Вчера съпругата ми каза, че е забелязала странен феномен по сливите (джанките) в квартала, докато е разхождала малкия! Днес излязохме заедно да се поразходим и се оказа, че няма незасегнато дърво в квартала! Паралелно със сливовия плод, дърветата са вързали и нещо подобно на бобови шушулки с бледозелен (почти бял цвят)..?!! Огледах добре дърветата и не съм забелязал по тях да има увити пълзящи растения или такива "прикачили" се от други дървета! За първи път в живота си виждам подобно нещо..?!! Някои знае ли какво е и наблюдава ли се по други места в България..?!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сливите вързват "Боб"..?!!! Паразит, болест или ДНК мутация..?!!
Свий
X
-
От: Сливите вързват "Боб"..?!!! Паразит, болест или ДНК мутация..?!!
http://www.btv.bg/id/12/usernews/883...vishtov_2.html0897девет7996две
-
Аз съм имал случай на растение картоф да пусне отгоре малки доматчета.Тогава никои не ми вярваше докато не взех едно растение на който отдолу си имаше картофи а отгоре домати мислеха си че е шега но после се убедиха че е истина.Незнам това дали беше феномен но никой не беше виждал подобно нещо.0885719173-Красимир
Коментар
-
Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнениеАз съм имал случай на растение картоф да пусне отгоре малки доматчета.Тогава никои не ми вярваше докато не взех едно растение на който отдолу си имаше картофи а отгоре домати мислеха си че е шега но после се убедиха че е истина.Незнам това дали беше феномен но никой не беше виждал подобно нещо.
А сливите са радиоактивни, неблагоприятно време в периода на цъфтеж и самото опрашване водят до образуването на такива плодове, засега дет са вика-нищо ново под слънцето, спете спокойно.
ТЛК 80 4,2ТД-95г
Коментар
-
Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнениеНякои знае ли какво е и наблюдава ли се по други места в България..?!!
Коментар
-
Случва се. Още като дете съм ги виждала тези "мутанти"по джанките и сливите. Не знам на какво се дължи, но не мисля, че е нещо опасно. Баба им викаше "рошкови", може би защото формата им е такава
.
Suzuki Jimny, 1.3, 2009
Коментар
-
Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнениеАз съм имал случай на растение картоф да пусне отгоре малки доматчета.Тогава никои не ми вярваше докато не взех едно растение на който отдолу си имаше картофи а отгоре домати мислеха си че е шега но после се убедиха че е истина.Незнам това дали беше феномен но никой не беше виждал подобно нещо.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнениеВеднага щом видях темата и слязах да огледам дръвчето в нашия двор. За съжаление установих, че при нас тези образувания са повече от нормалните плодове... Нови хан
Вие там и хранилище си иматеТа оттам ще е, според мен шушулките са нереализирани сливи
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар