Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къщичка за птички

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къщичка за птички

Здравейте колеги!
    Брат ми е пуснал хубава тема в рибарския форум 'Фишинг мания' - за строеж на къщички за птици!
    Поздрави!
    http://forum.fishing-mania.com/viewt...p?f=15&t=50354

От: Къщичка за птички

Много хубава къщичка. Преди години, по трудово обучение, не караха да правим и да ги ковем из училището...Бая съм заковал... Но така и не видях птичка вътре в тях..
    Дали се плашеха от хората(най-вероятно) или не ги бяхме сложили на правилното място, не знам......
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Дано Бат Димо да види темата. Това е специалистът по птиците за мен.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Инициативата е много добра.През последните години доста много намаля броя на пернатите.При нас в дърводелския цех на ТПК правят къщички и ги изнасят чрез една плевенска фирма за Холандия мисля.Ако ми разрешат да ги снимам и ми дадат размерите ще ги пусна.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
          Инициативата е много добра.През последните години доста много намаля броя на пернатите.При нас в дърводелския цех на ТПК правят къщички и ги изнасят чрез една плевенска фирма за Холандия мисля.Ако ми разрешат да ги снимам и ми дадат размерите ще ги пусна.
          Надявам се да разрешат. Ще е полезна информация. Най-много ме интересува как е решено отварянето на покрива, размерите на вътрешната част за различните птици и най-вече посоката в която трябва да е ориентирана къщичката. От шефа на БДЗП разбрах, че отворът трябва да сочи на изток - югоизток, докато други източници сочат север-североизток или север-северозапад... Ако можеш за това да намериш информация, ще е най-полезната за мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
            Преди години, по трудово обучение, не караха да правим и да ги ковем из училището...Бая съм заковал... Но така и не видях птичка вътре в тях..
            .
            И аз. Те си намират къде да нощуват на топло. Виж , зимата с храната им е по трудно. Аз "моите" ги храня на "ясла".

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DMC_0627.jpg
Прегледи:1
Размер:187.8 КБ
ID:5346640Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DMC_0629.jpg
Размер:178.3 КБ
ID:5346641

А синигерите идват на ята .
            Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
              И аз. Те си намират къде да нощуват на топло. Виж , зимата с храната им е по трудно. Аз "моите" ги храня на "ясла".

[ATTACH=CONFIG]418012[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]418013[/ATTACH]

А синигерите идват на ята .
              Сега се каня да направя хранилки и на Вилата, сега има една дъска, на един от коловете на оградата, която покрая има "парапет", и вътре слагам трохи, но вече е време, за по- хубава, даже две... Навъртат се едно семейство Лястовички, имаха и малки, на тях им се радвам най-много..Вече е много трудно да ти мине път лястовица..Но те са си направили сами къщата от кал и слама..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Хранилките са много полезни зимата. Всички дребни птички имат бърз метаболизъм и трябва да поемат много храна, а като падне сняг им е много трудно да си я намират. Слагай хранилки - птиците са благодарни - ще те радват със присъствието си. Даже може да ти попеят...

Коментар

Със какво ги храните птичките през зимата аз знам че било хубаво сланина и горски плодове се правят на топк и се слагат по дарветата и хранилките.
                  Никои да не се качва на камионите преди да са дошли ?

Коментар

"Моите" птички се уреждат около храната на кучето. Не ми се свиди, ама...много...серат беееее!

Коментар

Варио, стопявам свинска мас и я смесвам с каквито семена имам - коноп, овес, булгур, овес, просо, ечемик. Семената на метлата също са деликатес, но трябва да се събират предварително. Сега в момента им слагам смес от слънчоглед и много ситни гранули за гълъби. Те са много ситни и също така са много евтини - около левче килото. Синигерите много ги харесаха. Любимото им обаче е сурова сланинка. Чиста, без сол. Това е нещото, което ги кара да полудяват.

Коментар

Странни и интересни неща могат да се случват в нета...
                        Човек, който си търсил информация за къщички и хранилки в нета попаднал на темата, свърза се с мен и след кратък разговор решихме да майсторим заедно, защото той нямаше подходящи инструменти. Скоро се появи с жена си, тенджера с шкембе чорба и дъска от два метра... Поумувахме за кройката и се спряхме на една различна от първата, която направих.
                        Получи се това.

Съвсем прилична излезе – направо като”купешка”! Поставихме я на дъската на която сложихме и първата ми къща за да ги "поусвоят по своему" и между тях това с което разполагам като храна в момента – семена от слънчоглед и концентриран фураж за гълъби на гранули.

Резултата след 5 минути беше такъв.

Та така... Хем си хапнахме с колегата горещо шкембенце с червено мелнишко винце, хем измайсторихме една чудесна къщурка! Сработихме се с Калин, така, че да сме живи и здрави и нови къщички ще направим

Коментар

Супер! И синигерчетата гледам много са я харесали, ще взема и аз да пробвам, сега им слагам на терасата да си кълват, мас на четалите на дърветата, много я обичат, ще пробвам и със сланинката, явно им трябва енергия много зимата То и ние така, само че и с ракийка
                          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                            Супер! И синигерчетата гледам много са я харесали, ще взема и аз да пробвам, сега им слагам на терасата да си кълват, мас на четалите на дърветата, много я обичат, ще пробвам и със сланинката, явно им трябва енергия много зимата То и ние така, само че и с ракийка
                            Бива, бива... И с кисело зеленце

Коментар

Днес и аз измайсторих една къщичка докато се чудех какво да правя на работа,знам че ЛПДЧ не е търпи на влага и няма да изкара много но работя в цех за мебели и нямам под ръка дърво.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00519.jpg
Размер:125.0 КБ
ID:5347293Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00520.jpg
Размер:103.4 КБ
ID:5347294Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00521.jpg
Размер:100.1 КБ
ID:5347295Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00522.jpg
Размер:80.1 КБ
ID:5347296
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X