Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не газете туристи...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не газете туристи...

Тази сутрин по К1 имаше разговор с директора на парк "Витоша" бяха поканили и един пич не му запомних името, но го бяха изписали като "еди кой си"-моторист. Целият разговор беше иницииран явно от някакви случки по алеите на Витоша. Туристи и мотористи на камари. Искат сега с пореден закон да забранят карането на Витоша. А и кой малоумник отиде да кара там бе. Има още 7 планини около софия, а някой точно при бабите с раниците отиде да се прави на мъж. Ако такива "сакатлъци" продължават ще измислят още по малоумен закон, вероятно да си караме вкъщи. Съвсем "европа" ще станем. Подобен проблем стои и при въздушното оръжие(има такива, които си стрелят от балконите и после и него ще забранят отново). Така че, апелирам към повече акъл, за да не си гледаме моторетките на снимки и Събота на мотописта да повъртиме и тва да ни е карането.

До: Не газете туристи...

трябва да се забранят и блоковете с повече от 5 етажа!!!

вчера пред моя офис за малко да убият едно дете с "водна бомба" от 12-ия етаж... Просто найлоново пликче с вода, да ама не! отнесе половин предно стъкло на рено лагуна... а детенцето тъкмо се качваше в колата...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Е то по лесно ще е да забранят малоумниците...

Коментар

ето ви една позабравена тема За морала на ендураджиите ?!?!
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Бунаци !
          Заради ей такива ще ускорим момента на веселата "европеизация" и в ендурото !
          Говорил съм аз и за други опасности, ама всеки се прави на отворен и "кат ми пееш Пенке ли, кой ли те слуша" ?!
          После ще си хапем задниците, ама ще е ту лейт
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Goldi днес ми даде идеята и аз ви я подхвърлям,
            защото, наистина, лошо ни се пише!!!!
            Вземете и съберете пари и да го направим тоя мост!
            Аз събрах пари за чешми не особено трудно,
            макар и половината от заявените.
            Ако хората дали парите нямат против,
            ще пренасочим част от тези средства за моста.
            Ще пусна анкета, за това и като изтече времето и
            ще ви съобщя резултатите,
            които ще може да видите и вие в "екология".
            Тъй като с Венци Петров сме говорили,
            по принцип, да се разшири идеята на чешмата,
            да правим заслони, качваме дърва в тях и т.н.,
            не мисля, че идеята ще бъде отхвърлена
            от донорите на проекта "чешми".
            Но и нищо не пречи, да се включите и вие финансово!!!

Момчета, карайте умно из планините,
            за да не ни станат возилата "полски манекени"
            а за карането в гора,
            да го разказвате на децата си, като приказка..!!!!

Коментар

GAD за кой мост говориш ,че нещо ми избяга смисъла?
              B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                GAD за кой мост говориш ,че нещо ми избяга смисъла?
                Честно казано, не разбрах точно и аз,
                защото излизах от нас вече,
                предаването почна към 8:45 и не можах да го гледам цялото,
                та някакъв доайен-турист обесняваше, че има паднал мост
                и искаше от шефа на парк Витоша, да бъде поправен
                и че по алеята прелитат мотористи между майки с колички.
                Голди го е гледал цялото предаване и ми подхвърли идеята,
                да поправим дървения мост!

Коментар

Аз съм ЗА. Няма да ми е първия мост и заслон, който съм, оправял. Лошото е,че следващата седмица пак някой е освинил и счупил нещо. И тва са предимно келеши "туристи", които ги мързи да идат за дърва и си взимат я от моста я от пейките. После с гордост да одраскат: " Пешо пе.....т..." и т.н. За кочината и бутилките след тях да не говорим. Казвайте кой е моста, ден и час и да го почваме. Инструменти всеки има. Дървен материал в гората колкото искаш.

Коментар

Ако става дума за Тома Белев, много свястно момче е. Обаче както изпитах на свой гръб с пейнтбола над Симеоново, София до няколко години ще стане 3 млн. и Витоша става на мравуняк през почивните дни. Просто там не си е работа. Който иска да кара, да ходи по други дестинации, защото покрай сухото ще изгори и суровото. Спрямо туристическата маса, ние с екстремните спортове сме ултра малцинство и досега ни се разминава, защото никой не се е оплакал както трябва и не са ни обърнали достатъчно внимание. Засега на никого не му се занимава с безобидни екцентрични екстремисти, ама започнем ли да пречим на мноцинството - край. И няма връщане назад.

Това, за моста е благородна кауза, но няма да допринесе с абсолютно нищо. Една изцепка, ще неутрализира не мост, ами десет виадукта. Пък и заради разни мостове никой няма да се застъпи за нас, но за разпищяни туристи ще ни разкажат играта.

За мен изходът е да не се набиваме на очи и да не дразним хората, защото сме една шепа и нямаме нито лоби, нито нищо, а в тях са и хлябът и ножът.

Дето се вика - милион автомобилисти не може да се справи със свинщините на КАТ, а 1000 човека ще се справим с всичките министерства, агенции и т.н. ли? Където не играят дебелите пари, като на черноморието, спукана ни е работата.

И аз се нагледах на мотори и АТВта по неофициалните алеи където майките тикат колички и си разхождат децата. Изобщо не е важно кой е крив и кой е прав, а на кого ще обърнат внимание. От личен опит ви казвам, че във всички агенции сме черни овци и никакви мостове, залесявания и прочее изяви няма да допринесат за оправяне на репутацията ни. Обаче, разните тарикати, които хвърлят камъни и кал покрай туристите само ще ускорят обратния процес.

Така че не е въпрос само ние да се съобразяваме, ами да внимаваме и за тарикатите, които са се качили на мотора, за да се направят на майстори и утре като ни тряснат ограниченията на всички, те просто ще забравят за ендурото и ще се прехвърлят надругаде.
                    Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 16-06-07, 20:15.

Коментар

Искам да отбележа, че пълното име на Витоша е Природен парк Витоша. За добро или лошо планината е превърната точно в парк. Пешеходни алеи, лифтове, сравнително читави пътища и паркинги, автобусни линии... Така планината е станала място за разходки. Да караш там е еквивалентно на шофирането из Южния парк или Борисовата градина. То дори летящите надолу велосипеди са си голям проблем, но трябва да си наистина луд, за да караш мотор там. Пък и някой трябва да е бая извратен, за да изпитва удоволствие от карането на слаом между дребни дечица движещи се по непредсказуеми траектории и старци, които едва ли имат достатъчно добри реакции да се отръпнат от пътя му. Аз лично по Витоша и с кон дето за разлика от мотора и колелото има акъл да събрази да не гази хора съм се отказал да ходя в хубаво време...
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Днес по обяд. Хапвам в "Чичовци" на площада в Драгалевци. Нагоре в посока лифта профучаха два кросови мотора(не ендуро, без фарове и т.н.) и едно ATV. Дали отиваха само към някоя от по-горните кръчми? Съмнявам се... Дали са карали само по асвалтирания/павирания път? Едва ли... Дано не е станала някоя беля, че в тия жеги сигурно е гъмхало от туристи из гората.
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

За съжаление спасение от Тъпи кратуни няма - най-вероятно това са хора, които не са нито в този, нито в някой от другите моторджийски форуми (поне аз не познавам никой, коъто кара по Витоша)...

В един момент обаче ще стане като във Варна, където кмета е подгонил здраво всички мотористи, заради изпълненията на някои безсмъртни дено карат на задна по централните улици с ревящи мотори без заглушители, пилят гуми и т.н. ...

Сега заради 10 "герои" страдат всички, правят шествия и т.н. ... ама "върви доказвай, че нямаш сестра..."
                          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Обаче и екстремните велосипедисти не отстъпват по изпълнения на моторизираните си колеги... Направете си разходка из Витоша и ще разберете за какво говоря...

Коментар

Аз съм ги виждал. Напълно безконтролни са. Преди 10-ина години няколко такива връхлетяха върху УАЗа ми и здраво колело не остана. Добре че бях почти спрял. Те летеха през скалите като ненормални и естествено във въздуха спирачки нема. Грозна гледка, поизкривиха отпред УАЗа
                              http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X