искам да го приложа на "тричарите". И те да знаят къде им е мястото....Може и по друдно даси го намерят от кучето
HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнениеНас всеки ден ни тричат ,и си мълчим, а някои даже се кефят на тричането на народа.HONDA DOMINATOR 650
ОРЕЛ ASTRA
РСПБЗН-Приморско
Коментар
-
Понеже нашите политици искат да са по-католици от папата се опитват да затрият традиция, която се спазва от десетилетия. Нищо им няма на животинките- излизат си от водата живи и здрави. Може би коридата в Испания е по-хуманна към биковете? Или лова е по-хуманен? Заради тези и други изцепки на приподозащитниците уличните кучета станаха повече от врабчетата и всеки ден хапят децата ни по улиците.На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
-
Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнениеПонеже нашите политици искат да са по-католици от папата се опитват да затрият традиция, която се спазва от десетилетия. Нищо им няма на животинките- излизат си от водата живи и здрави. Може би коридата в Испания е по-хуманна към биковете? Или лова е по-хуманен? Заради тези и други изцепки на приподозащитниците уличните кучета станаха повече от врабчетата и всеки ден хапят децата ни по улиците.
Те и арабите си трепят жените с камъни, на други места ги сайдисват булките горе долу цялата рода, ама нищо им няма, сигурно им е хубаво! Традиции, от десетилетия, какво да правиш!Говоря ти дъще, сещай се снахо!
Коментар
-
Re: ,, ТРИЧАНЕ,, на кучета. Ще уважим ли ,,празника,,?
Вече мина събитието за тази година на 25.02. Кучетата само ги изкъпаха, без да ги въртят. http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1250111
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар